R
RUS-SKINS
Gost
KO MISLI NEGATIVNO,IMACE OZBILJNE VERBALNE SUKOBE SAMNOM.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Stevan Zivanovic:Dimitrije Ljotic je jedan srpski rodoljub koji je hteo,isto kao i Mihajlovic i Nedic da sacuva Srbe od pogibije.Da su se njih trojica pitali ne bismo imali ni streljanja u Kragujevcu i Kraljevu niti odvodjenja u logore niti NDH.Ali velike sile koje su stajale iza Tita su htele drugacije.
pedesetsest:Dimitrije Ljotic je bio ne samo rodoljub vec i ideoloski vodja ideje sabornosti u Srba. Moze slobodno ubrojati medju najvece Srbe kao sto su Sveti Sava,Nikolaj, Vasilije Ostroski i drugi...
Ja zaista ne mogu da shvatim da velikim nazivate onog ciji su sledbenici zajedno sa Nemcima vodili narod u Kragujevcu i Kraljevu na streljanje.
Очигледно да је г-дин Самарџић, свесно или не, у својој књизи писао неистине и бесмислице, тј. користио се старим комунистичким пропагандним лажи-досеткама. У сваком случају:"Збор" је био профашистички покрет
Прича о наводним предратним везама Збора са Хитлеровом партијом су још једна у низу комунистичких измишљотина, коју наравно комунисти никада нису успели (нити су покушавали) да докажу!"Збор" је био профашистички покрет и још пре рата је одржавао везе са Хитлеровом Националсоцијалистичком партијом
Што се програма Збора тиче, који "подсећа на идеје Бенита Мусолинија: тражи укидање свих политичких странака и образовање парламента од представника појединих сталежа", ево шта о томе каже сам Љотић: "Као и многи идеолошки покрети, и ми смо увидели да jе либерална демократиjа и парламентаризам празна љуштура, – да се jе живот далеко из њих извио, одвоjио и развио, а да они, и ако треба, по своjоj намени, да њим – животом – управљаjу, нису у стању ни да га достигну, ни да га уоче. Али такво гледиште немаjу само фашизам и хитлеризам, већ и бољшевизам и рузвелтизам и многи други покрети, коjи се иначе међу собом много разликуjу. И наше jе гледиште: да природна подела рада у друштву, коjа људе дели на разна занимања, мора да буде – у интересу заштите интереса поjединих група, као и у интересу обезбеђења општег интереса заjеднице – предмет нарочите пажње од стране државе не само у друштвено-економском, већ и политичком погледу. Али то гледиште ниjе оригинално ни искључиво гледиште фашизма и хитлеризма, већ има и других покрета, коjи се битно, као и ми, од њих разликуjу, а коjи су далеко пре поjаве фашизма и хитлеризма на тим основама били и остали. Из свега овога се види, да кад би се по оваквоj привидноj сличности судило, да би човек – на своjу рођену штету – у исти ред сврставао потпуно разне покрете. На супрот томе стоjе дубоке, корените разлике идеолошке природе и позитивно-конструктивног програма. (...) Ми смо против парламентаризма, али нисмо против парламента, – нисмо против пуног стварног учешћа народних претставника у законодавству и надзору над радом владе, већ смо, на против, за прави и стварни парламент. И то смо у таквоj мери за парламенат, да су нам аутентични и заиста искушани парламентарци пребацили, да jе у нашем плану скупштина исувише jака, jер jе у њеном делокругу самостална и потпуна, а нарочито веће стварне просечне вредности него што jе данас. Досадашњи парламентаризам уопште у свету jе систем збрке власти и потпуне неодговорности. На супрот томе, ми и стављамо начело: потпуна и стварна власт и исто таква и одговорност. Фашизам и хитлеризам – као што смо то напред показали – ни у своjим нацртима не желе да створе такву установу, коjа ће њихову власт ставити под озбиљно ограничење и озбиљан надзор.Идеолошки, програм "Збора" подсећа на идеје Бенита Мусолинија: тражи укидање свих политичких странака и образовање парламента од представника појединих сталежа
да, акција на Ибру је била у рано пролеће 1944 године. Тито је морао и ради сопственог престижа, а и да би оправдао и заслужио даље савезничко поверење, да преузме неку већу војну акцију. Зато је издао наређење најелитнијим и најбројнијим комунистичким јединицама да ступе у акцију. и да изврше продор у Недићеву Србију. Први план напада био је, да партизанске јединице форсирају реку ИБАР и да се споје са бројно јаким комунистичким јединицама, па онда да заједнички ударе у само срце Недићеве Србије.и марта исте године на Ибру против комуниста (и једни и други тврде да су победили).
Рећи ћу своје лично мишљење.STA MISLITE O DIMITRIJU LJOTICU KAO ISTORIJSKOJ LICNOSTI?
RUS-SKINS:KO MISLI NEGATIVNO,IMACE OZBILJNE VERBALNE SUKOBE SAMNOM.
drinjaca:Већина странака у СиЦГ су милион пута горе и опасније по Србски народ од Скинса.
STA MISLITE O DIMITRIJU LJOTICU KAO ISTORIJSKOJ LICNOSTI/[/guote]
Veoma cudna i kontraverzna licnost. Poznato mi je da je za vreme vlade namesnika
Kneza Pavla bio zatvoren - i da je tadasnja vlast htela da ga proglasi da pati od
"verskog ludila" iz razloga sto se dugo i skoro neprekidno predavao molitvi.
Ako je ova prica istinita ona govori veoma lose o tadasnjoj vladi i veoma dobro o
Dimitriju Ljoticu. Bio je veoma religiozan.
U nasoj Pravoslavnoj crkvi postoji nekakva nepisana podela u
misljenjima
tj. podela na one koji zagovaraju torzestvujuscu
(slavljenicku - onu koja neprekidno
slavi Boga i ne protivi se ZLU) i na onu crkvu vojinstvujuscu KOJA JE SPREMNA DA
SE BORI ZA SVOJE IDEALE. Verujem da je Ljotic pripadao ovom drugom borbenom delu crkve.
Ima mnogo prigovora na njegovo ponasanje tokom II svetskog rata - ne znamo da li su ste primedbe
opravdane.
U svakom slucaju visoki intelektualac, Pravoslavac, rodoljub, nacionalista i veoma zagonetna
licnost.
drinjaca:Рећи ћу своје лично мишљење.STA MISLITE O DIMITRIJU LJOTICU KAO ISTORIJSKOJ LICNOSTI?
За мене су Димтрије Љотић и Милан Недић два највећа Србина после Св. Саве. 8)