Šta nas čeka sa druge strane?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
421.800
Za vernike nije misterija da postoji život nakon smrti, to je ili večno blaženstvo ili su večne muke.
Veliki broj predanja je posvećen ovom pitanju - šta nas čeka sa druge strane?

688z387_smrt-i-nebo.jpg

Test dugovečnosti

Ljudi su od davnina pisali o životu posle smrti. Najpoznatija legenda se pojavila u X veku u Vizantiji: „Priča blažene Teodore o mitarstvima" (vrsta carine na koju duša nailazi nakon smrti na svom uzdizanju ka Bogu).Legenda govori o tome kako se nekom Grigoriju, učeniku prepodobnog Vasilija Novog, u snu pojavila pokojna služavka njegovog nastavnika, Teodora.Ona mu je rekla da čovek nakon smrti vidi zagrobne sile.

Duša uz pratnju dva anđela se sa zemlje uzdiže na nebo – u raj. Međutim, put je blokiran nečistom silom koja sedi na 20 stepenica na mitarstvima. Svako je posvećeno određenom grehu - laži, zavisti, škrtosti i drugim.Iskušenja, prema legendi, traju četrdeset dana. Ako duša nije uspela sa njima da se izbori, onda je „knezovi u mitarstvima kidnapuju, žestoko muče i odvode na dno pakla i drže je tamo vezanu do Strašnog suda Hristovog. Oni koji dođu do kraja postižu večno blaženstvo.
U Svetom pismu o posmrtnom iskustvu priča se samo na temu vaskrsa Hristovog voljenog prijatelja Lazara iz Vitanije.

Prema pisanjima u Jevanđelju, Lazar je bio bolestan i molio je Spasitelja da ga isceli. Međutim, Isus umesto da ode do njega, on je „boravio dva dana na tom mestu na kome se i nalazio". Tek kad je Lazar umro tek je tada Isus krenuo na put.U trenutku kada je stigao Lazar je bio mrtav već četiri dana. Isus je tražio da se skine kamen sa grobnice i glasno ga pozvao: „Lazare! Izađi!" Očevici su bili zapanjeni, jer je on umotan u plaštanicu izašao iz pećine.

Prema ranim predanjima, Hristov prijatelj je živeo još 30 godina i postao je episkop na Kipru. Svi koji su ga videli su tvrdili: „Bio je mračan i skoro se nikada nije smejao". Šta je Lazar video?

Crkva zna samo da je čovekova duša besmrtna. Kada Gospod ponovo dođe na zemlju zbog Strašnog suda, svi ljudi će vaskrsnuti.
Priče slične „Teodorinim mitarstvima" smatraju se religioznom mistikom.U XX veku su potkrepili tu priču medicinskim slučajevima. Ljudi koji su preživeli kliničku smrt su pričali „kako su izlazili iz svog tela, osećali spokoj, smirenje, hodali po tamnom hodniku na čijem je kraju bila svetlost".

Drugi ljudi su govorili sasvim suprotno da su osetili „neopisiv strah, veoma jaku vatru i čuli ljude koji kukaju od bolova".
Naučnici još uvek ne mogu da to objasne. Jedni govore da ta svedočanstva potvrđuju realnost zagrobnog sveta, a drugi to objašnjavaju halucinacijama koje nastaju usled metaboličkih poremećaja. Međutim, ostaje činjenica da je iskustvo kliničke smrti slično onome koje je opisano u hrišćanskim predanjima.link

Ne ceka nas nista. Ti si ovde, samo pocnes da trunes i da se razlazes. I to pod zemljom.
Sreca u nesreci je da to ne osecas jer ti mozak ne radi. Meni je samo to strasno, da li se osecaju neki jaki bolovi dok mozak propada kao kod mozdanog udara. Kada se on u potpunosti ugasi, dodje do vitalnih ostecenja, onda nema vise bola ali ni snova o zagrobnom zivotu, premotavanju celog zivota ili o lebdenju po sobi.
Zato treba covek da zivi, da da sebi oduska da sebe zadovolji dok je ziv jer posle je kasno.

Знам шта ме чека? Одлазак код Пастира доброг и сусрет са мени драгим људима који су напустили овај свет, првенствено родитељима... И живот у вечној срећи и миру у месту цветном, месту покоја, на водама тихим:

ПСАЛАМ 23.

Пастир добри.
Псалам Давидов.

1. Господ је пастир мој, ништа ми неће недостајати.
2. На зеленој паши пасе ме, води ме на тиху воду.
3. Душу моју опоравља, води ме стазама праведним имена ради својега.
4. Да пођем и долином сјена смртнога, нећу се бојати зла; јер си ти са мном; штап твој и палица твоја тјеши ме.
5. Поставио си преда мном трпезу на видику непријатељима мојим; намазао си уљем главу моју, и чаша је моја препуна.
6. Да, доброта и милост твоја пратиће ме у све дане живота мојега, и ја ћу наставати у дому Господњем довијека.

Ne ceka nas nista. Ti si ovde, samo pocnes da trunes i da se razlazes. I to pod zemljom.
Sreca u nesreci je da to ne osecas jer ti mozak ne radi. Meni je samo to strasno, da li se osecaju neki jaki bolovi dok mozak propada kao kod mozdanog udara. Kada se on u potpunosti ugasi, dodje do vitalnih ostecenja, onda nema vise bola ali ni snova o zagrobnom zivotu, premotavanju celog zivota ili o lebdenju po sobi.
Zato treba covek da zivi, da da sebi oduska da sebe zadovolji dok je ziv jer posle je kasno.
Није тачно.
Прочитај књигу
https://www.knjizare-vulkan.rs/ezoterija/69977-zivot-posle-zivota

Citao sam po netu. Al cim je to "bestseler", nafilovano je radi komercijale i prodaje.
Kako se svest ugasi tokom sna, kako tokom anestezije, al zaboga postoji posle smrti gde kao dusa ide tamo-amo.
Zasto je dusa vezana za telo dok covek ne umre a kad umre odmah izlece iz njega?
Nema ni bioloskog ni drugog razloga i dokaza da dusa uopste postoji a kamoli da je zbog neke bioloske stvari vezana za telo.
Sto se mene tice ti mozes da verujes u sta hoces.
Mene samo to nervira da crkva i neki tipovi poput pisca best selera se sluze temom smrti i strahom od vecnog kraja da zaradjuju na tome.

Citao sam po netu. Al cim je to "bestseler", nafilovano je radi komercijale i prodaje.
Kako se svest ugasi tokom sna, kako tokom anestezije, al zaboga postoji posle smrti gde kao dusa ide tamo-amo.
Zasto je dusa vezana za telo dok covek ne umre a kad umre odmah izlece iz njega?
Nema ni bioloskog ni drugog razloga i dokaza da dusa uopste postoji a kamoli da je zbog neke bioloske stvari vezana za telo.
Mene samo to nervira da crkva i neki tipovi poput pisca best selera se sluze temom smrti i strahom od vecnog kraja da zaradjuju na tome.
Писано је 1975.
Бестселер 2025 није исто као 1975.
Тада није била хиперпродукција ни филмова, подразумева се ни књига.
Не суди књизи по корицама

Ako ima izbor dysa da li tamo ili vamo naravno da svako oce da ostane tu gde jeste a ne da leti u bespuce.

Ja kao jedan od najvećih nevernika ikad stvorenih znam šta je na drugoj strani. Ako hoćeš i ti da vidiš probaj astralnu projekciju. Sve ono u šta si verovao/la pre toga pašće u vodu.
Astralna projekcija je halucinacija koju proizvodi medij zvani Teserakt za nijansu se razlikuje od snova, ali ništa nije što se ozbiljno treba shvatiti.

Čovjek je mnogo više od toga, kada prelazi u viši nivo postojanja njegov Duh se suobličava sa Bogom i postaje poput Boga Svet.

Astralna projekcija je halucinacija koju proizvodi medij zvani Teserakt za nijansu se razlikuje od snova, ali ništa nije što se ozbiljno treba shvatiti.

Čovjek je mnogo više od toga, kada prelazi u viši nivo postojanja njegov Duh se suobličava sa Bogom i postaje poput Boga Svet.
Halucinacija gde je čovek astralno napustio telo i prešao u drugi kontinent, uživo u emisiji i pomerio kutiju koja se tamo nalazila. Reci to robertu brusu i pokojnom monrou da je sve to halucinacija XD a ovaj život je stvarnost, ova 3d dimenzija, najniža low vibe dimenzija. Čovek je multidimenzionalno biće, tj. kad kažem čovek mislim na svest, ako ne možeš da dokučiš šta pričam, samo izbaci svoju istoriju, bukvalno sve što si steko na ovom svetu, ime prezime, zaboravi na sve, i to si ti što je ostalo, nemi posmatrač, čista svest. Ne znam odakle izvlačiš to za teserakt, nešto što ne razumeš niti si ikad doživeo ne znači da je halucinacija, ako ćeš tako, mozak ti sad halucinira stvarnost.
Teserakt proizvodi projekciju unutar projekcije (Iluziju unutar iluzije) dok viši svjetovi za koje je potrebno Uskrslo tijelo da bi se u njima živilo nisu iluzorni.
u brate, kakvo uskslo telo, ćuti čuće te neko.

Ономе лепоме што видиш у астралној пројекцији. То је пут који праве демони
Po dejvidu ajku, demoni i žive u nižem astralu, misli na RTZ (real time zonu), kada astralno napustiš telo prvenstveno budeš u dimenziji najbližoj astralu i ovoj našoj 3d, a to je niži astral i mesto gde obitavaju demoni i operiraju najviše agende i kontrolu nad ljudima. Doduše ne mogu da kažem, često sam u RTZ-u ali nisam sreo ni jednog demona još uvek. Činjenica je za vas vernike postoji samo raj i pakao i neki bog koji će ti sudi, teško prihvatate bilo šta sem toga. Istinu ne možeš promeniti, ti i ja smo isto to je činjenica.

Halucinacija gde je čovek astralno napustio telo i prešao u drugi kontinent, uživo u emisiji i pomerio kutiju koja se tamo nalazila. Reci to robertu brusu i pokojnom monrou da je sve to halucinacija XD a ovaj život je stvarnost, ova 3d dimenzija, najniža low vibe dimenzija. Čovek je multidimenzionalno biće, tj. kad kažem čovek mislim na svest, ako ne možeš da dokučiš šta pričam, samo izbaci svoju istoriju, bukvalno sve što si steko na ovom svetu, ime prezime, zaboravi na sve, i to si ti što je ostalo, nemi posmatrač, čista svest. Ne znam odakle izvlačiš to za teserakt, nešto što ne razumeš niti si ikad doživeo ne znači da je halucinacija, ako ćeš tako, mozak ti sad halucinira stvarnost.

u brate, kakvo uskslo telo, ćuti čuće te neko.
1000007055.png

Uskrslo tijelo je preobraženi Duh koji je suobličen sa Bogom. Nosi u sebi Božju Svjetlost ovaj potencijal posjeduju u sebi svi koji su primili Krštenje i ostale Sakramente određene od strane crkve. Po smrti Kršćani zadobijaju Svetost Gospodin Isus Krist preobražava njihovo Duhovno tijelo uvodeći ih u Vječni život na neka od 24 Duhovna Svijeta kojima vladaju Starješine.

Neki ljudi koji su Kršćani već za života na zemlji su soubličeni sa Bogom i imaju Uskrslo tijelo ali samo mali broj je takvih 7 njih se rađa svakih 100 godina, koji razviju takav potencijal, njihov preobraženi Duh je poput anđeoskog ali je u svojoj biti Svet kao Božji.

Pogledajte prilog 1880307
Uskrslo tijelo je preobraženi Duh koji je suobličen sa Bogom. Nosi u sebi Božju Svjetlost ovaj potencijal posjeduju u sebi svi koji su primili Krštenje i ostale Sakramente određene od strane crkve. Po smrti Kršćani zadobijaju Svetost Gospodin Isus Krist preobražava njihovo Duhovno tijelo uvodeći ih u Vječni život na neka od 24 Duhovna Svijeta kojima vladaju Starješine.
Šta pričaš, odakle to izvlačiš, daj mi dokaze? Ljudi se pre kršćana nikad nisu ni krstili niti štovali kršćanstvo ili druge religije, štovali su samo naše kreatore koji su živeli sa nama i stvorili nas, ta civilizacija je davno izumrla.
Neki ljudi koji su Kršćani već za života na zemlji su soubličeni sa Bogom i imaju Uskrslo tijelo ali samo mali broj je takvih 7 njih se rađa svakih 100 godina, koji razviju takav potencijal, njihov preobraženi Duh je poput anđeoskog ali je u svojoj biti Svet kao Božji.
Ja nisam krščanin pa sam opet bog, imam večni život jer ne mogu nikad da napustim ovaj večni trenutak hteo to ili ne. Ja sam sve što postoji i što je ikad postojalo.

Šta pričaš, odakle to izvlačiš, daj mi dokaze? Ljudi se pre kršćana nikad nisu ni krstili niti štovali kršćanstvo ili druge religije, štovali su samo naše kreatore koji su živeli sa nama i stvorili nas, ta civilizacija je davno izumrla.

Ja nisam krščanin pa sam opet bog, imam večni život jer ne mogu nikad da napustim ovaj večni trenutak hteo to ili ne. Ja sam sve što postoji i što je ikad postojalo.
Budite pripravnih duša jer anđeo smrti vreba nad vijernim i nevijernim da ugrabi svaku dušu koju može. Ove zore je došao i po moju, kad sam utonuo u san poslije kratkog buđenja osjetio sam prisustvo iza svojih leđa, počeo sam zazivati Boga da me poštedi kad sam se pomeno Duha Svetog počelo me obasjavati Svjetlo, a iza leđa sam čuo ljutiti glas kako negoduje i prisustvo se počelo udaljavati dok nije nestalo. Po tko zna koji put Bog me poštedio od sigurne smrti.

Vratite se izgubljeni sinovi svome Pastiru Isusu Kristu, jer inače će vaša duša završiti u okovama zarobljena između svjetova. Anđeo smrti vreba najviše pred zoru u noći jer tad mu je najlakše oteti dušu čovjeku.

Budite pripravnih duša jer anđeo smrti vreba nad vijernim i nevijernim da ugrabi svaku dušu koju može. Ove zore je došao i po moju, kad sam utonuo u san poslije kratkog buđenja osjetio sam prisustvo iza svojih leđa, počeo sam zazivati Boga da me poštedi kad sam se pomeno Duha Svetog počelo me obasjavati Svjetlo, a iza leđa sam čuo ljutiti glas kako negoduje i prisustvo se počelo udaljavati dok nije nestalo. Po tko zna koji put Bog me poštedio od sigurne smrti.

Vratite se izgubljeni sinovi svome Pastiru Isusu Kristu, jer inače će vaša duša završiti u okovama zarobljena između svjetova. Anđeo smrti vreba najviše pred zoru u noći jer tad mu je najlakše oteti dušu čovjeku.
e brate moj duša ti napušta telo svako veče a nisi ni svestan. Mene taj tvoj andjeo može da...čega da te bog poštedi kad je ovo pakao i najniža dimenzija koja postoji. kad umreš bićeš oslobođen od ovozemaljskog neznanja koje poseduješ sada.

e brate moj duša ti napušta telo svako veče a nisi ni svestan. Mene taj tvoj andjeo može da...čega da te bog poštedi kad je ovo pakao i najniža dimenzija koja postoji. kad umreš bićeš oslobođen od ovozemaljskog neznanja koje poseduješ sada.
Zemlja je sedmodimenzionalni svijet, ono što ti nazivaš astralnim svijetom je četvrta dimenzija vrlo nisko padaš. Dok je takozvana peta dimenzija zapravo deveta dimenzija koja odgovara stanju snova dok spavamo, postoje mnogo viši svjetovi. Dok spavamo duša nigdje ne napušta tijelo nego se naš Um projecira u devetu dimenziju. Samo po smrti duša napušta tijelo ako je zarobljena i okovana u nekom od međusvjetova onda niti ljudski Duh se ne može preobraziti ostaje da luta bespućima nižih svjetova.

Ove zore je došao i po moju, kad sam utonuo u san poslije kratkog buđenja osjetio sam prisustvo iza svojih leđa, počeo sam zazivati Boga da me poštedi ....
Reko bi covek da sto veci vernik -to bi se vise nadao i radovao i ocekivao susretu sa Bogom i vecnom zivotu pored njega

ali ne, prodje im zivot moleci se da im odlozi smrt i susret sa Njime sto vise

Cega se bojis?
mislis li da je ovozemaljski zivot bolji nego onaj sto te ceka posle?

Back