Šta pokvari prijateljstvo?

Rekoh necu decu da opterecujem, pa ne zelim ja ni mene neko da opterecuje, ne zelim ni druge ljude da opterecujem, ali tako ponekad kada se osecam bas lose stvaro imam potrebu da mi neko makar na bilo koji nacin, osim da mi pametuje i prica gluposti jer savetovati znamo svi, stavi do znanja da zna kako mi je i da je uz mene

Jebga ne znam dal je poenta priatelja da imas na koga da srucis sva svoja govna. Treba govnima da se zatrpavate podjednako.

Najekstremnija definicija prijateljstva koju sam ja cuo: prijatelj je osoba kojoj kad kazes ubio sam coveka, nece nista da te pita samo ce da ti pomogne. Ali nisam nikad shvatio tu definiciju. Jer prijatelj te ne bi dovodio u takvu situaciju ako bi time ugrozio i tvoju porodicu, zenu i decu npr.

Olajavanje, ne izlaženje u susret kad znaš da može da ti izadje, spletkarenje, ne davanje love iako znaš da ima (nije sve u lovi, ali kad treba za nešto tu vidiš dal' je to to) kad neće pjanog da me vozi kući,.. Ovo je mali i ne bitan opus stvari gde ili ispadneš drugar i prijatelj, ili jajara koja dobije batine i bude odjebana za vek vekova.

Šta bi to po vama trebalo da se desi, da biste prekinuli jedno pravo prijateljstvo?
Da je bilo pravo prijateljstvo, ne bi se ni prekidalo..ali ajde da ne budem stroga sada, jer desava se svasta nesto da ljudi ne mogu kontrolisati.
Takodje je vazno napomenuti ka gledamo ljude kroz svoj filter, kakvi ste vi prijatelj , te osobine pripisujete svom prijatelju, i to nekad malo zaslijepi i iskrivi stvarnost, i ne prihvatamo to sto vidimo jer smo zaslijepljeni malcice, pa se onda razocaramo jer ta osoba nije oko sta smo ocekivali od nje.

DAKLE NISTA NE OCEKUJTE NI OD KOGA. To me je naucilo prvo propalo prijateljstvo, koje mi je donijelo ogromno razocaranje.

Ali recimo evo bas u mom slucaju. Imala sam drugaricu koju sam obozavala, i nisam sumnjala u njenu vjernost. Znas kad ono nekoga obozavas, volis, nikad ne testiras vase prijateljstvo. Beskrajno joj vjerujes, zna tvoje najdublje tajne. Ne razdvajate se kao djeca, kao djevojke. I onda pocnes da primjecujes neke stvari koje bas i nisu tipicne za dozivjeti od svog prijatelja.A i bogami boli te da prihvatis i onda lakse da se pravis da nisi vidio. E onda to pocne da se ponavlja, pa ti naslazez , naslazes, cutis, ne vjerujes, opravdavas, ne prihvatas . A Ono te sve vise jede i sve se dogadjaju krupnije i krupnije stvari. Ti oprastas ali ne zaboravljas, oprastas , oprastas, do trenutka dok prelije kap casu punu vode ili bas predju svaku mjeru pa te izdaju bas onako da te osakate...Onda je gotovo. Bar u mom slucaju. Ja samo odem, ne svadjam se, ne objasnjavam.. naravno volim ih i dalje ali iz tisine i daljine. Daljine u svakom smislu.
Dakle VJERUJTE LJUDIMA KAD VAM POKAZUJU KO SU ONI ZAPRAVO. Ne morate cekat da vam ostave oziljke pa da onda povjerujete. Otvorite oci ranije jer jedan je zivot. Treba vam ta enegrija koju cete izgubiti, za nesto drugo. Za karijeru, za skolu, za zdravlje, za porodicu, majku , oca, dijete ko ima dijete ko mena nema veze imaces ga jednog dana i neces imati zivaca za njega jer si razasuo svoju energiju na druge ljude.

Ja tolerisem, moj prag tolerancije je visok iznad svih standarda. Ali kad predje, preslo je . Nema nazad nikad vise, niti ce ikada biti isto.

Back