svorkapa
Zainteresovan član
- Poruka
- 117
Pozdrav svima, još 2018. godine sam velikih problema mučio sa depresijom i unutrašnjim strahovima. Išao sam kod državnih psihijatara u domu zdravlja gde su mi prepisali antidepresive i od njih mi je bilo bolje, kasnije sam našao i posao i sve se to nekako donekle vratilo u normalu. Međutim od do pre nekih godinu dana sve to počinje da mi se vraća. Radim u firmi za minimalac gde posao nije fizički težak ali mentalno me načisto iscrpljuje.Ne znam šta više da radim, razmišljao sam da zakažem neki termin kod privatnog psihijatra jer se osećam jako loše. Noću veoma slabo spavam neće mi san na oči, dok danju jedva ustajem iz kreveta. Nemam apetita, smršao sam. Ništa više ne želim od života, samo želim kraj ali ne smrt jer moji roditelji to ne bi mogli da podnesu to bi ih ubilo već samo želim da prestanem da postojim jednostavno. Moja majka takođe boluje od slične bolesti, po ceo dan spava a ja ne znam kako da joj pomognem jer ne mogu ni sebi pomoći. Možda je i glavni uzrok posao i to što teško spajam da minimalcem period od plate do plate i možda ću zvučati razmaženo jer radim dosta psihički težak posao koji me ubija. Ali ja ništa više ne želim u životu, želim samo kraj koliko god to sebično zvučalo. Od osećanja ne mogu da se setim kad sam poslednji put bio zaista srećan. Osećam isključivo ogromnu količinu tuge, besa i straha i ništa me ne može više obradovati. Pokušao sam da kupim sebi pojedine stvari za koje sam smatrao da bi me učinile srećnim jer sam ih oduvek želeo kao dete i dok sam bio mlađi ali nije imalo nikakvog efekta, kao da sam mrtav iznutra. Ako neko ima vremena da pročita do kraja bio bih mu zahvalan i na nekom savetu. Jednostavno mi došlo da ovo negde napišem i da probam bar malo sebi da olakšam dušu..