Šta mislite, kako Evropljani doživljavaju Srbe?

To su Drugorusijanci koji su pobegli od mobilizacije koji Srbima ne opraštaju što podržavaju Rusiju.

То су углавном породице из Царског града Петровграда као и неки из Москве али има их из других делова и немају везе са Совјетима који су им отели државу. О Србима мисле све најбоље само нам замерају што пушимо, што смо штрокави и тако. Себе виде као надљуде и имају тај неки трип да мисле да још постоји Руско царство. :mrgreen:

Poslednja izmena:
А у себи помислих: Мој ти, сва срећа па ниси видео Квазимода Вучичевића, Васкршњу журку код Јоване Јеремић, а највише самог председника... Западно антиконзервативно лудило је мила мајка у поређењу с тим. :lol:
Te likove nego gura da bi sluđivali ovaj narod. To su ti krugovi iz devedesetih koji od Srbije pokušavaju da naprave svoju ličnu prćiju. To je kancer kojeg Srbija nikako ne može da se otarasi.

Sami krivi zbog toga što su još austrugarska i sada austrijska i nemačka štampa sistematski vodile prave propagandne ratove protiv Srba kao takvih?

Evo i istorijske perspektive, viđeno očima američkog posmatrača:

Pogledajte prilog 1638887
Kakve veze ima ovo sa činjenicom da kriminalci sa Balkana jesu nosioci kriminala u zapadnoj Evropi? Onog najprimitivnijeg. Od albanskih trgovaca ljudima i heroinom, preko ex-yu provalnika i dilera kokaina pa do bugarskih prevaranata i rumunskih džeparoša. U svakoj grani kriminala Balkan dominira i predstava prosečnog Nemca ili Holanđanina je u dobroj meri zasnovana na tome mnogo više nego glupostima iz 19 veka. Da je to ostavilo kolektivnog traga jeste ali za potvrđivanje stereotipa balkanci su "uložili" dosta truda. To je neupitna činjenica.

Samo neko ko nije bio u onoj suburban Americi može da veruje da je Srbija konzervativna…
Pa meni je u Njujorku rekao obrazovani čovek Amerikanac ,da žena treba da radja i da sedi kod kuće .Nas čovek u zadnjem selu u okolini Trgovišta je liberalniji od Nemca iz okoline Minhena ,ali ljudi lupetaju šta da se radi

Znači, mogu ja svoje mišljenje jer mislim da spadam u tu grupu: nisam član nijedne stranke,patriota sam, lokal-patriota sam, sa ispodprosečnim primanjima, u braku, imam dvoje dece,može? A evo ga moje mišljenje o Evropi :kolevka kulture i civilizacije koja se u međuvrmenu ''prodala'' za dolare. O Evropljanima mislim, da ono malo preostalih, pokušavaju da žive svoje živote normalno, prilično su rasisitički nastrojeni prema emigrantima jer imaju loša iskustva sa njima.
Eto isto to misle Evropljani o Srbima.

Kakve veze ima ovo sa činjenicom da kriminalci sa Balkana jesu nosioci kriminala u zapadnoj Evropi? Onog najprimitivnijeg. Od albanskih trgovaca ljudima i heroinom, preko ex-yu provalnika i dilera kokaina pa do bugarskih prevaranata i rumunskih džeparoša. U svakoj grani kriminala Balkan dominira i predstava prosečnog Nemca ili Holanđanina je u dobroj meri zasnovana na tome mnogo više nego glupostima iz 19 veka. Da je to ostavilo kolektivnog traga jeste ali za potvrđivanje stereotipa balkanci su "uložili" dosta truda. To je neupitna činjenica.
Bukvalno nemaš Srbina koji se bavi kriminalom ,a da nije iz Bosne ili Crne gore.Drugo iza tih naših uvek stoji neki domaći koji im dopušta da se time bave i uzima procenat ,a on u odelu ,gospodin.

Nosioci kriminala? A italijanska Mafija, Kamora i ostale NVO ne postoje?

Da sam na mestu zapadnih Evropljana, i ja bih na Balkance i slicne gledao kao krava na mrtvo tele.

Na jednoj temi se povelo pitanje o sličnostima Srba sa ostalim narodima, pa se dotakosmo teme da nas Evropa doživljava kao divljake, Rome, nekulturne i korumpirane. Verovatno imamo članova koji žive u evropskim državama pa me interesuje njihovo iskustvo a i mišljenje ostalih na osnovu nekih ličnih iskustava.
srbe dozivljavaju onako kako im se to kaze u njihovim medijima.

Back