N
neodlucna
Gost
Razmisljam da upisem FPN,smer novinarstvo.Sta mislite o tome
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tigrica1310:Ja sam htela da upisem novinarstvo ali sam se u zadnjem trenutku predomislila. U stvari odgovorio me je jedan covek koji je 2 god. bio na novinarstvu pa je presao na prava tako da sam i ja otisla na prava. Kao novinar mozes raditi posle bilo kog faxa a prijemni je tezak. Ispiti se lakse polazu nego na pravima ali posle novinarstva imas samo to i nista drugo, a posle prava... Imas sada i privarni fax za novinarstvo. Traje 2 god. i trenutno ga mogu upisati samo oni koji su u nekoj redakciji ali se ocekuje da ce se to brzo promeniti
Sto se tice literature,otidji na fakultet pa tamo pitaj,to ti je napametnije,a kad si vec tamo,popricaj malo sa studentima zavrsne godine pa ako i posle toga budes hteo da upises novinarstvo...srecno ti bilo! Sto se tice Pravnog,perspektiva ipak postoji i za one koji nisu medju najboljima jer,jednostavno,svakoj firmi su potrebni pravnici.tek zbunjen:Kako sam se samo pokolebao posle ovih komentara.
I ja zelim da upisem novinarstvo na FPN-u I bas se dvoumim ali sam ipak vec poceo da spremam prijemni.
Misli, stvrano ne znam, nisam cak ni siguran koja je literatura mada ja pripremam srpski iz “zute” gramatike za srednju skolu (autori: Zivojin Stanojcic, Ljubomir Popovic), sociologiju iz udzbenika sa 4.razred gimnazije I 3 razred strucnih skola (mada su slicne, prakticno iste), ustav I pravo gradjana za gimnazije I 3razred strucnih skola.
U vezi sa fakultetom za srpski jezik I knjizevnost, pa, I meni je moja profesorka pomenutog predmeta, kada sam joj rekao za novinarstvo, rekla da mi je bolje da studiram srpski , ali sam ipak ostao pri zurnalistici.
Istina je, novinar mozes biti I posle bilo kog fakulteta ali eto, mene, npr. Mrzi da spremam istoriju za Prava ili sta vec znam……. A iskreno, 1500 pravnika je malo (I previse) mnogo za zemlju Srbiju. Po mom misljenju (ako je ispravno) ako stvarno nesto planiras a pritom studiras prava jednostavno moras da budes medju najboljima jer perspektiva u slucaju prosecnog studenta prava kod nas, ne postoji. Hocu reci, posle prava kod nas, male su ti sanse tj. Prakticno ti nista ne vredi bilo gde u inostranstvu. Ne kazem da treba ici u inostranstvo po svaku cenu ali navodim kao mogucu opciju.
Iskreno I ja sam sad zbunjen…………..
I jako bih zeleo kad bi mi neko rekao sta danas treba upisati????????????????????
sarah eh:upisi ekonomiju, to je bolje od prava (svaki dnevni list ima temu ekonomija, gde si video temu pravo??).
Nexus 6:sarah eh:upisi ekonomiju, to je bolje od prava (svaki dnevni list ima temu ekonomija, gde si video temu pravo??).
a, jesi li videla temu crna hronika...sta mislis ko to pise, ljudi sa vise skole MUP koji ne nadju posao...![]()
Estella:A medju novinarima ima i ljudi koji uopste nisu ni zavrsili fakultet! To mi nikad nece biti jasno. I to npr. glavni i odgovorni urednik jedne nase televizije. Slazem se sa svima da je bolje upisati Pravni ili cak i Filoloski, pre nego FPN.
Estella:A medju novinarima ima i ljudi koji uopste nisu ni zavrsili fakultet! To mi nikad nece biti jasno. I to npr. glavni i odgovorni urednik jedne nase televizije. Slazem se sa svima da je bolje upisati Pravni ili cak i Filoloski, pre nego FPN.