Šta nam ne treba u automobilima: Vozači ukazuju na suvišnu tehnologiju, šta vi kažete?

a sto ti imas dva auta a sve to mozes da obavis jednim. Iz obesti?
…Mislim…logika ti nije na mestu, svako ima svoje prioritete i odredjuje šta mu je bitno na automobilu.
I drugo, svako treba da se ispruži koliko je dugačak, ako je tebi to previše, ne znaci da nicemu ne služi..
Pa dobro ti si tek sada otkrio te gedžete a ja ih nisam nikada koristio u toku vožnje jer su opasni da ne kažem većina smrtonosni u automobilu. I kada ima auto ja je zanemarujem ne pipam tač nego odradim na volanu ako baš mora. Kupovina gluposti je bliža ženama nego muškarcima.

Samo neko ko nije imao kameru za parking može da pomisli da to ne treba.

Da ne ulazimo u to kako ko zna da vozi, navescu par primera koji mi padaju na pamet zasto kamera treba da bude standardni deo automobila (a za velike sportske i prednja kamera i 360 view)

- noću ili po jakoj kiši kad izlaziš u rikverc
- kada se parkiras na mestu koje ima neki zaštitni stub do zida
- kada je auto nizak idonji spojler može da zakači parking ivicnjak
- kad kačiš čamac na kuku
- kad imas dugačak prtljažnik i ne vidiš gde se parking završava
- novi džipovi imaju kameru ispod povoza, da mozes da izbegnes neku stenu ili slično
- za one nesigurne u svoju vožnju, pomaže da se lakše orijentišu

Meni ne radi na zadnjem staklu grajanje pa se magli zadnje staklo zimi te ne vidim skoro ništa, ipak, sve radim na osećaj. Kada parkiram auto, znam kako sam ga parkirao i kako ću da izadjem jer dugo vozim svoj auto da znam koliko mogu napred, koliko nazad.

Slažem se da ponekad zatreba ali ne da je stalno koristiš. Nekoliko ljudi mi se požalilo da umesto retrovizora na običnom i bezbednom parkiranju koriste zadnju kameru i tako gube osećaj.

Tek je ono gore, kada ima opcija da auto sam parkira. To tek od čoveka pravi debila.

Meni ne radi na zadnjem staklu grajanje pa se magli zadnje staklo zimi te ne vidim skoro ništa, ipak, sve radim na osećaj. Kada parkiram auto, znam kako sam ga parkirao i kako ću da izadjem jer dugo vozim svoj auto da znam koliko mogu napred, koliko nazad.

Slažem se da ponekad zatreba ali ne da je stalno koristiš. Nekoliko ljudi mi se požalilo da umesto retrovizora na običnom i bezbednom parkiranju koriste zadnju kameru i tako gube osećaj.

Tek je ono gore, kada ima opcija da auto sam parkira. To tek od čoveka pravi debila.
Meni nije jasno da si ugradio komande na volanu, i novi veliki ekran a da kameru nisi.
Niko te ne tera da gledaš samo u kameru, parkiraj kako si naučio po osecanju, a kamera ti kontrolno služi. Možeš na osecaj koliko hoćeš DS parkiras, ako imaš stub nazad koji ne vidiš ( na primer)
Pitaj te drugare sto jadni gube osecaj, da isključe kameru, pa ćeš da vida šta će da kažu…😀

Parkira auto sam je zaista glupost, i ne znam osim kineskinja ko to koristi 😀

I za zadnji grejač, ako ti se dovod struje “ izbrisao” imaš neke specijalne grafitne olovke za to, verovatno na YouTube možeš da nadjes kako se to popravlja..

Evo sta kaze jedan britanski auto casopis kiji su gadget najvise cool:

Apple CarPlay/Android Auto
Heated and cooled seats
Heated steering wheel
Adaptive cruise control
Automatic high beam assist
Wi-Fi hotspot
Wireless smartphone charging
Cabin air purifier
360-degree surround parking camera
Vehicle summon feature

Sve osim poslednje stavke su krajnje upotrebljive opcije, 😉

Heated and cooled seats
Heated steering wheel
Adaptive cruise control
Wi-Fi hotspot
Cabin air purifier
Vehicle summon feature

Meni je upotrebljivo da sednem u auto, vozim i uzivam ne zanimaju me nikakvi gedzeti.

Ja ne koristim retrovizor prilikom voznje u rikverc, dok se ne okrenem na stari nacin kako se i ucilo nista, koristim retrovizor, pa ne vozim kamion nego kola.

Meni nije jasno da si ugradio komande na volanu, i novi veliki ekran a da kameru nisi.
Niko te ne tera da gledaš samo u kameru, parkiraj kako si naučio po osecanju, a kamera ti kontrolno služi. Možeš na osecaj koliko hoćeš DS parkiras, ako imaš stub nazad koji ne vidiš ( na primer)
Pitaj te drugare sto jadni gube osecaj, da isključe kameru, pa ćeš da vida šta će da kažu…😀

Parkira auto sam je zaista glupost, i ne znam osim kineskinja ko to koristi 😀

I za zadnji grejač, ako ti se dovod struje “ izbrisao” imaš neke specijalne grafitne olovke za to, verovatno na YouTube možeš da nadjes kako se to popravlja..

Uz multimediju je došla kamera ali nisam hteo da je stavljam. Sve sam sam ugradio i povezao stručnjaci na primer za tempomat, nisu bili sigurni da li će da radi. Ja pogledao brdo klipova i naišao na jedan, naručio set koji lik koristi u tom klipu i kada sam sve povezao, probao i video da radi, prelep osećaj.

Multimedija je ugradjena jer mi se svidja moderan izgled auta, nije napadna, ima taman onoliko osnovnih stvari koji eto služe, na primer navigacija.

Pre sam imao držač telefona koji je bio užasan.

Zadnji grejač ću da rešim do zime. Očitao sam neku grešku, mislim da je relej otišao, mora se čačka kod gepeka. Nisam električar pa ne želim to da čačkam da nešto ne zeznem.

Inače sam na autu, šta god sam mogao sam, sam i odradio.

Za veće probleme, mora majstor, ipak nismo svi učili tu školu a sad mi krivo jer mnogo volim automovile, ceo dan bi gledao rasklapanje i sklapanje motora.

Današnji mentalitet ljudi da sipaju gorivo, sednu i voze. Kada se desi neki banalan problem, zovu odmah majstora pa ih ovaj namerno ošuri.

Kupio sam čitač greški i rešavao problem po problem. Sredio čuveni problem kod BMW za airbag sam, bez umetanja adaptera i drugih čiča miča stvari.

Heated and cooled seats
Heated steering wheel
Adaptive cruise control
Wi-Fi hotspot
Cabin air purifier
Vehicle summon feature

Oprema za žene sa pišom.

Uz multimediju je došla kamera ali nisam hteo da je stavljam. Sve sam sam ugradio i povezao stručnjaci na primer za tempomat, nisu bili sigurni da li će da radi. Ja pogledao brdo klipova i naišao na jedan, naručio set koji lik koristi u tom klipu i kada sam sve povezao, probao i video da radi, prelep osećaj.

Multimedija je ugradjena jer mi se svidja moderan izgled auta, nije napadna, ima taman onoliko osnovnih stvari koji eto služe, na primer navigacija.

Zadnji grejač ću da rešim do zime. Očitao sam neku grešku, mislim da je relej otišao, mora se čačka kod gepeka. Nisam električar pa ne želim to da čačkam da nešto ne zeznem.

Za veće probleme, mora majstor, ipak nismo svi učili tu školu a sad mi krivo jer mnogo volim automovile, ceo dan bi gledao rasklapanje i sklapanje motora.

Današnji mentalitet ljudi da sipaju gorivo, sednu i voze. Kada se desi neki banalan problem, zovu odmah majstora pa ih ovaj namerno ošuri.

Kupio sam čitač greški i rešavao problem po problem. Sredio čuveni problem kod BMW za airbag sam, bez umetanja adaptera i drugih čiča miča stvari.
Kod tih grejača voli da izgori i sam kabl tako je meni bilo na retrovizoru. Izgoreo kabl u samim vratima. Ne na preklopu nego iz čista mira. Prelemio izolovao i teraj. Hoće da izgori i sam konektor u tabli osigurača gde je i relej. Noviji automobili imaju te module razdvojene.

Bravo, šta da ti kažem drugo. 👍
Uvek je cool nešto “dodavati” na svom autu, isto sam to radio dok nisam došao u mogućnost da kupujem nove automobile (a sa novim, to nekako nema svrhe).

Poslusaj ti mene, zakači i tu kameru, to ti je vikend projekat, ne moras da je gledaš ako nećeš, ali ćeš vremenom videti koliko je to zgodna stvarcica 😉. I još dodaš dash cam napred, koja isto može da se poveze na isti media uredjaj.

Zadnji grejač nema šta da sj…s, vrlo jednostavno, proveri osigurac, dovod od prekidača do zadnje sajbne, relej ili fizičko oštećenje na sajbni.
Isključiš akumulator dok radiš, i nema zime..

Prijatelju,
budi ti i dalje macho Srbin - puž golac 😉
Ako ne mozes da ih priuštis, to ne znaci da ne valjaju..

Prvo probaj, pa komentariši..inače ovako deluje da samo namerno kontriraš, ko da te Krstarica placa da održavaš teme u životu (sto i nije nemoguće) 😎
Vozim takve automobile i ne koristim te gedžete za žene sa pišom. Prvo start stop isključim a multimediju ne dodirujem u vožnji. I koja je onda svrha? Bačen novac.

Vozim takve automobile i ne koristim te gedžete za žene sa pišom. Prvo start stop isključim a multimediju ne dodirujem u vožnji. I koja je onda svrha? Bačen novac.

Prvo ih nemaš, pa ne možeš ni da ih koristiš.
Kad kupis auto koji ima, iste strah par meseci, pa se javi.
Do tada svakako mozes svoje mišljenje da kažeš kao i svi ostali, sli bez provociranja, jer apsolutno nemaš ni jedan argument za to.

Prvo ih nemaš, pa ne možeš ni da ih koristiš.
Kad kupis auto koji ima, iste strah par meseci, pa se javi.
Do tada svakako mozes svoje mišljenje da kažeš kao i svi ostali, sli bez provociranja, jer apsolutno nemaš ni jedan argument za to.
Ja sam takve automobile vozio dok si ti gurao juga da upali na gurku :rotf:

Ako nisi znao danas svaki auto ima to sve o čemu ti maštaš. Ali svaki počev od srednjeg paketa opreme kod koreanaca i početni paket.

I to ne treba koristiti jer može da se pogine. Ja bih to i zakonom zabranio.

Ja sam takve automobile vozio dok si ti gurao juga da upali na gurku :rotf:

Ako nisi znao danas svaki auto ima to sve o čemu ti maštaš. Ali svaki počev od srednjeg paketa opreme kod koreanaca i početni paket.

I to ne treba koristiti jer može da se pogine. Ja bih to i zakonom zabranio.

Ti nisi ništa od toga vozio (a za mene mozes da pitas šta sam vozio u privatnoj poruci, pa ću ti odgovoriti, jer ovde nije rasprava kome je veći…)

Imas Hyindai prdavac 10 godina i raspalu Ladu. Prešao si 80k Hyindai i ajde da kažemo 20k Ladom do vikendice..znaci 8,000 mesečno, a ako uključimo duge ture, znaci da jedva dnevno sednes u auto.
Znaci, imas minimum vozackog iskustva, a rasprdeo si se ovde na temama ko da si 24/7 vozac..
Iako je ružno sa moje strane reci, ali nisam ti ni ja ni niko sa ovog foruma kriv sto nisi u svojih 40+ uspeo da kupis auto koji ima više od točka, volana i kvake…

To sto neko drugi moze da priušti (a ti izgleda ne mozes, bar trenutno) ne treba da te podstiče na mržnju i ljubomoru, i da laprdas gluposti misleći da si duhovit ili zanimljiv.

Sto se tiče paketa i opreme, imaju svi novi to je tačno, ali tvoji automobili svakako nemaju.
Izvadi zmiju iz džepa, pa kupi normalan auto, pa se onda ukljuci u temu…

I na kraju, to sto ti nisi mentalno sposoban da voziš i uključiš radio, klimu ili telefon u isto vreme, to ne znaci da svi ostali kao ti.
Blagodeti napredka i komfora su tu, kad kupis auto sazna ćeš i sam…a u medjuvremenu, dinosaurusi kao ti idu u zaborav…

A kakve to ima veze što si ti žena sa pišom? Kojoj treba kamera da bi se uparkirala? Šminkaš se i voziš? 🤔

Ps moj hyundai bolji od tog nekog tvog idealnog auta iz snova.

ti ladno ne možeš ni da spavaš, kopka te šta pišem…😀

Lepo sam ti rekao, ljubomora i zavist nisu dobre osobine. Bzv provociraš, ja ne padam na te fore…Poradi na sebi, budu bolji čovek.

..osim ako nisi plaćen ovde da provociraš, sto me ne bi čudilo, s obzirom koliko dnevno poruka šalješ..🙄

Ne volim touch u kolima, volim dugmice i ne volim prenatrpano.
Ne volim da elektronika vozi auto nego vozac, ako vozac ne oseti auto to za mene nije voznja.
Meni je upotrebljivo da sednem u auto, vozim i uzivam ne zanimaju me nikakvi gedzeti.
Нимало се не зајебавам, мени је ово потребно пред очима (а и лијепо изгледа):
1726669894425.png

A usred zime ne bi dupe zagrejao malo ili ruke na volanu?
Ili ako je vruće ko letos u Bgd, a ti hkadjenje sedišta de se ne znojis?
Ili daljinskim da upalis auto dok se ujutru spremas za posao, a on se lepo zagreje i odledi ti šoferku.
Ili neko te pozove, umesto da tražiš telefon po džepovima, stisneš dugme na volanu…

Back