Šta mislite o tetoviranju?

Nemam tetovažu i ne želim da je imam. Nemam ništa protiv ako ih on/ona ima. Samo ne volim ako ih ima baš puno, pogotovo kod žena.

Meni licno je kod zena najneprijatnije za videti celu tetoviranu nogu.
Posebno leti upada u oci jer tada nose kratke sortseve.

Obicno su i neke plave cure u pitanju, mahom Nemice. One imaju blage crte lica pa sve sto se vidi je ona noga isarana celom duzinom nekim velikim slikama.

Da sam musko, stvarno ne bih mogla.
Nigde sklada, nigde mere.

Tetoviranje i slično obeležavanje služi za raspoznavanje stoke.
Da bi se znalo kome stoka pripada.
FB_IMG_1735472981053.jpg

Pogledajte prilog 1651650
Šta je tetoviranje?

Tetoviranje
je trajno unošenje mastila različitih boja u kožu uz pomoć posebno izrađenih igli. Tetoviraju se uglavnom ljudi i to iz estetskih, ritualnih, običajnih i društvenih razloga. Životinje se tetoviraju u svrhu označavanja vrste za uzgoj, vlasništvo, selekciju i zdravstvene svrhe.

-Izvor: https://sr.wikipedia.org/wiki/Tetoviranje

U dvadesetom veku, na našiim prostorima, tetoviranje je bilo popularno u tadašnjoj JNA.

Bile su to obične tetovaže zelene boje sa tetoviranim rečima "Skoplje 1963" ( taj tatoo je imao moj tata ).

Danas je i samo tetoviranje drugačije, koristi se mnogo boja. Tetovaže su drugačije.

Zašto se ljudi tetoviraju?
Žele da pokažu da su drugačiji. Žele da pokažu pripadnost nekoj grupi.

Šta mislite? Da li odobravate tetoviranje? Da li sami imate neki tatoo?

Foto: Pexels.com
Agresija prema sebi. Što više tetovaža, veća je i agresija.
Pslije stotine injekcija, transfuzija koktela, pitam se šta to bilo kpga može da natera da sam sebi zabode iglu. Tetovirane obrve su posebno iritantne.

Nemam nista protiv tetoviranja i ljudi koji se tetoviraju, ne mislim da je tetoviranje povezano s ikakvim negativnim ljudskim osobinama, vec neka vrsta izrazavanja, vrsta poruke- no meni se tetovaze ne svidjaju, niti me interesuju niti narocito obracam paznju na to- no ako neke osobe zele da se tetoviraju- njihova stvar, sto bi rekli ljudi: meni ni iz dzepa niti u dzep.

Poslednja izmena:

Back