Šta nas MAMA (ni)je naučila?

Betty

Elita
Poruka
21.481
to je baš zanimljivo :P
Naše mame znaju svašta, a mi nekad nešto i ubodemo, a nekad se ni ne potrudimo da naučimo (štrikanje, heklanje npr).
mene moja mama nije naučila da šijem :twisted:
U stratu je rekla - pa ti ionako radiš levom rukom (ne metaforično, doslovno), a ova mašina (šivaća) je za dešnjake.
I tako...nikad sela nikad ništa sašila :cry:
ali znam da ušijem dugme 8)

a vi? :)

Nisam mnogo naucila od mame - ni da pletem, ni da heklam, ni da spremam slatko. U stvari, skoro nista me nije naucila, osim da citam, a ono sto znam, od "zenskih poslova", naucila sam sama. I da sijem (naucila sam gledajuci je, a probala tek kasnije) i da kuvam (sve to tek kad sam se odselila od kuce). Ona me je vodila u pozoriste, na izlozbe, u bioskop, htela je da se ja razvijam u tom smeru, i u tome je uspela. Ali, sad mi je zao za neke stvari. Mislim da decu treba nauciti svemu sto znamo. Ja sam pokazivala interesovanje, ali izgleda ne dovoljno. :) Osim toga, ona je sve moje zelje ispunjavala, tako da je bilo lakse "naruciti" novi dzemper kod nje nego uciti da strikam.

ej, amfibasta, pa imaš 101 household women portala na internetu!!! :P
I sajber kujni koliko hoćeš....potraži!

to sa zimnicom, to je bezveze, ima Dr Etker onih novih zgušnjivača....skuvaš voće na pola, p aumutiš TO (iam 20ak proizvoda, za džem, za slatko, za turšiju) i - nema zime :D Usput, napoleđini tih kesica imaš i recepAt 8)
dok ne izmisle repilkator...

Moja mama zna neke najosnovnije radnje na sivacoj masini, 2-3 osnovna boda za pletenje i vez, ali samo po odstampanoj povrsini... O Vilerovim goblenima nema pojma, bas kao ni o heklanju, kukicanju, necanju i slicnim bakracima... Jeste, bila je rada da mi sve to pokaze, ali avaj, mene entuzijazam nije bas dugo drzao... Cim bih vidjela sta je to, gubila bih interesovanje...
Tako je bilo i sa mnogim drugim stvarima...
Naucila me je da kuvam, a spremanje zimnice me nikada nije zanimalo... Osim kada treba jesti...
Dobro, naucila me je i latinske nazive ljudskih organa, da mjerim pritisak i dajem injekcije...

Kad sam imala 3 godine, smatrala je da je krajnje vrijeme da naucim slova...
Posjela me je i poducila slovu A... Ali, zlo i naopako, sutradan ga nisam znala...
Nista, opet smo sjele i naucile A... I, opet ga sutradan nisam znala...
I tako 6 dana zaredom...
Onda je pukla, istukla me po guzi i poslala samu u knjizaru da kupim bukvar i slovaricu...
Vidjevsi da je vrag odnio salu, iznenada sam postala poslusna djevojcica, otvorila kupljene knjige i za tri dana naucila sva slova...
Hm, sve u svemu, trebalo joj je, dakle, 9 dana da me nauci slova... Dobra je mama, dobra... :P

Pa, mama je mislila da je vrijeme da ih naucim... :P
Sa 5-6 sam vec isla sama kod krojacice da mi sasije suknju, a i prethodno sam sama kupovala materijal za nju... I jedno dugme... :lol:

Sa 3,5 sam se spakovala i sa zavezljajem na ramenu krenula da trazim novu mamu... Stigla sam do kraja ulice... :roll:

hahahaha....nevalljala Gazda! :P

mhm...ja naučila sama :shock: Maltretirala sam mamu da me uči, nju mrzelo pa mi kupila kockice sa slovima. Slikovnica je naravno bilo napretek... I tako...posle sam imala problema u 1. osnovne jer sam znala samo latinicu, što je ovde je maltene neoprostiv greh za svakoliko iščuđavanje :roll: A tad su još bila ravnopravna pisma :? Mislim, i sad su, al sad umem da se branim :P

Gazdarica:
Sa 3,5 sam se spakovala i sa zavezljajem na ramenu krenula da trazim novu mamu... Stigla sam do kraja ulice... :roll:

nije te naučila da pobegneš od kuće? :P

ja begala triput 8) Stigla do centra (a bilo je to nekih 500 m), kupila sličice za album Tarzan, i vratila se :lol: Btw. ponela sam bila u kesi od najlona par gaćica i potkošulju, samo najvažnije 8)

moja keva nikad nije vezla i heklala a i ne znam koji ce mi da sad vezem i heklam :)
strikala je ali nije pokusavala da me nauci znajuci kako rado sedim na jednom mestu, radim pipave poslove i brojim...
matematika! e tu me je bas nervirala jer nije htela da sedne sa mnom kad sam bila mala i matematika mi je bila strasna (i sad je)...a zna zena, makar zna te osnovne stvari...
nije me naucila da raspolazem sa parama...stednja i tako to...

A A a

AviJon :lol: Letu štuke, letu aviJoni..

Ahahahahaahaha, Gazdarice, umro sam od smeha...

Jao, ja sam imao frku sa brojevima. Slova sva ladno sa 3 godine, i čitanje pride.. Dobio sam čušku od mame, sećam se, još me boli..šetamo tako, ja hranim veverice i kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj
- Kad si rođen?
- 1862.
- Kada?
-1476 .
DAAAAAAAAM!
:lol:

Back