Šta mislite o autofagiji

Najbolja moguca stvar koju covek moze da uradi za sebe!
autofagiji16/8,
To bi trebalo da bude nacin zivota svakome!
za godinu dana izgubila sam pet kg
Ne treba isticati mrsavljenje kod autofagije. To je "samo" propratni efekat. Autofagija nije dijeta za mrsavljenje.

Ona se radi i drzi zbog mnogih drugih i vaznijih benefita za ljudski organizam, a gubitak prekomerne tezine je "samo" pozitivan propratni, sporedni efekat autofagije.

Poslednja izmena:
Suština mršavljenja je banalno jednostavna: calories in / calories out.

Ako uneseš manje energije nego što potrošiš, kilaža ide dole. Autofagija i 16-8 u praksi najčešće samo olakša da jedeš manje, jer skratiš period u kome jedeš. Nisi smršala zato što ne jedeš "od osam do dvanaest", nego zato što si u proseku unela manje kalorija nego ranije.

E sad, ako je nekome psihološki lakše da to upakuje u priču o autofagiji, resetu, prozoru za ishranu i slično, nemam ništa protiv. Metod je nebitan, rezultat je bitan. Ako funkcioniše, održivo je i čovek se oseća dobro, super. Samo ne treba mistifikovati stvar: na kraju dana, sve se svodi na to koliko jedeš i koliko trošiš.

Već godinu da na sam na autofagiji16/8, za godinu dana izgubila sam pet kg i vrlo sam zadovoljna kod mene se isplatilo to suzdržavanje od hrane.Ništa nisam izbacila iz menija samo ne jedem od osam do dvanaest . Jaka volja me je držala i sada mi je taj način navika.
Аутофагија је супер.
Само што је за озбиљније активирање ефеката аутофагије потребно да не једеш дуже од 24 часа.
А за само мршављење је вероватно сасвим довољно ово што ти радиш.

Mislim da je to što je u naslovu ustvari nešto drugo, a ne autofagija.
Takozvani intermittent fasting.

Autofagija počinje kada organizam potroši sve rezerve energije unete hranom i započne proces razlaganja energetskih rezervi uskladištenih u tkivima.

To se obično dešava nakon nekoliko dana uzdržavanja od hrane.

Probao sam, radi.
Čovek se oseća nekako prijatno iznenađen efektima.

Nije za svakoga i nije za bilo kad.

Potpuna glupost. Hormonski neuravnoteženo, neprirodno i neprihvatljivo sa zdravstvenog aspekta.
Ne treba jesti 2h pred spavanje i to je to.

Шта мислиш о раду Јошимори Осумија?

Japanski biolog Jošinori Osumi (Yoshinori Ohsumi) dobio je Nobelovu nagradu za fiziologiju ili medicinu 2016. godine za otkriće mehanizama autofagije. Osumi je 1990-ih promenio paradigmu istraživanja identifikujući gene ključne za proces degradacije i recikliranja oštećenih ćelijskih komponenti, što je ključno za borbu protiv bolesti i starenja.
Wikipedia
Wikipedia +4
Ključni detalji o nagradi i istraživanju:

• Šta je autofagija? Reč potiče iz grčkog jezika i znači "samojedenje". To je proces kojim ćelije razgrađuju sopstvene nefunkcionalne delove, proteine i organele kako bi reciklirale hranljive materije i obnovile se.
  • Značaj otkrića: Osumijeva istraživanja na kvascu otkrila su da autofagija igra ključnu ulogu u prilagođavanju na izgladnjivanje, odgovoru na infekcije, kao i u prevenciji tumora i neurodegenerativnih bolesti.
  • O dobitniku: Jošinori Osumi (rođen 1945.) je profesor na Tokijskom institutu za tehnologiju.
    елементаријум
    елементаријум +5
Njegovo otkriće je temeljac za razumevanje kako ćelije održavaju zdravlje i usporavaju proces starenja.

Шта мислиш о раду Јошимори Осумија?

Japanski biolog Jošinori Osumi (Yoshinori Ohsumi) dobio je Nobelovu nagradu za fiziologiju ili medicinu 2016. godine za otkriće mehanizama autofagije. Osumi je 1990-ih promenio paradigmu istraživanja identifikujući gene ključne za proces degradacije i recikliranja oštećenih ćelijskih komponenti, što je ključno za borbu protiv bolesti i starenja.
Pogledajte prilog 1856858Wikipedia +4
Ključni detalji o nagradi i istraživanju:

• Šta je autofagija? Reč potiče iz grčkog jezika i znači "samojedenje". To je proces kojim ćelije razgrađuju sopstvene nefunkcionalne delove, proteine i organele kako bi reciklirale hranljive materije i obnovile se.
  • Značaj otkrića: Osumijeva istraživanja na kvascu otkrila su da autofagija igra ključnu ulogu u prilagođavanju na izgladnjivanje, odgovoru na infekcije, kao i u prevenciji tumora i neurodegenerativnih bolesti.
  • O dobitniku: Jošinori Osumi (rođen 1945.) je profesor na Tokijskom institutu za tehnologiju.
    Pogledajte prilog 1856859елементаријум +5
Njegovo otkriće je temeljac za razumevanje kako ćelije održavaju zdravlje i usporavaju proces starenja.
Autofagija, kao ćelijski proces je stalno prisutna , nema to veze sa uzimanjem hrane ili neuzimanjem.

Autofagija, kao ćelijski proces je stalno prisutna , nema to veze sa uzimanjem hrane ili neuzimanjem.
Аутофагија је стално присутна, али ниво аутофагије када се редовно конзумира храна, и када се неко време гладује, драстично се разликује.

Како пост утиче на аутофагију?
Pričam o bazalnoj autofagiji, ti pričaš o indukovanoj - kada se može pojačati, To ima smisla u nekim stanjima jer ne važi isto za sva tkiva, jednostavno nije isto dejstvo. Prolongirana vodi u apoptozu,
E sada , ljudi često vodeći se time da je to prava stvar , tumače - što više - to bolje - ali fiziološki se dobije kontraefekat.

Аутофагија је стално присутна, али ниво аутофагије када се редовно конзумира храна, и када се неко време гладује, драстично се разликује.
Jeste. Poenta je da nije isti efekat na sva tkiva podjednako.

Pričam o bazalnoj autofagiji, ti pričaš o indukovanoj - kada se može pojačati, To ima smisla u nekim stanjima jer ne važi isto za sva tkiva, jednostavno nije isto dejstvo. Prolongirana vodi u apoptozu,
E sada , ljudi često vodeći se time da je to prava stvar , tumače - što više - to bolje - ali fiziološki se dobije kontraefekat.

Дакле, тема је нешто,

ти кренеш ђоном на то нешто и окренеш на другу причу,

па кажеш нешто,

а онда кад добијеш директно питање, напишеш нешто друго (јер би прво било глупо да напишеш) и онда се сетиш да напишеш "ја причам о нечем другом"?

Односно, тема је утицај поста на аутофагију, онда ти кренеш са "Potpuna glupost.", па кад ти поставим питање шта мислиш на задату тему, ти кажеш "nema to veze sa uzimanjem hrane ili neuzimanjem.", па ти поставим питање "како пост утиче на аутофагију" (што је баш овде тема), па пошто си већ написала да нема везе са узимањем хране, сад не можеш да изедеш своје речи, па си смислила "ја пишем о једној аутофагији, а ти о другој", иако је баш та друга тема.

Дакле, тема је нешто,

ти кренеш ђоном на то нешто и окренеш на другу причу,

па кажеш нешто,

а онда кад добијеш директно питање, напишеш нешто друго (јер би прво било глупо да напишеш) и онда се сетиш да напишеш "ја причам о нечем другом"?

Односно, тема је утицај поста на аутофагију, онда ти кренеш са "Potpuna glupost.", па кад ти поставим питање шта мислиш на задату тему, ти кажеш "nema to veze sa uzimanjem hrane ili neuzimanjem.", па ти поставим питање "како пост утиче на аутофагију" (што је баш овде тема), па пошто си већ написала да нема везе са узимањем хране, сад не можеш да изедеш своје речи, па си смислила "ја пишем о једној аутофагији, а ти о другој", иако је баш та друга тема.
Tema je: Šta mislite o autofagiji, generalno ? Da te podsetim.

Poruka mi čeka odobrenje :lol: zbog reči glupost.
Kao konstantan način života , ishrane, primenljiv za sve je upitan i teško primenljiv za svakog pojedinca.
Koja je tačka kada prelazi u katabolizam , apoptozu - da li je vremenski u pitanju jedna ista konstanta kod svakog pojedinca , čak i da je potpuno zdrav , da ne govorim kada je već narušeno zdravlje?

Koja je tačka kada prelazi u katabolizam , apoptozu - da li je vremenski u pitanju jedna ista konstanta kod svakog pojedinca , čak i da je potpuno zdrav , da ne govorim kada je već narušeno zdravlje?
Можда би требало провести нека медицинска истраживања која би то утврдила? :think:

Није примењива за све.
Али за здравље може бити доста корисна.
Сад, за љубав и посао су ефекти прилично упитни :mrgreen:
Naravno , konstantno gricaknje je tek štetno.
Iznenadio me je Alter kada je napisao da sam krenula đonom , ja ne vređam korisnike

Back