Šta nam ne treba u automobilima: Vozači ukazuju na suvišnu tehnologiju, šta vi kažete?

Ma spavaju i voze pa kada auto skrene preko linije počne da pišti i razbudi ga i ono drljanje guma preko mačijih očiju. I izgibe jedan a bio je super lik 😑

pa to sto neko spava, nema veze sa tehnologijom.
Auto ne vozi sam, to sto pisti samo može da pomogne, nikako ne odmogne…a ako se nekom spava dok vozi a i dalje vozi, to je već drugi problem

Има то и у овим мањим аудијима. Није само А8. Проблем је у томе што више нема ни обичних показивача, већ су све екрани. Нема тастера и полуга, већ само екран.
Od A8 je krenulo, ovi manji su nebitni.

1709a509-0739-4fc4-a987-bfaddaa9524c_LHD+VW+Golf+2024+Interior+2.jpg
Nije to to.

Meni generalno smeta to što je danas sve u opcijama i na dodir, ranije na autu znam tačno gde mi je klima, pritisneš dugme i rešio si problem, ovde sad ne samo da je na dodir nego još treba da vučeš prstom baš po toj linijici je*enoj koja je inača relativno mala, pa ti spadne prst, pa ovo, pa ono.. Onda skapiram da sam prešao 100 metara dok upalim klimu i namestim je kako mi odgovara da uopšte nisam gledao put.

Kao, ne mogu da koristim telefon ni za poziv ili poruku u toku vožnje iako je automatik, ali zato mogu da nameštam je*enu klimu tri minuta...

neke stvari su zaista smor kao gore pomenuta podešavana na displeju, ali zato ima puno korisnih.
Na primer auto upalis iz svoje kuce, on počne da greje ili hladi kabinu (u zavisnosti od godišnjeg doba), pa sos dugme za pomoć na putu, pa već pomenute tempomat cake, pa recimo sam detektuje da ide auto u susret po noći i pali/gasi dugo svetlo, projekcija brzine i navigacije na šoferku (super korisno kad si u novom gradu), memorija sedišta za svakog vozača familije i pomera volan i sedište da može krupna osoba lakše da izadje, 360 camera view…

Jeste naravno i košta 50.000 evra. Sutra da je dostupna nova lada vesta za 7000€ bila bi najprodavaniji auto na svetu.

Mislis najprodavanija u zemljama treceg sveta?
To sto ti voliš jeftino, ne znaci sa i ostatak sveta tako misli.
Jeste naravno i košta 50.000 evra. Sutra da je dostupna nova lada vesta za 7000€ bila bi najprodavaniji auto na svetu.

i lepo kod gige u supi nadogradiš sve to, i preprodas ladu duplo 😉

Dačija je odličan auto, vozim službenu koju firu iznajmljuje u Unirentu i bolji auto ja u životu nisam vozio, naravno u toj klasi, da je ne upoređujem sa BMW-om ili Mercedesom. Za italijanske šminkere je zakon. Neverovatno kako su Rumuni uspeli ttoliko da napreduju, ejste da je to francuska licenca, ali ipak se fabrika nalazi u Ittlaiji. A što se viška ttehnologije tiče, ja bih izbacio one ogromen displeje umestto kontrtolne tble. Meni oni smetaju iodvlače mi pažnju.

Dačija je odličan auto, vozim službenu koju firu iznajmljuje u Unirentu i bolji auto ja u životu nisam vozio, naravno u toj klasi, da je ne upoređujem sa BMW-om ili Mercedesom. Za italijanske šminkere je zakon. Neverovatno kako su Rumuni uspeli ttoliko da napreduju, ejste da je to francuska licenca, ali ipak se fabrika nalazi u Ittlaiji. A što se viška ttehnologije tiče, ja bih izbacio one ogromen displeje umestto kontrtolne tble. Meni oni smetaju iodvlače mi pažnju.
Sve je to francusko, motori ,trapovi, sasija....

Ti si očigledno Kir Janja i misliš da ti sve to ne treba…

Upozoravanje da si prešao punu liniju ili kamera pri parkiranju sigurno nisu statusni simbol…😕 Ima toliko korisnih stvari koje znacajno povećavaju i sigurnost i komfor u toku vožnje.
Izvadi se zmija iz džepa, i malo se uživa u sadasnjem trenutku, jer život brzo prodje…😎
Ništa ti to ne treba na malom gradskom heču naročito kamera. Ok ako ne znaš da voziš pa ti treba asistencija ovoga i onoga jbg godine.

Kao klinac i mlad sam uživao u vožnji a sada imam pametnija posla. Možda ću u penziji da se posvetim predmetima i mašinama ako opet ne budem imao pametnija posla.

Samo neko ko nije imao kameru za parking može da pomisli da to ne treba.

Da ne ulazimo u to kako ko zna da vozi, navescu par primera koji mi padaju na pamet zasto kamera treba da bude standardni deo automobila (a za velike sportske i prednja kamera i 360 view)

- noću ili po jakoj kiši kad izlaziš u rikverc
- kada se parkiras na mestu koje ima neki zaštitni stub do zida
- kada je auto nizak idonji spojler može da zakači parking ivicnjak
- kad kačiš čamac na kuku
- kad imas dugačak prtljažnik i ne vidiš gde se parking završava
- novi džipovi imaju kameru ispod povoza, da mozes da izbegnes neku stenu ili slično
- za one nesigurne u svoju vožnju, pomaže da se lakše orijentišu

Po snegu je bolji džip a po severnom polu guseničari imaju veliku prednost u odnosu na automobile. Amfibija je isto korisna u močvarnim predelima pa ih ipak ne kupujemo osim ako ne bacamo pare iz obesti.

a sto ti imas dva auta a sve to mozes da obavis jednim. Iz obesti?
…Mislim…logika ti nije na mestu, svako ima svoje prioritete i odredjuje šta mu je bitno na automobilu.
I drugo, svako treba da se ispruži koliko je dugačak, ako je tebi to previše, ne znaci da nicemu ne služi..

Back