Šta nam donosi budućnost?

y kom momentu mislis da se to desilo, jer se ja ne secam? i sta znaci besmrtno telo?
tamo si pominjao bez greha da je bio Hristos, a on je bio u smrtnom telu, jel tako?
U momentu pada, kada je shvatio da je nag.
Besmrtno telo znači da nikada neće ostariti, neće ćelije odumuirati, kao sada...sada je tvar podložna propadljivosti...ali po Hristovom drugom dolasku, stvari će se vratiti na početak.

Nema veze što je Hrist bio u smrtnom telu...On je nosio drugačiji Duh od nas...savršen.

pusti coveka neka pise, ako ima vremena, samo da i nesto kaze konkretno
Poenta je što niko i ne može da kaže nešto konkretno. Možemo samo da pratimo događaje i da ih uporedimo sa prorocima i Hristovim rečima. Ako je On najavio veliku nevolju, kakva nije bila od postanka sveta...može li biti da to ne bude?! Ne može. Ako Sin Onog koji je sve stvorio tako kaže, treba li sumnjati u to?! Ja Ne.
''Ja sam put, ISTINA''.... Pa se i rodio da svedoči za ISTINU. Nije li onda sudbina sveta zapečaćena u njegovim rečima?! Niti ima drugog imena, koje nam je dano da bi bili na strani istine.

Ali nevolja je došla kao produkt slobodne volje koja je zloupotrebljena na sebičan način. Gramzivost, pohlepa, sebičnost, su glavni uzroci patnji, suza i nepravde...Neće iz korena trna pšenica nići.
Jesmo li promenili seme?! Nismo. Ali smo svim silama počeli da negujemo trnje i korov. Šta je to nego ona čuvena rečenica iz Pisma: ''napredovaće od zla na gore''. Noge su nam brze na zlo...trčimo za njim. Sve misli su nam svagda ka zlu uperene. Možda to i ne deluje tako iz našeg ugla, ali iz Božjeg Da...trčimo za maglom brate mili.
Kaže pametni, rahmetli muftija Zukorlić...kada bi nam se Bog obratio sada, šta bi rekao...''ustajte pali ste''.

Ne možemo mi svet spasti, nije to u našoj vlasti. U našoj vlasti je jedino naš život i mi ga spašavamo ili uništavamo. Opet produkt slobodne volje. Opet izbor kao pred tobom Adame.
Naše blago vuče naše srce...gde je naše blago, tu je i naše srce...a za njim idu naša dela...valjana ili loša... svađa ili ljubav...tuga ili plač...život ili smrt...nema treće....izaberi, ti se pitaš i ne može ti niko ništa. Sudbina sveta je u Božjim rukama, a tvog života u tvojim. Svi ćemo sami sebi presuditi.

Besmrtno telo znači da nikada neće ostariti, neće ćelije odumuirati, kao sada...sada je tvar podložna propadljivosti...ali po Hristovom drugom dolasku, stvari će se vratiti na početak.
sad me cuj, a ako neces vise mi se ne obracaj:

svaka materija ili telo je podlozno promeni i samim tim i propadljivo, i zato je Bog Duh, a ne materija - besmrtno tello ne postiji vec samo besmrtni DUH, i zato se necete nasladjivati ni vi, ni muslimani sa devicama, to moras da shvatis, da su vas izvarali sa 1000 godisnjim carstvom i apokalipsom
Besmrtno telo znači da nikada neće ostariti, neće ćelije odumuirati, kao sada...sada je tvar podložna propadljivost
tvar uvek ostaje podlozna propadljivosti
ali po Hristovom drugom dolasku, stvari će se vratiti na početak.
bicemo duhovni,a ne materijalni, ali tebi je draza materija, i zato tako pricas, ne protivureci mi, ja znam vise od tebe
Kaže pametni, rahmetli muftija Zukorlić
nula devica ce da dobuje. lazu samo sami sebe, sta je opalio za zivota to mu je, pakao, ni 1 koji masta da ce da dobija device ne ide u raj, vec u pakao, a i ti si na putu pakla jer bi da se nasladjujes kao mujage, samo nemoj meni da kukas posle, ja nisam bas sazaljiv na sve vas JEBIVETRE

zamisloi to da hvalis muje koji mastaju o mojoj nevinoj zenskoj deci, devicama|? mislis d a je to posteno? pa znas sta cu da vam radim? jos nisi svestan!

Poslednja izmena:
nece opstati lazni hriscani kao ti, a kamoli da ce opstati muje koje mastaju o mojim devicama, cerkama kao rajskim nasladama, pa ja sam zato i pokrenuo ww3, da vas istrebim, pa zato sam i navijao za trampa. jer je lud, da vas istrebi, nisi ti ni svestan sta vas ceka, pakao vam spremam, jer ste zlo,
... jes tramp lud, ali vi ste zli, ugasili ste ga

Poslednja izmena:
sad me cuj, a ako neces vise mi se ne obracaj:

svaka materija ili telo je podlozno promeni i samim tim i propadljivo, i zato je Bog Duh, a ne materija - besmrtno tello ne postiji vec samo besmrtni DUH, i zato se necete nasladjivati ni vi, ni muslimani sa devicama, to moras da shvatis, da su vas izvarali sa 1000 godisnjim carstvom i apokalipsom

tvar uvek ostaje podlozna propadljivosti

bicemo duhovni,a ne materijalni, ali tebi je draza materija, i zato tako pricas, ne protivureci mi, ja znam vise od tebe

nula devica ce da dobuje. lazu samo sami sebe, sta je opalio za zivota to mu je, pakao, ni 1 koji masta da ce da dobija device ne ide u raj, vec u pakao, a i ti si na putu pakla jer bi da se nasladjujes kao mujage, samo nemoj meni da kukas posle, ja nisam bas sazaljiv na sve vas JEBIVETRE

zamisloi to da hvalis muje koji mastaju o mojoj nevinoj zenskoj deci, devicama|? mislis d a je to posteno? pa znas sta cu da vam radim? jos nisi svestan!
Ček ček polako.
Jesmo li mi u materiji sada?
Je li Adam stvoren u materijalnom telu da živi večno ili da umre...na materijalnoj planeti?

Pitah gore da mi neko pokaže kad je Bog promenio plan za ljude i da će umesto u materiju da ih smesti u duhovno telo...i svi ćute, pa i ti. Kad je promenio plan? Je li Hrist priča o krotkima koji će naslediti zemlju?

Zašto meni uvaljuješ device koje sa Hristom veze nemaju? Šta mene briga za te nebuloze?!

Hajde mi objasni samo ovo.

Rimljanima 8,20
Jer se tvar pokori propadljivosti (ne od svoje volje nego za volju onoga koji je pokori) na nad,
21. Da će se i sama tvar oprostiti od ropstva raspadljivosti na slobodu slave djece Božije.
22. Jer znamo da sva tvar uzdiše i tuži s nama do sad.

Ne zanima me šta će biti, već ono što je bilo.
Je li tvar oduvek propadljiva?

nece opstati lazni hriscani kao ti, a kamoli da ce opstati muje koje mastaju o mojim devicama, cerkama kao rajskim nasladama, pa ja sam zato i pokrenuo ww3, da vas istrebim, pa zato sam i navijao za trampa. jer je lud, da vas istrebi, nisi ti ni svestan sta vas ceka, pakao vam spremam, jer ste zlo,
... jes tramp lud, ali vi ste zli, ugasili ste ga
Zašto sam lažni...šta sam rekao drugačije od Hrista?
Znaš li kakvim sudom sudiš da će ti se takvim suditi?...šta ti treba to.

Je li Adam stvoren u materijalnom telu da živi večno ili da umre...na materijalnoj planeti?
a o vaskrsenju niti se zene niti se udaju - jel ti znas taj stih? pa zasto mi podmeces islam koji zagovara da se dobijaju 72 device, ili zukorlicevo mnogozenstvo, ili jeroticevu fluidnost, sta li je?
umire materijalno i seksualno, ali duhovno ne... ja ne znam kako ne razumes ako ti lepo kazem da materijalnih naslada nema u duhovnom carstvu?

ne moze adam da zivi materijalno vecno, sve materijalno mora da umre... stvarno ti se cudim kako to ne razumes? prevarila te sekta, i neces da priznas da gresis, a ja te poducavam najljubaznije

Poslednja izmena:
Zašto sam lažni...šta sam rekao drugačije od Hrista?
Znaš li kakvim sudom sudiš da će ti se takvim suditi?...šta ti treba to.
ne trucaj, lepo sam ti objaasnio, ali ti bi materijalne naslade, mozda 1000 godisnje lazno carstvo, a o vaskrsenju se niti zenimo niti udajemo cak, u vecnom carstvu! nego smo kao andjeli,a ti imas materijalni um kao i oni koji mastaju o 72 device da ih imaju, neces ni zasluziti vaskrsenje, ni dospeti u njega, mrtav si kao i ti na koje se pozivas

Poslednja izmena:
a o vaskrsenju niti se zene niti se udaju - jel ti znas taj stih? pa zasto mi podmeces islam koji zagovara da se dobijaju 72 device, ili zukorlicevo mnogozenstvo, ili jeroticevu fluidnost, sta li je?
umire materijalno i seksualno, ali duhovno ne... ja ne znam kako ne razumes ako ti lepo kazem da materijalnih naslada nema u duhovnom carstvu?

ne moze adam da zivi materijalno vecno, sve materijalno mora da umre... stvarno ti se cudim kako to ne razumes? prevarila te sekta, i neces da priznas da gresis, a ja te poducavam najljubaznije
Pa slažem se sa tim. Gde sam rekao da se ne slažem?

Ja pričam o novoj zemlji a ne nebeskom carstvu. Jel' kaže da se molimo da dođe volja i na zemlju?

O tome pričam.

ne trucaj, lepo sam ti objaasnio, ali ti bi materijalne naslade, mozda 1000 godisnje lazno carstvo, a o vaskrsenju se niti zenimo niti udajemo cak, u vecnom carstvu! nego smo kao andjeli,a ti imas materijalni um kao i oni koji mastaju o 72 device da ih imaju, neces ni zasluziti vaskrsenje, ni dospeti u njega, mrtav si kao i ti na koje se pozivas
Citiraj mi to za 72 device. Gde to piše?

Možeš li da se fokusiraš na ono što ti kažem i na ono što te pitam...a ne na ono što nisam ni pomislio a kamo li rekao?

Citiraj mi to za 72 device. Gde to piše?
kod islamista, zar oni tako ne veruju. a isto i vi ocekujete materijalne naslade u vasem laznim carstvu 1000 godisnjem, na istom ste duhovnom stepenu NULTOM
Ja pričam o novoj zemlji a ne nebeskom carstvu.
pa da protivite se nebeskom carstvu zarad vaseg 1000-godisnjeg
Jel' kaže da se molimo da dođe volja i na zemlju?
apokalipsa kaze tesko vama na zemlji, jer nebeski ce da vas istrebljuju, cim poratuju na nebu

sve si mi rekao
Цитату који сте поменули, а који се односи на васкрсење, претходи прича о седам браће, где је први имао жену, али је умро без деце, па је други брат узео њену жену, али је и он умро без деце, и тако даље до седмог брата који је такође умро без деце, коначно је и жена умрла.

Питање је било, у васкрсењу, чија ће бити жена, на шта је Исус одговорио да се у васкрсењу неће женити нити удавати, већ да ће бити као анђели.

Значење приче, које је изражено у параболи, је следеће.

Човек пролази кроз седам фаза или промена у телу, а са тим се и душа обликује према телу.

Жена је метафора за време.
Време када је беба, време када је дете, време када је дечак, време када је адолесцент, време раног одраслог доба, време када је зрела особа и време када је старац.

Време као жена је било пратилац тела.
Када човек васкрсне, какав ће облик имати његова душа?
Којом од седам промена ће време (жена) одржати облик душе, према телу!

Одговор је да душа неће бити везана временом, и самим тим неће имати одређени облик.
У вама постоји само један облик душе, и он је у складу са обликом тела.
Остали облици који су били су мртви, а Бог је Бог живих, а не мртвих.

Ево неколико слика облика душе.
IMG_1037.jpeg

IMG_1038.jpeg

IMG_1040.jpeg

Можете претражити Гугл за више слика из целог света, тај облик душе је постојао чак и пре Аврама.

Можда ћете приметити да се иста тема провлачи кроз духовне приче, само изражена другачијим садржајем.

Јов је имао седам синова.
Постање, седам дана стварања.
Седам браће са једном женом.
Седамглава аждаја из Откривења.
Самсон везан са седам конопаца.
Седам времена која морају проћи - Данило.

И др.

Није ми тешко да вам стално говорим исту ствар.

Pitah gore da mi neko pokaže kad je Bog promenio plan za ljude i da će umesto u materiju da ih smesti u duhovno telo...i svi ćute, pa i ti. Kad je promenio plan? Je li Hrist priča o krotkima koji će naslediti zemlju?
pa jel vidis ko je danas prisvojio celu planetu, kao da im je data u nasledstvo, a nije, nego otimaju i grabe? oni kada pomru, ili se istrebe, onda ce je krotki naslediti, oruzje ce se loziti na oganj, lav ce pasti seno kao vo itd, ali ako pricamo o nebeskom jerusalimu, to je drugo, on silazi sa neba, sa duhovima savrsenih pravednika, kada cemo se mi preobraziti, sta ce nam tada zemlja da je nasledjujemo, ako kaze da tvori sve novo, novo nebo i novu zemlju, a to znaci da TADA nema nasledjivanja stare zemlje, ne mozes od stare zemlje napraviti novu, niti od starca dete, fizicki, samo duhovno

Није ми тешко да вам стално говорим исту ствар.
ok, samo je apstraktno, a mene zanimaju konkretne stvari, tako da to tvoje odbacih vec.
већ да ће бити као анђели.
ovo je konkretno
Жена је метафора за време.
a mozda za vaskrsenje? - sto bi bilo jos konkretnije, ako pominje kvasac i brasno? ti nemas fokus, vec ides u rasplinjavanje... msm znam i ja to da radim, ali tako ne treba da se tumaci, da se ide u apstrakciju, vec u konkretizaciju, kako ja tebi pokazujem
Седамглава аждаја из Откривења.
Самсон везан са седам конопаца.
bezvezarije, bolje odustani
Ево неколико слика облика душе.
rekoh ti da se ja ne bavim formom, oblikom, vec sustinom imajuci fokus na sabore, na primer, a ti me vuces da se rasplinem, samo badava.

Poslednja izmena:
kod islamista, zar oni tako ne veruju. a isto i vi ocekujete materijalne naslade u vasem laznim carstvu 1000 godisnjem, na istom ste duhovnom stepenu NULTOM

pa da protivite se nebeskom carstvu zarad vaseg 1000-godisnjeg

apokalipsa kaze tesko vama na zemlji, jer nebeski ce da vas istrebljuju, cim poratuju na nebu
Moj je temelj Pismo, zato me nemoj povezivati sa Koranom...

Hrist nas je učio da se molimo za ovo...
''Oče naš koji si na nebesima,
da se sveti ime tvoje, da dođe carstvo tvoje,
da bude volja tvoja i na zemlji kao i na nebu''...

Da li je došla Božja volja na zemlju? Ne.
Da li će doći? Da.

Pa onda Isus dodaje...''krotki će naslediti zemlju''...

Šta je to nego Carstvo Božje na zemlji?

Back