Šta nadvladava strah?

Kontam da neko hoće, a neko neće.
Primer:
Da li će neko ko ne ume da pliva da skoči za nekim svojim u reku - strah za sopstvenu bezbednost vs strah za bezbednost druge osobe vs strah od davljenja?
To ne mora biti ni strah,nego samo zdrav razum.
Kako ce neplivac spasiti davljenika,ma kako da ga voli?On zna da ga ne moze spasiti.
Druga stvar je kad moze i ima sanse.Onda ljubav preovladava.

Retko sam sama kod kuće. Posebno ne mogu da budem sama u kući dok se tuširam. Zvuči neverovatno, zar ne?

Bol koji se oseti prilikom povrede je nepodnošljiv i razum ne pomaže. Kada mi se to desi usne mi poplave i imam osećaj da ću imati srčani udar.

Nikome, bukvalno nikome ne želim da oseti taj bol.

Pomažu lekovi i pomogla je KBT terapija u okviru koje sam imala "domaće zadatke" da 200 puta napišem rečenicu " Mogu da povredim koleno, i mogu to da prihvatim, podnesem. "

Da je u pitanju neki drugi strah, pobedila bih ga razumom. Ali, ovde je u pitanju fizička povreda za koju ne znam kada će se dogoditi.

Strah se javlja upravo zbog tog neznanja kada će se dogoditi povreda i da li će tada biti neko pored mene.
Ti su u grcu.A i vjerovatno osoba koja zeli da ima sve pod kontrolom.
Jednostavno ne razmisljaj o tome da ces mozda nekad pasti i povrijediti se.
To se moze,a i ne mora nikad desiti.
Kao i sve drugo u zivotu.
Ako i kad se desi,onda ces razmisljati o tome.
Kao Skarlet O Hara..."Mislicu o tome sutra."🙂
A do tada,opusti se i uzivaj u zivotu.

Ti su u grcu.A i vjerovatno osoba koja zeli da ima sve pod kontrolom.
Jednostavno ne razmisljaj o tome da ces mozda nekad pasti i povrijediti se.
To se moze,a i ne mora nikad desiti.
Kao i sve drugo u zivotu.
Ako i kad se desi,onda ces razmisljati o tome.
Kao Skarlet O Hara..."Mislicu o tome sutra."🙂
A do tada,opusti se i uzivaj u zivotu.

Grešiš, ali nema veze. 🙂

Pisala sam o svom zdravstvenom, ortopedskom problemu, tačnije o povredi mnogo puta na ovom potforumu.

Bold: Dešavalo se od 1984 do 2018 ili 2019.godine. Može ponovo da se desi na kolenu koje nije operisano.

Nije u pitanju iracionalni strah.

https://drdren.com/iscasenje-casice-kolena-luxatio-patellae/

Grešiš, ali nema veze. 🙂

Pisala sam o svom zdravstvenom, ortopedskom problemu, tačnije o povredi mnogo puta na ovom potforumu.

Bold: Dešavalo se od 1984 do 2018 ili 2019.godine. Može ponovo da se desi na kolenu koje nije operisano.

Nije u pitanju iracionalni strah.

https://drdren.com/iscasenje-casice-kolena-luxatio-patellae/
Ok,izvini,nisam to ispratila.
Ali svejedno,nemoj da razmisljas negativno ni o tome,kao ni o bilo cemu...Zapravo,nemoj uopste da razmisljas o tome.
Moze da se desi,a moze i da se ne desi...a ti strahujes sve vrijeme.
Trosis energiju na nesto sto se mozda nikad nece desiti.

Moze da se desi,a moze i da se ne desi...a ti strahujes sve vrijeme.
Trosis energiju na nesto sto se mozda nikad nece desiti

Ja bih bila najsrećnija na svetu da mi se to ne dešava...ali se dešava 😞 i to je trauma zbog koje imam PTSP.

Ako si otvarala link koji sam ostavila mogla si da videš kako koleno tada izgleda.

Maksimalno se trudim da savladam strah..ali ne vredi... Možda bih mogla ukoliko bi bol bio manji..

Back