Pazljivo sa recima...
Istina je rec koja moze da se veze za precizno definisan opis domena i dejstva i situacije, samo je onda programski_jezik.objekat da tako oznacim referencu na ovo.
prvo je klasa, u smislu cak i drustvenih klasa, za drustvenjake moze i tako, tacka je samo delimiter,razdvajanje, a objekat je naziv podklase ili elementa.
Objekat je zato sto mora da ima u sebi dobro definisane sve okolnosti, a pokusaj svodjenja na jednu recenicu je zloupotreba i banalista treba da plati....
Tako da narod kad kaze vidis da se isplati da cekas pravu poslovnu priliku i sedis kuci, ili vidis kako se pera snasao, sad radi u trezoru za stampanje novca, sa visom skolom koju je na mufte na brzaka zavrsio, stoje mnoge neizrecene , a potrebne recenice...
Oni to tretiraju kao istinu , ja ne.
Njima je istina po mome ustvari zbir 150 istina i suvisno je, a meni tek onda ima smisao jer definise objekat istina o perinom poslu u trezoru potpuno.
------------------------------------------
Kod pravde, to je emocija, pa vaze sasvim druge zakonitosti
Sloboda je takodje emocija, s tim sto se od nje ocekuje i cinjenicna produktivnost, inace ako nema koristi , sloboda se ne pojavljuje u recniku obicnog naroda.
To bi bila vezana roba.
Ja kazem narod je kriv sto zeli da umesto skupa od 150 recenica koji cine jednu JEDNU istinu , odradi sve preko jedne recenice i opravda to prakticnoscu konciznog , kratkog i jasnog izlaganja...
Jasnog?
Moze samo ako je tih 150 recenica i uvezanih potrebnih istina , nekako isprepleteno u recima , tj novodefinisanim recima....
Tako umesto reci drzava upotrebimo rec platonova drzava i ubacili smo 150 recenica preko jedne dodatne reci platonova.
Dodavanjem takvih reci samo se blokira buducnost preko jasnoce trenutnog izrazavanja i to samo onima koji su u slengu...jer to je sleng.
Filozofski ili neki drugi ali je sleng.
Ja to necu, pravim svoj sleng, ali taj sleng ima interno, kod mene jaca notaciona pravila nego obican jezik, dok kad pricam u javnosti , onda moram da prevodim na to sta javnost tumaci npr pod reci moral.A moral kao rec kod mene znaci sasvim nesto drugo , ali je jednostavnije , i nema pseudo wannabe efekata.
P.S. Ovaj post koristi u sebi notaciju objektnog programiranja.....zatim slenga modernih imidz krugova ljudi....filozofskog slenga....
Sve su to klase govora upotrebljene (#include) u ovom postu.