Ne volim da imam oko sebe nadrk osobe, ne volim gundjanje, negodovanje ni od ranog jutra, ni uopste
Kad smo bili mali, isli smo kod dede I babe za oba raspusta
Spavali smo, svi unucici u sobi pored babine I dedine
Deda je bio ranoranilac, budio se oko 4..do pola pet bi zavrsio sa kupatilom, stavio caj da se kuva, a onda ukljucio tranzistor na radio bgd1 sa onim starim narodnjacima, ali bi ga odvrnuo bas glasno I nadjacavao se sa njim - gde su dedini unuci, ajde pilici dedini ustajaaaanjeeee, caj sam skuvaaaao!
I babino glasno ucutkivanje, cuti boro grom te ne ubio pusti decu da spavaju, jesi li poludeo
Naravno da u pola 5 nismo ustajali, ali sam tako volela kad nas je ta buka budila
Posle bi otisao u pekaru po vruce buhtle I mekike, kucao bi majstoru da mu otvori zadnja vrata pre nego pekara pocne sa radom I u 6h smo jeli vruce testo sa toplim cajem od sipka sa limunom, onako neumiveni u pidzamama za stolom
Tako mi fale ta vremena
Dedine imovine sam se odrekla u korist brata..kucu u kojoj smo provodili veliki deo detinjstva brat iznajmljuje..pre 3 godine sam otisla sa cerkom na par dana da je upoznam sa krajem, usle smo I u kucu..I dalje ima isti onaj miris