Šta očekujete u narednih 30 dana?

Šta očekujete u narednih 30 dana?

• Novu vladu

glasova: 9 16,7%
  • Raspisivanje izbora

glasova: 15 27,8%
  • Prelaznu vladu

glasova: 4 7,4%
  • Vučićevu ostavku

glasova: 6 11,1%
  • Nešto drugo

glasova: 20 37,0%

• Ukupno glasova
    54
Ostavka vlade je uvod u raspisivanje izbora.Verujem da će i Vučić podneti ostavku kako bi mogli da se održe i predsednički izbori.Iz ugla SNS pravi potez.Pobeda na izborima je izvesna.
Sirota opozicija sa svojim studentima svoju narednu priliku moraće sačekati do neke nove tragediju u vidu poplave,zemljotresa i sl.

Vučić je večeras najavio biranje nove vlade ili izbore. Takodje je odbacio ideju prelazne vlade opozicije. To znači da su manje šanse za nove izbore ali ajde da imamo opcije novih izbora ili prelazne vlade jer ne znamo da li će možda biti većih incidenata od dosadašnjih. Pored toga što je najavio da će policija čuvati blokade izgleda će i SNS prostorije biti čuvane kako se ne bi šarale pa da ne bi došlo kao sinoć do prebijanja studenata. Opet ne znamo da li policija može baš svuda sprečiti neke napade i incidente jer Vučić je ukazao da je neka većinska strana sve besnija.

Пошто види да смо бесни нек’ нам се склања с’ очију. Боље би му било!

Nažalost, obično se to dešava u situacijama gde ni jedna ni druga strana ne žele da popuste. Studenti nemaju razloga da veruju nekome ko je više puta pokušao da ih prevari, a s druge strane, onaj ko laže celog života ne može sada odjednom da počne da govori istinu. Pitanje je samo trenutka kada će da izgubi kontrolu nad sobom, a siguran sam da ključa od mržnje prema njima, i da proba da razbije proteste nasilnim putem. Jedino nisam siguran kako će to da se završi.

Sad sam video ovo što si napisao sinoć,pa bih da te pitam nešto.Ako imamo na umu da ova manguparija koja traži poštovanje zakona blokira normalno funkcionisanje saobraćaja,da li to znači da će država ispuniti njihove zahteve za poštovanjem zakona ako naredi policiji da ih skloni sa saobraćajnica da bi saobraćaj mogao i dalje da funkcioniše normalno?
Moraš najpre da shvatiš da pravni sistem razlikuje lakša i teža krivična dela. Blokiranje saobraćajnice, nenošenje lične karte i slično su lakša dela. Ubistvo, a naročito masovno ubistvo, spadaju u najteža krivična dela. Tako da, ne možeš da očekuješ od mene da ti odblokiram raskrsnicu ako si prethodno počinio teško ubistvo većeg broja ljudi i time zapretio i mojoj ličnoj bezbednosti, a usput i probao da zataškaš, pa još i podstrekivao vozače na gaženje protestanata. Dakle, najpre ti moraš da odgovaraš za to što si radio, a ne da se praviš pametan i nazivaš nekoga stranim plaćenikom, manguparijom ili šta si već naučio u toj uličnoj školi u koju si išao.

Ništa ja ne pravim.. studentima i djacima je mjesto u školi ne u politici. I vrapci znaju da su zavedeni i da im je učinjena nedoknadiva šteta. Svi mi znamo da u tim godinama najmanje znamo o politici. Ko od njih neće doći u školu ako zna da će dobiti neopravdano i dobiti ukor za vladanje?
Dakle, nedvosmisleno da su zavedeni i da im je učinjena ogromna šteta jer jednom u životu se ima 15, 16, 17.. 20 godina.. umjesto da se obrazuju, uče ih kako da se medjusobno dijele, čak i mrze, prijete jedni drugima.. prozivaju one koji neće sa njima na ulicu.. zbilja, veoma žalosno.
Ne lupetaj.

Moraš najpre da shvatiš da pravni sistem razlikuje lakša i teža krivična dela. Blokiranje saobraćajnice, nenošenje lične karte i slično su lakša dela. Ubistvo, a naročito masovno ubistvo, spadaju u najteža krivična dela. Tako da, ne možeš da očekuješ od mene da ti odblokiram raskrsnicu ako si prethodno počinio teško ubistvo većeg broja ljudi i time zapretio i mojoj ličnoj bezbednosti, a usput i probao da zataškaš, pa još i podstrekivao vozače na gaženje protestanata. Dakle, najpre ti moraš da odgovaraš za to što si radio, a ne da se praviš pametan i nazivaš nekoga stranim plaćenikom, manguparijom ili šta si već naučio u toj uličnoj školi u koju si išao.
Gde je tu motiv za "ubistvo većeg broja ljudi" ?

I šta reče?Neće vas sklanjati sa ulice?
Pričaš mi u prvom licu jednine kao da sam ti ja kriv za pad nadstrešnice.Šta je sa tobom čoveče?!

Kakva je situacija u novosadskim školama? Većina kolektiva nastavlja štrajk, učenici još jedne srednje škole u blokadi​

A. L.danas 12:57
Kakva je situacija u novosadskim školama? Većina kolektiva nastavlja štrajk, učenici još jedne srednje škole u blokadi 1
Foto: Danas

U novosadskim školama nastavljaju se obustave rada i skupovi podrške nastavnicima koje organizuju roditelji.

Danas su se roditelji okupili u osnovnim školama „Kosta Trifković“, „Đura Daničić“, „Dositej Obradović“ i „Jožef Atila“.
Ove nedelje prosvetni inspektori ne obilaze tako revnosno sve obrazovne ustanove kao što su to radili prošle, kada je većinu novosadskih škola u blokadi posetio inspektor. Ipak, danas je inspekcija posetila u OŠ „Svetozar Marković Toza“.
Roditelji su prošle nedelje organizovano dočekivali inspektore i od njih zahtevali da ne prave zapisnike i na taj način ne vrše pritisak na zaposlene koji su u obustavi, odnosno da ne posećuju škole.

Na skupu kod škole Dositej Obradović jutros je pročitano pismo mame Milice Tomić koja je poručila da „u trenutnim okolnostima potpuno je razumljivo što roditelji ne osećaju sigurnost“.

– Svakodnevno smo svedoci ne samo nesigurnosti zbog infrastrukture grada, već i nasilja na ulicama grada. Važno je da ne ostanemo tihi posmatrači, već da se jasno usprotivimo nasilju. Naše reakcije predstavljaju temelje na kojima će deca graditi svoju budućnost. Ako nasilje tolerišemo na ulici i pravimo se da se ne dešava, zašto ne bi deca isto radila u svojoj školi? Ne smemo dozvoliti da se ponovi bilo koja nesreća poput nedavnih incidenata kada su ljudi gaženi samo zato što su iskoristili svoje pravo da se protivi sistemu. Skupovi podrške su način da pokažemo šta znači zauzeti se za pravdu i da pokažemo deci šta znači solidarnost – napisala je ona.
Rad je obustavljen u osnovnim školama „Jovan Popović“ i „Đorđe Natošević“, gde su kolektivi zaposlenih izglasali prekid nastave. U OŠ „Dositej Obradović“ gde je izglasana obustava nastave, neki profesori ipak drže časove po 30 ili 45 minuta, dok dobar deo kolektiva ne radi.
Za potpunu obustavu rada glasali su i u školi „23. oktobar“, „Jožef Atila“, „Kosta Trifković“ i „Sveti Sava“ u Rumenki, do petka 31. januara. Nastava je prekinuta i u školi „Ljudovit Štur“ u Kisaču.

Kakva je situacija u novosadskim školama? Većina kolektiva nastavlja štrajk, učenici još jedne srednje škole u blokadi 2
Foto: Danas
Do daljnjeg neće raditi škole „Žarko Zrenjanin“, „Prva Vojvođanska brigada“ i „Sonja Marinković“.
Škole „Nikola Tesla“ i „Dušan Radović“, do 3. februara rade tako što su časovi skraćeni.
U OŠ „Svetozar Marković Toza“ nakon pritiska direktora da se profesori pismeno izjašnjavaju da li su za obustavu, od 105 koji su prošle nedelje bili za totalnu blokadu, za tu opciju glasalo je 25, dok je najviše, njih 40, bilo za skraćene časove od 30 minuta.
U srednjim školama totalna obustava do daljnjeg je u Gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj, kao i u Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn“ i Medicinskoj školi „7. april“, koje trenutno blokiraju i maturanti ovih obrazovnih ustanova.

Od sutra je u potpunoj blokadi i Tehnička škola „Pavle Savić“ koju su najavili maturanti ove škole.

– Bili bismo zahvalni na svim donacijama, jer trenutno nemamo ništa – navode đaci u objavi. Većina zaposlenih ove škole, 70 odsto nastavnika, izglasala je obustavu rada do daljnjeg.
Nastavak štrajka izglasali su i zaposleni u Karlovačkoj gimnaziji.
Muzička škola „Isidor Bajić“ je u obustavi do petka 31. januara, kao i Škola za dizajn „Bogdan Šuput“. U školi „Svetozar Miletić“ maturanti do daljnjeg ne dolaze na nastavu.

Iz većine škola poručuju kako prate dnevna dešavanja i da shodno tome će odlučivati o svojim daljim koracima.
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

I šta reče?Neće vas sklanjati sa ulice?
Pričaš mi u prvom licu jednine kao da sam ti ja kriv za pad nadstrešnice.Šta je sa tobom čoveče?!
Pričam ti jer ti smetaju studenti a ne smeta ti onaj ko je ubio 15 ljudi.

Evo ti malo objašnjenje šta hoće studenti:

Ispred Inženjerske komore i dalje je veliki broj studenata. Među zahtevima je da rade nezavisno od Ministarstva građevinarstva, da na mesto ministra bude postavljena stručna osoba koja je završila neki od tehnilkih fakulteta, da se napravi registar javnih objekata... Čuju se zvižduci.
https://nova.rs/vesti/drustvo/blog-...uta-kretanja-peske-od-beograda-do-novog-sada/

Pričam ti jer ti smetaju studenti a ne smeta ti onaj ko je ubio 15 ljudi.

Evo ti malo objašnjenje šta hoće studenti:

https://nova.rs/vesti/drustvo/blog-...uta-kretanja-peske-od-beograda-do-novog-sada/
OK,super! I treba tako.Ja sam za to da stručnjaci budu na svojim pozicijama.Sa obe ruke sam za :bravo: I treba da ih pritiskate da se drže zakona kao pijan plota.
Ali nemojte blokirati saobraćaj,ometate druge ljude i izazivate bes kod ljudi koji moraju da rade.Blokiraš mene jer si nezadovoljan radom SNS ili šta ja znam koga.Blokiraj institucije a ne građane.

seselj moze da ide samo opet u zatvor, dosta nam je vise tih radikala.
ne bi verovao koji stepen umobolnog ludila kod njih vlada i na sta su sve spremni.

zato sam i 2012 okarakterisao ovaj rezim kao ekstremno satanisticki, odmah posle cuvene crveno crne predstave sa malom decom u albanskim bojama povodom godisinjice nato bombardovanja, bese tad nocom, skoro u ponoc, ispred generalstaba koga danas poklanjaju znamo kome.

Back