Šta mislite o crtežima moje drugarice

Baby Yoda

Veoma poznat
Poruka
13.901
Rekao bih da je neko sa arhitekture i sl, zbog toga koliko je arhitektonska skica sa prve slike kompetentnija od ljudskih portreta sa ostalih; isto tako i senčenje materijala (šrafurom) u odnosu na brzinsko i traljavo senčenje kože gde je baš jasno da taj neko ne zna baš najbolje šta radi, već improvizuje primenjivanjem znanja iz te 'matične' oblasti. Ovo je neko ko je jako retko crtao ljude/portrete, i takođe neko ko nije imao apsolutno ni jedan čas anatomije za umetnike, pa ni prošao one svetlo-senka časove.

Ovo recimo nisu trodimenzionalne, anatomski tačne regije lica (u smislu senčenja), samo linije koje ograničavaju nekakav upečatljivo 2d, spljošten prostor koji je onda manje više popunjen nasumičnim flekama koje podsećaju na senku ali zajedno ne 'grade' nikakvo telo tj iluziju 3d tela, već samo šaru na listu.
Ono što umetnici zovu tonske vrednosti senke su totalno nasumične pa su 'potpuno osvetljeni' tj 'beli' delovi koji bi bili samo tamo gde svetlo direktno pada svuda po licu (što je ovde inače teško utvrditi), a ono što je jako osvetljeno i ono što je gotovo ni malo - tonski isto. Takođe, idealno bi bilo da nešto 'glavno' (lice) bude u fokusu na portretu, kao kod bolje fotografije, a da ivice glave, kose, jakne itd budu van fokusa tj budu crtane sa manje detalja da se 'gube' u pozadini...ovde je gotovo obratno.

Sve u svemu, držao bih se arhitekture :ok:
Preneo sam joj tvoja zapažanja i slaže se sa tobom 90%. Slaže se za sve što si rekao osim da nije nikada učila anatomiju i senčenje. Tako je prosto želela da nacrta. A istina je da to nije readila od kako je učila na faksu, nije joj to uopšte primarna stvar od koje živi.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.