Evo ovako...
Vreme je takvo da evo bas dok kucam ovo, na laptopu i jos jednom rachunaru podizem Suse i Mandrake, ujedno sa njima potrudicu se da podignem apache sa celokupnim instalacionim alatkama chisto da vidim sustinsku razliku izmedju ove dve distribucije a bogami i nesto da nauchim posto sam takodje laik bas kao sto je napomenuo @Nikodim, po pitanju ovakvih unix/linux operativnih sistema.
Na ovoj mojoj masini u kojoj trenutno pisem post je pre pola sata bio Red Hat linux, komentar moj na Red Hat (toplo ga preporuchujem)...
E sada... Trenutno nemam bas neko veliko misljenje o linuxu ne u smislu samoga linuxa, vec distribucije njegove koja je na trzistu, dakle koju god distribuciju da odaberete (isplatice se) po meni logichno sa ove tachke gledista to izgleda...
Ali koliko vidim linux je sada jako jako, dosta unapredjen detektovanjem uredjaja (cold swap/ova) tako da je korisniku dosta olaksano sto se tiche same instalacije linuxa, a i (gui) je dosta napredovao po pitanju korisnichkog interfejsa.
Za sada neka ostane na ovome, sve u svemu linux je daleko isplativiji operativni sistem "ostao, jeste, ostace". Pozdrav.