Sta mislite o ljudima koji zele biti psiholozi?

Pa shta tu ima mnogo da se misli?

Psihologija me dosta zanima, medjutim daleko od toga da bih se bavila tim poslom... nemam zivaca da se smaram sa ljudima. I ovako je dovoljno loshe.

Heh, moja profesorka je totalno OK... a takva je i vecina psihologa koje sam upoznala.

I da... ne svidja mi se shto pokushavaju da me seciraju (pa to im je posao). Medjutim, odlichno se kontrolishem pa malo shta saznaju o meni.

Da je drugachije, zvali bi me na razgovor poodavno...

Psiholozi koje poznajem uopste se ne uklapaju u moju predstavu o tom zanimanju. Npr. moj profesor u srednjoj je bio totalno rastresen i konfuzan, mada se dobro razumio u sve to. A opet, mi stvaramo predstave na osnovu predrasuda. Meni se licno svidja to zanimanje, interesovala sam se ali sam cula da je prijemni poprilicno tezak, a ja se, lijencina, nisam na vrijeme pocela spremati. U globalu, ok su mi ljudi koji se interesuju za druge ljude, za to kako oni razmisljaju. Sve vise i vise dobijam dokaze o tome koliko smo svi razliciti.

Biti Psiholog,to je sam vrh koji jedan intelektualac moze da dosegne.Na zalost,stepen obrazovanosti,kao i sposobnost logickog zakljucivanja,veoma je danas
retka.Ljudi idu na brzometna skolovanja,na neke palanacke privatne fakultete,koje im ne daju znanje,ni dostijno dobre osmogodisnje skole.Necu ni da govorim
o kupljenim i na razlicite nacine dobijenim "diplomama" koje pretstavljaju pravo blato,u nasoj prosvetnoj politici.U ovoj "raboti" sa laznim diplomama,narocito su
se "istakli" neki politicari,sto im nikako,ne ide na cast.

Back