Šta može da zameni pločice u kupatilu?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
336.680
Ko je rekao da su pločice u kupatilu obavezne? Ukoliko ne volite stereotipe, postoji nekoliko ideja.
Pločice u kupatilu možete zameniti slikama, tapetama i drugim zanimljivim materijalima koji će transformisati vaše kupatilo u umetničko delo.

Nestandardne pločice
Ako zaista volite pločice i smatrate da kupatilo nije kompletno bez njih i niste spremni da ih se odreknete, možete koristiti originalne verzije za oblaganje kupatila.

Mahovina
Mahovina je veoma moderan materijal u opremanju enterijera. Izgleda predivno i unosi dah prirode u svaki prostor.

Boje
Sada proizvođači nude širok spektar boja, koje su specijalno dizajnirane za vlažne prostorije kao što su kupatila. Dakle, ne morate da strahujete da će se boja oštetiti tokom vremena.

Slike
Vrlo neobična ideja za dizajn kupatila - dekoracija zidnim slikama i foto kolažima.

Kamenje
Dakle, sada znamo zašto ljudi sakupljaju kamenčiće duž morske obale! Samo pogledajte kako ih originalno možete koristiti za dekoraciju poda ili zida u kupatilu.

Drvo
Drvo ne izlazi iz mode već dugi niz godina. Za uređenje kupatila možete koristiti listove iverice i ostatke laminata ili parketa.

Neobični predmeti
U dizajnu kupatila bezbedno možete da koristite neke materijale i objekte. Na primer, ako je vaša porodica zainteresovana za biciklizam, zašto ne biste koristili bicikl kao postolje za umivaonik.

Ogledalo - pločice
Ove pločice vizuelno povećavaju prostor i čine ga vazdušastim. Ali zapamtite da je o ovim pločicama teško brinuti, tako da je najbolje da se ne koriste u najvlažnijim oblastima u kupatilu.

Tapete
Nije nužno da sve zidove u kupatilu dekorišete tapetama. Na kraju krajeva, bez obzira koliko izgledaju dobro, kupatilo je prilično vlažno mesto.

Novi materijali
U dizajnu kupatila sve više se koristi mikro-cement. Ovaj materijal je idealan za ljubitelje "loft" stila.

link
 
Epoxy smola je kod nas još uvek prilično skupa i slabo poznata, ali nešto verujem da može da prođe kao fantastična zamena svim vrstama podova, plus-toliko je verzatilna, sa njom se može postići bilo koji željeni izgled. Volela bih da radim sa tom epoxy smolom, ali ne ono, nakit, sitnice, nego baš velike podne površine. To je ozbiljna i velika investicija, ali... mislim da može da bude isplativa na duge staze, kako estetski, tako i u smislu održivosti.
Zaljubljena sam u ideje oko epoxy smole! :zaljubljena:
 

Back
Top