Šta mislite o autofagiji

U tvom slučaju o kakvoj autofagiji tu pričaš? 3 nedelje si bilja bez hrane samo na vodi?
Da još uvek sam isključivo na vodi.
Upravo tako kako je napisano. Četiri rečenice je dovoljno da objasni stvari ko ume da čita.
Valjda je lakše u razgovoru reći autofagija
Ne samo to nego se tako kaže, procesi koji nastupaju posle 12 sati kamoli 16 je autofagija.

Japanci misle da jeste:

"Autofagija je prirodan, metabolički proces koji počinje nakon 16 sati gladovanja, tj. prekida unošenja hrane. Nakon tog perioda ćelije, da bi obezbedile energiju i gradivni materijal, počinju da “jedu”, razgrađuju i recikliraju svoje oštećene delove, najčešće proteine, čime se faktički oslobađaju svog otpada (starih, oštećenih pa i kancerogenih ćelija) i toksina. U tom procesu, oštećeni delovi ćelije se zamenjuju novim. Na taj način se, navode stručnjaci, telo regeneriše i jača, jer se poboljšava imunski odgovor na bakterijske, virusne i gljivične infekcije, a gube se i kilogrami."

Ti slobodno budi na" pravoj" autofagiji nemoj jesti ništa tri meseca, osim vode, javi za rezultate.

"O autofagiji se poslednjih godina priča mnogo i kod nas i u svetu i sve je više studija o njenom uticaju na zdravlje. Prvo zvanično priznanje je dobila 2016. godine, kada je japanski biolog Jošinori Osumi postao Nobelovac zbog otkrića razgradnje i reciklaže komponenata ćelija upravo tokom autofagiji posle 16 sati gladovanja."

Dobio čovek Nobelovu nagradu, napisao studije i knjige o tome, ali šta zna, internet stručnjaci su tu. 🤡

Ja to ne podrzavam al uravnotezen unos hrane bez sa samo neophodni unos šećera ,sok,beli hleb totalno izbaciti,smanjiti kalorije i hodanje i plivanje normalno ne jesti koji sat pre spavanja.
Autofagija samo tera organizam da stedi masti jer skapirao da gladujes
5 kg godisnje je premalo ..

Japanci misle da jeste:

"Autofagija je prirodan, metabolički proces koji počinje nakon 16 sati gladovanja, tj. prekida unošenja hrane.
Да, почиње после 16 сати гладовања, али ако после 16 сати гладовања једеш, аутофагија се прекида

Već godinu da na sam na autofagiji16/8, za godinu dana izgubila sam pet kg i vrlo sam zadovoljna kod mene se isplatilo to suzdržavanje od hrane.Ništa nisam izbacila iz menija samo ne jedem od osam do dvanaest . Jaka volja me je držala i sada mi je taj način navika.
Аутофагија је процес који се одвија непрестано целог живота али тај процес се појачава гладовањем ако је одрађено на прави начин. Пробао сам екстремну аутофагију пар пута (дан-два гладовања) али није ми пријало. Само сам био исцрпљен изашла ми вода и гликоген и то је то. Више ми је пријало кад не једем после 18 сати до ујутру негде 9-10. Мислим да је то најприроднији ниво аутофагије, а неке екстреме не бих препоручио осим ако неко нема избора због неке болести и слично па ето да се ухвати за ту сламку спаса

Sistem i organi za varenje ne treba i nisu zamisljeni da rade non-stop.
Neprestano procesiranje i varenje hrane ne moze biti dobro.
Treba im dati pauzu i vreme za "oporavak".

A u zavisnosti od vrste unete hrane, varenje hrane moze da potraje i 12 sati.

Zato se i kaze da Autofagija nastupa i pocinje tek posle 14 sati posta.

A ovde se lupeta o nekom "odvijanju stalno i uporedo sa varenjem", "balansiranoj ishrani" i "organizam je navikao na 3+ obroka" ili "ekstremna Autofagija"...
Cuj ekstremna, a nije jeo 2 dana...

Zato se i kaze da Autofagija nastupa i pocinje tek posle 14 sati posta.
Није тачно. Та тврдња је папагајско понављање разних фитнес гуруа. Аутофагија је непрестани процес у организму али тај процес нема константан интензитет већ варира током одређених услова али што смо дуже без хране аутофагија постаје све интензивнија. Тако да ко год каже "радим аутофагију" у најмању руку је необавештен шта је аутофагија или користи језичке пречице да објасни шта ради, мада већина не зна шта је аутофагија и да тај процес нема дугме за укључивање и искључивање већ само за појачавање и смањивање. Аутофагија је као срце - ради константно...али не увек истим интензитетом.

Cuj ekstremna, a nije jeo 2 dana...
Твој пост је лупетање. Ја сам само изнео чињенице.

Па екстремна аутофагија не значи и екстремно гладовање. Аутофагија у једној тачки достиже врхунац. То је негде око 72 сата гладовања и то је моменат екстремне аутофагије. После тога се тај пик одржава даљим гладовањем али ако се претера могућ је прелазак у деструкцију. Након врхунца, ако гладовање потраје превише дуго након тих 72 сата, аутофагија може престати да буде „паметна“ и селективна (која једе само смеће) и почети да разграђује функционалне протеине мишића и виталних органа како би одржала мозак у раду тако да овај батица горе делује свеже јер је тело већ почело да једе сопствене протеине много пре него што је он кусао ову салатицу. Зато људи кажу да је прва 3 дана најтеже јер након та 3 дана тело почиње да добија енергије из себе самог (да једе само себе, да разграђује мишиће и извлачи протеине) па наиђе период неког олакшања

За људе који имају одређене здравствене проблеме аутофагија може и да одмогне или чак гадно погорша стање тако да ко год олако ово људима саветује да раде нека мало прикочи, и нек сагледа ствар из више углова, да не буде после "ауу шта би"

За мене је екстремна јер имам реактивну хиперинсулинемију и достижем врхунац аутофагије много пре некога ко је здрав. Апсолутно ми нису пријала та 2 дана (62 сата), а да сам ишао преко тога ко зна шта би било

A ovde se lupeta o nekom "odvijanju stalno i uporedo sa varenjem", "balansiranoj ishrani" i "organizam je navikao na 3+ obroka" ili "ekstremna Autofagija"...
Објасни аргументовано то "лупетање" или мудро заћути. Да, аутофагија се одвија стално и упоредо са варењем али њен интензитет је тада најнижи

За мене је екстремна
Nazalost...
Апсолутно ми нису пријала та 2 дана
Pa?
Ovde se i ne govori o tvom slucaju...
Sledeci put probaj sa elektrolitima i vodom sa morskom soli.
Објанси аргументовано то "лупетање"
To sam i uradio navodeci opisano i stavljajuci ih pod navodnicima.
Да, аутофагија се одвија и упоредо са варењем
Ne...

Језиво си сујетан.
?!
Наука те демантује
Je l'?
Znaci, prvo dobijes |Nobelovu Nagradu (u vreme dok je Nobelova Nagrada jos imala neko znacenje) za naucno otkrice, a onda te ista ta nauka demantuje?
Sa logikom ne delis ni isti Univerzum, a kamoli Planetu...
Са науком си посвађан
S obzirom sta je postala u zadnje vreme, bio bih zabrinut da nije tako.

Znaci, prvo dobijes |Nobelovu Nagradu (u vreme dok je Nobelova Nagrada jos imala neko znacenje) za naucna otkrica, a onda te ista ta nauka demantuje?
:roll:

Човек је добио награду за откриће механизма којим аутофагија делује. Аутофагија је сталан процес и он је открио како тај процес може да се појача. Он није открио аутофагију него белгијски научник Де Дув 1963 године. Ако немаш логику имаш гугл

1. Кристијан де Дув (1963): Он је заиста био "кум" аутофагије. Он је открио лизозоме (органеле које разграђују отпад) и приметио да ћелија може да "поједе" сопствене делове. За то је добио Нобелову награду још 1974. године.
  2. Јошинори Осуми (1990-их): Он је наследио ту концептуалну идеју која је стагнирала деценијама. Његов геније је био у томе што је пронашао гене који то покрећу. Без њега би аутофагија остала само занимљив термин у уџбеницима, а не процес којим данас покушавамо да лечимо рак или неуродегенеративне болести.
Где је настала забуна у јавности?Медији су 2016. године, када је Осуми добио Нобелову награду, често користили наслове типа "Јапанац открио аутофагију", што је технички нетачно и потпуно игнорише Де Дувов рад. Осуми је заправо осветлио "црну кутију" — како се тај сталан процес контролише и како се може интензивирати кроз метаболички стрес.

S obzirom sta je postala u zadnje vreme, bio bih zabrinut da nije tako.
Држ се инстаграм рилсова

Poslednja izmena:

Back