Šta mislite o tetoviranju?

Shvatio sam bit u tvom opseznom gnusanju za tetovaze. A sad kao pravi kiminalac: Daj pare :rotf:

Ne znam od kuda ti to da istetovirani ne mogu davati krv. Dao sam par puta. Bit je da njima nakon testiranja krv bude u redu
Ja sam rekla da me asociraju na kriminalce,ne da je neko sa tetovazom kriminalac.
Ipak su potekle iz tog miljea.
Istetovirani ne mogu neko vrijeme od tetovaze davati krv,sad koji tacno period ne znam,ali ne mogu.

Pogledajte prilog 1651650
Šta je tetoviranje?

Tetoviranje
je trajno unošenje mastila različitih boja u kožu uz pomoć posebno izrađenih igli. Tetoviraju se uglavnom ljudi i to iz estetskih, ritualnih, običajnih i društvenih razloga. Životinje se tetoviraju u svrhu označavanja vrste za uzgoj, vlasništvo, selekciju i zdravstvene svrhe.

-Izvor: https://sr.wikipedia.org/wiki/Tetoviranje

U dvadesetom veku, na našiim prostorima, tetoviranje je bilo popularno u tadašnjoj JNA.

Bile su to obične tetovaže zelene boje sa tetoviranim rečima "Skoplje 1963" ( taj tatoo je imao moj tata ).

Danas je i samo tetoviranje drugačije, koristi se mnogo boja. Tetovaže su drugačije.

Zašto se ljudi tetoviraju?
Žele da pokažu da su drugačiji. Žele da pokažu pripadnost nekoj grupi.

Šta mislite? Da li odobravate tetoviranje? Da li sami imate neki tatoo?

Foto: Pexels.com

Mislim da postoje ljudi uz koje tetovaze idu. I postoje oni drugi.

Uz Polinezane, recimo, crtezi na telu idu. Dobro izgledaju jer je koza tamna i sjajna, kosa crna i jaka, postoji i taj duhovni momenat, povezivanje sa podnebljem i precima. Vajana stil.
I to mi je lepo.

Na belcima, na Evropljanima...retko to ide skupa. Drugacije su nam koze, ne povezujemo se sa pradedama kroz sumske duhove i sta ti ja znam. Prejak je kontrast sa tenom.
Sto je covek klasicnijeg izgleda, to tetovaza izgleda vise umetnuto. Ja spadam u takve ljude i mene ne bi prolepsala, naprotiv, te nikada o njima nisam ni razmisljala.

Ide dobro i uz ljude koji su umetnicki tipovi, dobro dizajnirani, poput kapetana Dzeka u Piratima sa Kariba.

Mi smo previse bledi, mnogo visoki i obicno siroki, pa na nama izgledaju bilderski i toboz opasno.
Tako da sam nacelno protiv, ali uz izuzetke. Na nekim tamnim muskarcima izgledaju sjajno!

Iskreno,ja ovde ne vidim nista lijepo.Djeluje kao da ti se prosulo mastilo po ledjima.
Osim toga,cini mi se da imas kozu sklonu pjegama ili mladezima,a ubrizgavati mastilo u to mi se ne cini bas pametno.

Da, ja imam riđ ten. Tetovaže se mogu postavljati preko pega, ali ne i preko mladeža.

Meni izgleda lepo, jer ima značenje. Kako tebi izgleda zaista me ne interesuje, već sam prikazala jednu od njih 6 koje imam, da ne bude da pričam napamet, jer mi slika na dohvat ruke.

Nikada nikog i nisam pitala da li ti je lepo, kao što ih ne pitam ni da li mi je neki nakit lep niti da li sam se lepo obukla, moj stil - moja stvar.

Ljudi sa svojim telom rade šta žele, tako je i ona tema oko intimnih dlačica uvek aktuelna... Da li je lepo ili ne, to je u tom rangu, valjda svako na šta više voli. JEdino nekome ko to stalno gleda može biti važno, sa kim si u vezi/braku i slično, za ostale je to sve nebitno.

Ja sam rekla da me asociraju na kriminalce,ne da je neko sa tetovazom kriminalac.
Ipak su potekle iz tog miljea.
Istetovirani ne mogu neko vrijeme od tetovaze davati krv,sad koji tacno period ne znam,ali ne mogu.

Ne zaboravi da su legionari u Rimu bili tetovirani, sve do generala.
Obicno su imali legiju, rang ili orla, SPQR simbol...
Uz njih su nasilno tetovirali i robove, gladijatore...kao i kriminalce.

Manje vise, tetovaza je oznacavala pripadnost. I to onu pripadnost kako bi drugi odmah znali ko smo.

Kazu i da su Vikinzi bili tetovirani, mada je to slabo dokazivo danas kako sam citala.

Da, ja imam riđ ten. Tetovaže se mogu postavljati preko pega, ali ne i preko mladeža.

Meni izgleda lepo, jer ima značenje. Kako tebi izgleda zaista me ne interesuje, već sam prikazala jednu od njih 6 koje imam, da ne bude da pričam napamet, jer mi slika na dohvat ruke.

Nikada nikog i nisam pitala da li ti je lepo, kao što ih ne pitam ni da li mi je neki nakit lep niti da li sam se lepo obukla, moj stil - moja stvar.
Ja sam samo rekla svoje misljenje.
Znam da od njega nece zavisiti nista,ali ovo je forum.😉

Apsolutno.
Mom starom su recimo svi tetovirani do prije 10, 15 godina bili bivši robijaši, ali je u međuvremenu mall ublažio stavove, kao i u vezi konzumacije kanabisa.
Ne revidirao, već ublažio, ali čak i on je u međuvremenu pokopčao da danas tetovirana osoba ne mora nužno biti devijantni kriminalac koji je pola života proveo u pržunu.
Kuriozitet - njegov vlastiti ćaća je na podlaktici imao veliku JNA tetovažu koja je trebala predstavljati grb SFRJ, a ličila je na neku loše nažvrljanu jabuku u plamenu.
Nekad je JNA bio hit u tetovazama...a sada je to vidjeti smijesno.Sve prolazi,i moda...zato mi je glupo ista trajno iscrtavati na tijelu.

Ljudi sa svojim telom rade šta žele, tako je i ona tema oko intimnih dlačica uvek aktuelna... Da li je lepo ili ne, to je u tom rangu, valjda svako na šta više voli. JEdino nekome ko to stalno gleda može biti važno, sa kim si u vezi/braku i slično, za ostale je to sve nebitno.
Da,ali sve druge stvari mozes mijenjati...danas ti se svidja ova frizura,sutra ona.
A tetovaza je tu zauvijek.

Ume lepo da izgleda na drugima. Razmišljala sam, naravno, kao tinejdžerka da uradim, bolje što nisam, može čovek ozbiljno da se zarazi, ima jezivih priča.
Mislim da je to onih 0.5% nesretnika, koji du otišli nekom lokalnom propalitetu iz kvarta, koji na crno žvrlja u vlastitom podrumu.

Ali OK, razumijem te, i ja sam nakon što sam 1992 s 12 godina pogledao Akira, poželio imati crvenu jaknu sa slikom pilule, kakvu je imao Kaneda Shotaro i ukrasti nečiji futuristički motor.

I nisu podlozni trendovima.
Teze je danas ostati netetoviran,nego obratno.

Šta to znači? ljude vijaju ulicama da se tetovitaju, a oni beže ? haha

kako je teže ostati netetoviran? :D pa najveći broj ljudi nemaju nikakve tetovaže niti razmišljaju o tome.

Ali evo pitala sam Copilot koliko procenata ljudi na Zapadu recimo imaju tetovaže i dobila interesantan podatak:
Yes, there are estimates on the percentage of people with tattoos in the Western world. According to recent data, Italy leads with 48% of its population having at least one tattoo. Other countries with high tattoo rates include Sweden (47%), United States (46%), and Australia (43%)

A pitala sam da li ima neki podatak za Srbiju i zemlje Istočne Evrope, evo odgovora:

Yes, you're correct! The prevalence of tattoos in Serbia and other Eastern European countries is generally lower compared to Western countries1. For instance, in Serbia, the percentage of people with tattoos is around 10%, which is significantly lower than countries like Italy or the United States

Mislim da je to onih 0.5% nesretnika, koji du otišli nekom lokalnom propalitetu iz kvarta, koji na crno žvrlja u vlastitom podrumu.

Ali OK, razumijem te, i ja sam nakon što sam 1992 s 12 godina pogledao Akira, poželio imati crvenu jaknu sa slikom pilule, kakvu je imao Kaneda Shotaro i ukrasti nečiji futuristički motor.
MNozda bi sad stavio Plenkija sa sendvicem da imas veca leda :mrgreen:

Šta to znači? ljude vijaju ulicama da se tetovitaju, a oni beže ? haha

kako je teže ostati netetoviran? :D pa najveći broj ljudi nemaju nikakve tetovaže niti razmišljaju o tome.

Ali evo pitala sam Copilot koliko procenata ljudi na Zapadu recimo imaju tetovaže i dobila interesantan podatak:
Yes, there are estimates on the percentage of people with tattoos in the Western world. According to recent data, Italy leads with 48% of its population having at least one tattoo. Other countries with high tattoo rates include Sweden (47%), United States (46%), and Australia (43%)
Naravno da ne vijaju.To tako ne funkcionise.
Promovise se taj trend tetoviranja,kao i sve sto se promovise.
Na Zapadu je skoro svaka druga osoba tetovirana.Kod nas jos nije toliki procenat,ali se povecava.
Svi su odjednom postali buntovni ili imaju vazne i bitne stvari da nasaraju?
Ili je to trenutna moda,kao i sve ostalo?
Doci ce vrijeme i kad ce tetovaze biti "out",kao sto je doslo vrijeme da se silikoni vade iz usana i grudi...ili kao sto se zabranjuje pusenje...Sve to ima rok trajanja.

Back