Sta mislite...

Neko ima stav da je bolje uci u brak posle krace veze(posle par meseci, godinu dana) i smatraju da takvi brakovi opstaju, a neko smatra da treba proci par godina(barem 3)....
Ajde sad...
Neznam, ako su dvoje nasli zajednicki jezik, slazu se, sve ide super....
Opet, ne treba srljati u brak...
:think:

Ne govorim o ostajanju u braku, vec o tome da se menja dinamika odnosa medju partnerima kada postanu roditelji, a to nije lako predvideti unapred. Rodjenje dece moze i te kako ojacati odnos ili ga narusiti, ali ne moze da predvidi kako ce biti. Kod mnogih je rodjenje dece jos jedna i to veoma vazna veza (pored onih koje su postojale i pre medju partnerima) :)

Kazes da deca nisu razlog za ostajanje u braku i ja se slazem, ali kada sam rekla da je roditeljstvo najveci ispit mislila sam na to da odnos cesto postane drugaciji sto ne mora nuzno da znaci ni da je bolji ni da je losiji.

...da li je bolje uci u brak posle duze ili krace veze?
Da li trebaju da prodju godine zabavljanja...
Vase misljenje o tome.

Sve je to individualno...bitno je kakav je odnos, zelje pojedinca a i zajednicke...sve ostalo je manje vise formalnost....

Izuzev veze gde su partneri zajeno po npr. 10tak godina a sve stoji u mestu...

Znaci da dodam da je jako bitno da veza napreduje, ide prirodnim tokom sta god to nekome znacilo...

Poslednja izmena:
najbolje je udati se kad osetis da je to to
treba da se udas za onog ko ti daje osecaj sigurnosti (u smislu da mu verujes,da mozes da se oslonis na njega...)a ne za onog ko ti daje neprekidne adrenalinske udare (ne javlja se na fon po dva dana,ne znas gde je ne znas s kim je,ima neke opasne navike-droga,prebrza voznja,kocka)
ovaj drugi moze da bude dobar za avanturu al za zivot nije,sem ako si i ti neka ludaca ko on :lol:
ali ja ipak za brak preferiram stabilnog i pouzdanog s kim mogu da se dogovaram i cije postupke uglavnom mogu da predvidim

najbolje je udati se kad osetis da je to to
treba da se udas za onog ko ti daje osecaj sigurnosti (u smislu da mu verujes,da mozes da se oslonis na njega...)a ne za onog ko ti daje neprekidne adrenalinske udare (ne javlja se na fon po dva dana,ne znas gde je ne znas s kim je,ima neke opasne navike-droga,prebrza voznja,kocka)
ovaj drugi moze da bude dobar za avanturu al za zivot nije,sem ako si i ti neka ludaca ko on :lol:
ali ja ipak za brak preferiram stabilnog i pouzdanog s kim mogu da se dogovaram i cije postupke uglavnom mogu da predvidim
da,da,tako sam ja posle sedam godina zabavljanja izabrala sigurnost.al sad mi tako fali taj adrenalinski udar.
mislim da je fora u braku i ko koliko brzo stari(u glavi naravno):think:jeste li me razumeli deco sta hocu da kazem?

Vase misljenje o tome.
Зависи шта се хоће постићи забављањем.

Када се двоје знају дуго/добро и пре забављања забављање не мора бити дуже од неколико дана или месеци.
Ако се не знају дуго/добро онда по мом мишљењу не треба одуговлачити више од годину дана или две.
Мада колико ја знам нема правила.
Односи који се имају током забављања се најчешће мало мењају уласком у брак јер није свеједно бити са неким неколико сати дневно и живети са неким. То је непредвидиво.

Vase misljenje o tome.

Samo je bitno da li ti to osecas , da li ti to zaista zelis, imas li onu unutrasnu potrebu da stalno budes sa njim u njegovom drustvu , sebe radi i svog zadovoljstva.Onu jaku zelju koja te izjeda kada niste zajedno , onaj osecaj potrebe da se pored njega budis ujutru i da on bude prva osoba koju ces ugledati i sa njim popiti prvu jutarnju kafu.

Ako jeste , zar je bitno da li ces uci u taj brak i posle par dana zabavljanja.;)

Mislim da je sposobnoj zeni brak smetnja. Gledam ljude iz svog okruzenja, i cini mi se da zene vise stradaju u braku. One se lome, zrtvuju, odricu raznih stvari zarad porodice. Mozda je sve stvar finansija, mozda je brak bez finansijskih problema bolji, to ne znam. Otisla sam od teme. Uglavnom, ja sam protiv braka, ali za dete. Ako si sposobna, muz ce te ugusiti. Treba biti pametan i pametno birati. Ipak je to 20, 30 godina zivota sa jednim covekom. Mene je vise od toga strah, nego od samoce.

Mislim da je sposobnoj zeni brak smetnja. Gledam ljude iz svog okruzenja, i cini mi se da zene vise stradaju u braku. One se lome, zrtvuju, odricu raznih stvari zarad porodice. Mozda je sve stvar finansija, mozda je brak bez finansijskih problema bolji, to ne znam. Otisla sam od teme. Uglavnom, ja sam protiv braka, ali za dete. Ako si sposobna, muz ce te ugusiti. Treba biti pametan i pametno birati. Ipak je to 20, 30 godina zivota sa jednim covekom. Mene je vise od toga strah, nego od samoce.

:eek: Ne.Ako si ti sposobna a on neiskompleksiran, normalan i poštuje te on će te podržavati u tvojim ambicijama i neće te sputavati i trudiće se da si ti zadovoljna svojim životom jer će tako biti i on i svi srećni i zadovoljni.Ako imaš kompleksaša/slabića/budalu (po kom god osnovu) taj će te sputavati, ljubomorisati, biti mužjak u familiji koji naravno treba da donosi novac al tebe će tretirati ko krpu...Zavisi što kažeš dal pametno izabereš i kako se ti postaviš u svemu.Nisu svi muškarci isti kao što nisu ni žene ;)

Vase misljenje o tome.
И једно и друго може бити и добро и лоше.
Мени лично се не свиђа улажење у брак након предуге везе, јер то предуго забављање обично по инерцији уведе у барк. А ја не желим тако да уђем у брак...

:eek: Ne.Ako si ti sposobna a on neiskompleksiran, normalan i poštuje te on će te podržavati u tvojim ambicijama i neće te sputavati i trudiće se da si ti zadovoljna svojim životom jer će tako biti i on i svi srećni i zadovoljni.Ako imaš kompleksaša/slabića/budalu (po kom god osnovu) taj će te sputavati, ljubomorisati, biti mužjak u familiji koji naravno treba da donosi novac al tebe će tretirati ko krpu...Zavisi što kažeš dal pametno izabereš i kako se ti postaviš u svemu.Nisu svi muškarci isti kao što nisu ni žene ;)

Uh, ovo je baš lepo rečeno, ali ...
tačno je da nisu svi muškarci isti kao ni sve žene, ali naći neiskompleksiranog, normalnog muškarca koji poštuje sposobnu ženu ... e takvog bih volela da vidim ...
Ovo je Balkan ... :dash:

Back