Truman
Elita
- Poruka
- 23.183
Da li ste citali knjige de Mela i sta mislite o njemu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
BUJENJE...BUDJENJE....VELIKI BROJ LJUDI ZIVI,A DA TOGA NIJE NI SVESTAN.MISLIM DA JE DE MEL COVEK KOJI NUDI LJUDIMA DA UPOZNAJU SEBE.NARAVNO,MI SE NE MORAMO SLOZITI SA NJIME,ALI JE IPAK ZNACAJNO STO RAZMISLJAMO I OTKRIVAMO KO SMO MI ZAPRAVO.Truman:Da li ste citali knjige de Mela i sta mislite o njemu?
Nietzsche:On nije filozof, nije nista. Prevarant u literaturi iz oblasti pseudo-psihologije. Naravno, samo takvi danas dodju do vrha citanosti... (kakav narod takva literatura)
Ko njega citira taj je daleko od filozofije, a ona se njega moze samo stideti ukoliko ga neko nazove filozofom.
POZDRAV!BAS TAKO!rdeki:Veoma zanimljivi pogledi na svet. Ne slazem se sasvim sa njegovim stavovima, ali njegove knjige su nesto sto zaista treba procitati.
Nietzsche:On nije filozof, nije nista. Prevarant u literaturi iz oblasti pseudo-psihologije. Naravno, samo takvi danas dodju do vrha citanosti... (kakav narod takva literatura)
Ko njega citira taj je daleko od filozofije, a ona se njega moze samo stideti ukoliko ga neko nazove filozofom.
Skot Pek je katastrofalan luzer, i u privatnom životu i kao pisac. Njegove knjige u kojima jednu rečenicu ponavlja 6 puta za redom menjajući red reči mogu da se dopadnu Amerikancima ali ne prolaze u našem selu.Nietzsche:Mislim da sam procitao dvadesetak stranica, i vec sam video kolika je razlika izmedju njega i recimo Scota Peck-a, koji nije nikakav narocit "mudrac" sa moje danasnje pozicije, ali moze da bude profesor de Melu.
Nietzsche:Kazem, reci mi ako hoces da te uputim u vode prave mudrosti, u dubinu stvari. No, ponekad je bolje ostati na povrsini, jer kako Nietzsche rece, redak vazduh visova je za retke ljude, za one koji mogu da izdrze visinu.
Na primer, tebi naročito bih preporučio "Zen and the Art of Motorcycle Maintenance" od Robert-a Pirsig-a. A ima toga još, mnogo boljih stvari nego Koelja, Peka i gđ-e Zarai. (Gde nju iskopa, majke ti? Baš si me razveselio, ona mi odavno nije pala na um...)Nietzsche:E, Sizife, Sizife, ajde me ti pouci da vidim koje su to knjige vredne citanja, koja te je knjiga naucila i dala ti toliku pamet. Bas me zanima.