Šta morate uneti u vaš dom pre Nove godine

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
365.614
Prema feng šui stručnjacima evo šta bi trebali da unesete u svoj dom pre doceka Nove godine

Napunite ostavu i kuhinju
Frižider napunite hranom i pobrinite se da ostava takođe bude puna. Loše je po feng šuiju imati prazan frižider i ostavu.

Kupite citruse
Zlatna boja citrusa je boja blagostanja. Neka vam na stolu uvek stoje pomorandže i limun.

Kupite novu biljku
Stavite prekrasnu novu biljku u sektor istoka (zdravlje i porodične veze) kuće ili kancelarije da simbolizuje zdrav početak.
Ovde možete staviti i nekoliko prelepih cvetova koji simbolizuju vaše dobro zdravlje u narednoj godini.

Zvonce kojim ćete s vremena na vreme zazvoniti
Postavite zlatno zvono u severozapadni kutak svog doma, kancelarije ili spavaće sobe da biste doneli dobre vesti korisnim ljudima.
Može biti i ukras za jelku, bitno je da se zvono čuje.

Prikačite nove kalendare
Koji je bolji način nego dočekati Novu godinu od izbacivanja stare? Uklonite sve kalendare iz stare godine.

Napunite novčanik
Ne želite da uđete u Novu godinu s praznim novčanikom. Stavite nešto novca u novčanik - ili još bolje - idite i kupite novi novčanik (crveni je najbolji).

Figurica žabe
Figuricu žabe postavite negde pored ulaznih vrata. Smatra se da žabe donose novac u domaćinstvo, posebno kada su na tom mestu.

Nahranite ptice
Ptice su odličan feng šui za koje se veruje da donose dobre vesti.Napunite hranilice za Novu godinu.

Zabavite se i proslavite
Zabava je dobar feng šui. Srećan, živopisan dom je dobar, pa planirajte zabavu u nekoj vrsti veselog druženja.
Zapamtite, kuću sa dobrim feng šuijem lako je uočiti - da, to je ona gde svi idu i ne žele da odu. Učinite svoj prostor takvim.

Ja imam frižider u kome ce biti klopa za novaka,
Imam citruse uvek jer volim limun i pomorandžu
Imam novu biljku, dobila sam je na poklon pre par dana
Imam i zvonce ali moram da ga potražim
Imam i staklenu fioguricu žabe
Imam i novcanik, nekada pun, nekada manje pun

Ostalo nemam i necu ni nabavljati , mislim na ptice i kalendar koji mrzim da vidim na zidu :)

Ček, ja imam 2 crvena novčanika! Jedan za novac, drugi za kartice. Ček, pa i folder za saobracajnu mi je crvene boje!

Pa 2025. je moja godina!

Kupila sam juče i dva limuna. Čak 2! Woow!

Samo zvonce da nađem i žabu da savatam!

Orhideje su počele da cvetaju, na istočnom prozoru su. Novi cvet pa neka mi se pika kao nova biljka.

Jel imate nešto od navedenog :lol:
Imam sve. :) osim žive biljke u stanu. Neće me sobno cveće pa sam nabavila po jednu fejk orhideju i aloju. Mada po feng šui-ju nije preporučljivo veštačko cveće. Kupujem citruse. Imam čak i prelepo napravljene veštačke mada, ponavljam kažu da veštačko nije preporučljivo, ali dopali mi se nar, limun, pomorandža i kruška
Kupila sam čak sliku "drvo para" :lol: valjda deluje.
Obožavam male stone kalendarčiće. Godinama unazad uvek imam na stolu. Za sledeću godinu sam kupila prelep preko temu-a.
Zvonce mi visi iznad ulaznih vrata (spolja). Žaba ima na sve strane. U novčaniku retko nosim bilo šta osim 2000 din (za "zlu ne trebalo") koje ne računam da uopšte i postoje. Ako bi nosila sve bi ih potrošila. Ne volkm crvenu boju tako da je roze.Ako ništa planiram da kupim nov ali opet neće ssigurno bitu crvene boje
Nosim nešto para po džepovima i džepićima u torbi

Poslednja izmena:

Back