Ćao. Novi sam na forumu, a ovom temom me je inspirisala osoba koja znam kada je prethodni put bila na posao uzimala u godinu i 4 duža bolovanja, a realno i pouzdano znam da nije imala apsolutno nikakve zdravstvene smetnje. Dakle, mlada osoba u 33-34 godine izostajala je više od 6 mjeseca sa posla (ukljućujući i godišnji), a za svo to vrijeme aktivno izlazila, stalno kacila slike na druš. mrežama lepo obućena, pije piće, ljetom koktelcici ovo ono, u buticima isprobava garderobu, a sve to vrijeme na bolovanju. A, poslodavci i kad su svikavali sastanke o lažnom bolovanju, (a bilo je i to u toj firmi sa preko 600 zaposlenih) ta osoba nije nikad imala probleme, a neko recimo koji je uzeo tjedan dana bolovanja, a vidjeli da zloupotrebljava bolovanje, njega na sastancima javno pokazivali prstom. Ćak mi je i koleginica rekla, (i u to sam se lićno uvjerio) da iako ona vec recimo na bolovanju 3 nedelje one nju upisavaju na
spisku kao da ide na posao, ne u grafu "sickness" (njena bolovanja su isla najcesce 7-8 nedjelja, 4 puta u godini). Dakle, tu je bilo i zaštite od strane nekih "većih ljudi" u firmi. Šta mislite o ovom tipu ljudima, koji još na ovo i se ismevaju na poštene ljude koje kao su "glupe" pa crnče na posao. Bilo je i takvih komentara na javnim fb objava od strane konkretno ove osobe. I dali bi tu vi nekako reagovali jer znam da je i bilo pokušaja nekih da prijave ali ne znam šta se desilo.
spisku kao da ide na posao, ne u grafu "sickness" (njena bolovanja su isla najcesce 7-8 nedjelja, 4 puta u godini). Dakle, tu je bilo i zaštite od strane nekih "većih ljudi" u firmi. Šta mislite o ovom tipu ljudima, koji još na ovo i se ismevaju na poštene ljude koje kao su "glupe" pa crnče na posao. Bilo je i takvih komentara na javnim fb objava od strane konkretno ove osobe. I dali bi tu vi nekako reagovali jer znam da je i bilo pokušaja nekih da prijave ali ne znam šta se desilo.