Sta mislite o novom kvizu na BK?

Evo mog misljenja:
Za Belle Amie ne znam, ali 3K i BK su terbali da kupe autorska prava od, mislim, neke nemacke TV produkcije, kao sto je bilo za Hoces - Neces. Ali ne licencu za kooprodukciju (kao sto je uradjeno sa milionerom, najslabijom karikom i big brothersom). Najverovatnije sto se u ovom manjem kvizu vrti mala kinta, no ali zarada im nije losa: dnevno podele od 50-ak hiljada dinara (ako niko ne pogodi ono konacno resenje), pa do 250 000 (retko kojeg dana).A preko telefona im "slegne" za dan sigurno od 350 000 do 700 000 dinara (trecem kanalu mnogo vise posto duze traje i vise je mladje populacije kraj TV u kasnijim casovima). Zavisi i od toga ciji telefon ima vise izlaznih linija, tj. koliko mogu takmicari u istom momentu biti na vezi - najmanje ih imaju 20. Inace za otvaranje onog telefona 0780 je potrebno od 100 000 dinara pa navise (to pretpostavljam, posto je 041 oko 100 000, a ovaj vise ili tu su negde).
PDV naravno placaju takmicari uz racun (30 dinara poziv + 6 dinara PDV). Dobar biznis, sta kazete.

Treci kanal inace ima dobar profit i od onog 3K nocnog chata koji traje nekad i do 12 sati dnevno. Imaju ga mnoge lokalne TV i to pre 3K, ali pokrivenost je pokrivenost :)
 
Biznis prijatelju, biznis i t odlican. A sto se tice one kopije slagalice na pink televiziji, ocajna je!!! Cak ne mozes ni interaktivno da ucestvujes jer su pitanja i igre prebrza, samo mozes da blejis :)
Prema slagalici na RTS-u jedan respekt posto odrzava tradiciju vec 13 godina a kad najave onu MILKU CANIC mnogo me nasmeje njena faca :):):):):):):):) (ne shvatite to pogresno :):):) )
 
Chitala sam pre neki dan intervju onog shabanchica shto vodi Trostruki i kaze da su ustvari oba kviza iz iste kuce,tako da niko nikom nije nishta ukrao.
Inache danas(subota) je u Blicu izashao tekst o tim visokim rachunima,kazu da se naplacuje CHAK i zauzece.I da ovi sa treceg kazu da je kviz vlasnishtvo RTS,i da je njima uvaljen i da oni ne dobijaju ni jednu paricu od poziva...
 
Evo ga ceo tekst iz jucerasnjeg blica:

21.01.2006. Izvor "Blic", pa kaze:

Mnoge TV stanice organizuju telefonska takmičenja i nadmetanja
Halo kviz za otimanje para

Želja da u kvizu „Trostruka šansa“ koji se emituje na Trećem kanalu Radio-televizije Srbije na lak način osvoje između 2.000 i 200.000 dinara mnogima je umesto dobitka donela samo enormno uvećan račun za telefon.


- Malo je reći da sam se šokirao kada sam dobio poslednji račun na kome je stajalo da treba da platim 4.000 dinara. To je duplo više nego što inače plaćam. Mislio sam da je moja baka zvala Hrvatsku i da mi je račun zato udvostručen. Međutim, na Internetu sam proverio svoj listing i video da se 1.700 dinara odnosi na telefonsko glasanje. Tada sam se setio da sam zvao kviz „Trostruka šansa“ na Trećem kanalu.

Međutim, nije mi jasno zašto onda na listingu za tih 1.700 dinara piše da je potrošeno nula impulsa - ispričao nam je Milan iz Beograda, jedan od mnogih kojima je pozivanje broja 0780 180 180 umesto materijalnog dobitka napravilo trošak i osećaj da su navučeni i prevareni.

Za vreme emitovanja kviza, priča naš čitalac, na ekranu stoji da je cena poziva za potencijalno učešće 30 dinara plus porez na dodatu vrednost.

- Ja sam, kao i ostali brojni gledaoci koji su okretali ponuđeni broj, shvatio da se potencijalnim učesnikom postaje uključenjem u program, odnosno dobijanjem šanse da se odgovora na postavljena pitanja. Međutim, bar na mom slučaju, ispostavilo se da to uopšte nije tako i da se plaća čak i kada se sa pozvanog broja dobije signal zauzeća ili odgovor:

„Sačekajte, ako vas ne uključimo za nekoliko trenutaka, pozovite kasnije“, koji se za većinu umesto uključenjem završi prekidom veze. Ja jesam mnogo puta zvao, ali sam samo pet puta dobio odgovor da sačekam, međutim, nikada me nisu uključili i dali mi šansu da odgovorim na postavljeno pitanje - kaže Milan.

On dodaje da mu je sada jasno odakle je moguće nuditi i po 200.000 dinara za tačan odgovor, ali i da se pod „potencijalnim učešćem“ podrazumevaju i ona zvanja koja se ne završe uključivanjem u program.

Igor Miklja, glavni urednik Trećeg kanala, kaže da je ugovor o emitovanju kviza potpisao marketing RTS, a ne sam Treći kanal.

- Kviz se samo emituje na ovom kanalu, a mi nemamo nikakve veze sa tim finansijama niti prihodi idu kod nas - kaže Miklja. U marketingu RTS-a juče nismo uspeli da dobijemo nikakve informacije o ovom ugovoru. Ni iz „Telekoma Srbija“ nije nam odgovoreno kome je na korišćenje dodeljen broj na koji gledaoci mogu da se javljaju i učestvuju u „Trostrukoj šansi“.

Pomenuti kviz nije jedini ovog tipa koji se emituje na našim televizijama. Slične emisije se nalaze na programu još nekih TV stanica. Sudeći po iskustvu našeg čitaoca, gledaoci bi trebalo da budu vrlo oprezni i da se pre okretanja brojeva koji im se nude dobro raspitaju o svim pojedinostima vezanim za takve igre kako ne bi dobijali prevelike telefonske račune.

R. M.


--------------------------------------------------------------------------------
 

Back
Top