STA MISLITE

Corey

Aktivan član
Poruka
1.805
Raspitao sam se kod provajdera,EUnet,sezampro i ptt,za kablovski i satelitski net.E ovako stoje stvari,Sezam ne pruza takve usluge,ptt valjda pruza samo za podrucje tosibog bunara i novog beograda(mamu im je*em), a eunet nudi kablovski sa modemom koji kosta 8250 sa najvecom mogucom brzinom 256 i to se sve placa 2000 mesecno.Pa ako nekoga nije mrzelo da ovo cita neka kaze sta misli.Ajde da te cujem Zevse!Ovaj sizife!
 
koliki msecni protok ti daje eunet..... ja na poslu imam poprecnu vezu i iako ne znam cene znam da naplacuju po prosecnom Kb/s mesecno a tih 2000 mu dodje osnova za recimo 2Kb/s (neka vrsta pretplate)....
 
Pa teško je reći šta je najbolje.

Kod mene na Novom Beogradu postoji kablovski, ali ga još nisam uveo jer mi kod kuće nije preterano potreban. Moj drug ima satelitski za dolaznu i kablovski koristi za odlaznu - on kaže da je prezadovoljan i da ne plaća uopšte mnogo. Mada... ja sam nešto skeptičan prema satelitskim komunikacijama.

Ovde na poslu odakle se javljam imamo optiku do Verata i 512kb/s link bez ograničenja koji staje nekih 45 hiljada mesečno.

Moj kolega iz firme ima kod kuće bežični 802.11b preko Tehnikoma, i to je svakako najskuplje i najgore rešenje jer je izuzetno spor i često ne radi dobro.

A kad se samo setim, u Kanadi sam na poslu imao poprečni link koji je sa mog ličnog kompjutera postizao do 7.2Mb/s a kod kuće kablovsku koja je išla oko 512-1Mb/s i koštala 22CAD mesečno (oko 800 din.)

Nadajmo se da će i kod nas tako za par godina...
 

Back
Top