Šta od alata mora da ima svaka kuća?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.476
Šta po vama mora svaka kuća da ima od alata za sitne popravke za koje ne moraju da se zovu majstori?

Evo da nabrojim neke, po mom mišljenju:
  • klješta
  • šrafcigeri ( i mali i veliki, i pljosnati i krstasti)
  • čekić
tool-kit.jpg

Svaka kuća i stan.
Da budemo precizni.
U stanu imate manje mesta ali mora se naći jedna kutija puna alata za nedaj boze.
Prednost je ako imate napolju garažu ili podrum, onda možete imati od alata šta hoćete, nema problema oko prostora.
Žena mora biti zadovoljna, muž je tu da popravi kada se nešto desi..ako zna žena može i ona.

Stvarno ne poznajem osobu koja ima više alata od mene, (jednako kao što žene opsesivno skupljaju cipelice, tako ja skupljam alat) - ali stojim iza toga da to ne treba svakome, pošto postoje ljudi koji ama baš ništa ne znaju (ili neće) da urade. Više vole da zovu majstora.

Znam ljude koji zovu električara da im zameni crknutu sijalicu.

Stvarno ne poznajem osobu koja ima više alata od mene, (jednako kao što žene opsesivno skupljaju cipelice, tako ja skupljam alat) - ali stojim iza toga da to ne treba svakome, pošto postoje ljudi koji ama baš ništa ne znaju (ili neće) da urade. Više vole da zovu majstora.

Znam ljude koji zovu električara da im zameni crknutu sijalicu.
To je bila moja manija neko vreme skupljao sam sve kvalitetno sto je moglo da mi padne pod ruku uglavnom polovno sa buvljaka i oglasa u Nemackoj i dovlacio u Srbiju. I na kraju shvatio da mi vecina toga ne treba nego samo navlacim komsije, rodjake, prijatelje da dolaze da pozajme nesto...
Inace, kvalitetan alat je fetis za mene, poslednje sto sam planirao da nabavim je mali strug za obradu metala. Vec imam dobru stubnu busilicu, zavarivacki sto, tig, co2 aparat, sitan alat i ne brojim.
A sto se tice alata koji je neophodan u svakoj kuci, uvek se nadje nesto sto treba a nemate.
kad bi trebalo jedan alat onda je to akku busilica

Evo na primer šta imam od alata, a da je relativno zanimljivo:
Flir termalna kamera
Vodovodna kamera
Keksarica
Fluke osciloskop
Laboratorijski Power Supply Unit
Mokro tocilo
Dremel
DeVilbis profi pištolj za farbanje
ShineMate profi polirka, dva komada
RongPeng pneumatska šlajferica