Sta mi se desava?

sve sto oisem tako je,totalna izgubljenost u vremenu i prostoru,titranje u mozgu,ako je anksioznost zasto nemam strah?
Anksioznost ima hiljadu lica... Ne mora da postoji strah...
Ako ti je zaista tako kako pišeš, pravac kod psihijatra... i ne zamišljaj da si u moći da sam, bez pomoći lekara, savladaš ovo stanje...

Poslednja izmena:
Pozdrav.Milan25 godina,nakon tonu nekih stresnih situacija,opsesivnih misli koje nisam uspio rjesiti,upao sam vjerovatno u psihozu.Evo to traje 10 tak dana,prvo ta borba sa tim mislima,onda neko mjenjanje u mozgu,mozak bude kao u dnu bunara,nemogucnost racionalnog razmisljanja,glava kao da nije moja,jaka demencija,kao da nisam sav svoj,cudnoca sva,a u mozgu kao da se desavaju cudne stvari,ne mogu se nikako sabrati,stalno imam osjecaj da mi je mozak u nekoj drugoj dimenziji,drugacijoj od svega,ocima gledam kao da i ne gledam,kao da je mrak pao preko njih,ne mogu se sabrati nikako.Evo danas na poslu nesto me udarilo u glavu,neka demencija,cudna desavanja u mozgu,utrnutost cijele glave i zadnjeg dijela mozga.Puko sam izgleda,imam svakakve emitacije misli,koje mi se predacu kao osjecanja plus jaka derealizacija
Vidis sve se vrti oko glave,kad dobijes malo po turu onda tamo vise pocne da boli i onda zaboravis na glavu

Hvala ti puno.Trenutno imam neko titranje u mozgu,ne mogu racionalno razmisljati,sa losim mislima se poistovjecujem,kao da mi je neko mozal stisnuo,kao da sam osamucen,kad gledam kao da ne gledam,totalno mi se svjest poremetila,ali hvala ti,nadam se da ce stati
Mislim da ti može pomoći Moderna Mira... ili Andrej Bolkonski... ili...Lord Gledson...

Ma nemaju ni oni,sve se svodi na isto,kljukanje tabletama do besvesti...
Imao sam prilike da slusam svedocenje jedne zene koja je bila i rekli su joj otprilike ovako,vi ste 10 koji dolazi od jutros sa istim problemima i prepisu joj antidepresive i slicne stvari koji te uspore,od kojih ti se stalno spava .....

Da ali uzmimo za primer 90e i danas, dve osobe sa identicnom bolescu, danas bi mogo ziveti narednih 50 godina normalno, naravno sa svojim tripovima ali ko ih nema, a pre 20-30 godina bi imo ludacki pogled, ne bi znao za sebe i bio bi ko prepariran... Znaci lekovi su mnogo bolji i doktori vise znaju i tek ce znati, medicina napreduje.....

to nije ni toliko bitno jer je scenario moguć a neko ko je stvarno u toj situaciji može da pročita nešto korisno za sebe.
Mislim da "neko ko je stvarno u toj situaciji" nema snage glavu da digne, niti ruku da pomeri, kamoli da dođe na net, kamoli da dođe na Krstaricu, kamoli da istražuje Krstaricu da li na njoj dežuraju psiholozi, ili kvazipsiholozi... Otkud osoba koja se juče registrovala na Krstarici zna da ovde postoji podforum Psihologija i da tu može nadugačko i naširoko da opisuje svoje "stanje" i da traži savet, pri tom da mu je mozak ovakav, onakav... zaista, to ne postoji ni u opisima najbolesnijih pacijenata, jer je nemoguće takvu zbrku osetiti i registrovati...Ovo je, trolovanje, pa, hajde da se igramo "ćorave bake"...

zato što ti misli lete u iracionalno. Treba da se usidriš u život. Gledaj nešto što će da te nasmeje, da ti odvuče pažnju na drugu stranu. Možeš i moraš sam da se iz toga izvučeš jer ćeš u protivnom da postaneš ovisnik o lekovima, drogama ili alkoholu, koje su brzo ali samo trenutno rešenje.

Znaci covek je ozbiljno bolestan a ti mu umesto odlaska kod specijaliste preporucujes da se smeje ko lud na brasno. Pa divno.

Hvala ti,samo da mi stane ovo divljanje u glavi,odmah cu ici lojeciti se,nakupilo mi se svega,morao sam puci negdje,
Nemoj ići nigde odavde! Ostani sa nama! Mi najbolje znamo šta je tebi potrebno ovog momenta!
Nemoj ići kod lekara! on će samo da te nakljuka sa lekovima, pa nećeš biti svestan svog stanja, nego ćeš samo spavati! Na to nemoj da pristaneš!

Pozdrav.Milan25 godina,nakon tonu nekih stresnih situacija,opsesivnih misli koje nisam uspio rjesiti,upao sam vjerovatno u psihozu.Evo to traje 10 tak dana,prvo ta borba sa tim mislima,onda neko mjenjanje u mozgu,mozak bude kao u dnu bunara,nemogucnost racionalnog razmisljanja,glava kao da nije moja,jaka demencija,kao da nisam sav svoj,cudnoca sva,a u mozgu kao da se desavaju cudne stvari,ne mogu se nikako sabrati,stalno imam osjecaj da mi je mozak u nekoj drugoj dimenziji,drugacijoj od svega,ocima gledam kao da i ne gledam,kao da je mrak pao preko njih,ne mogu se sabrati nikako.Evo danas na poslu nesto me udarilo u glavu,neka demencija,cudna desavanja u mozgu,utrnutost cijele glave i zadnjeg dijela mozga.Puko sam izgleda,imam svakakve emitacije misli,koje mi se predacu kao osjecanja plus jaka derealizacija

Ne mora odmah kod psihijatra .Zbog boldovanog sto si napisao treba da odes kod lekara i to kod neurologa.Moguce da imas pritisak na jedan deo mozga zbog kog ti se desavaju stvai koje si opisao ili mozda cak imas i visok krvni pritisak.Ako neurolog kaze da je sve ok i nemas visok krvni pritisak onda ti sleduje psihijatar.

Znaci covek je ozbiljno bolestan a ti mu umesto odlaska kod specijaliste preporucujes da se smeje ko lud na brasno. Pa divno.
Misliš da je ozbiljno bolestan?
Ja ozbiljno mislim da mu ništa ne fali!
Ozbiljno mislim da se drži za stomačinu debelu i da se strese od smeha...
Ozbiljno mislim da ovo nije ni prvi, ni poslednji put... da se trese od smeha...

Mislim da "neko ko je stvarno u toj situaciji" nema snage glavu da digne, niti ruku da pomeri, kamoli da dođe na net, kamoli da dođe na Krstaricu, kamoli da istražuje Krstaricu da li na njoj dežuraju psiholozi, ili kvazipsiholozi... Otkud osoba koja se juče registrovala na Krstarici zna da ovde postoji podforum Psihologija i da tu može nadugačko i naširoko da opisuje svoje "stanje" i da traži savet, pri tom da mu je mozak ovakav, onakav... zaista, to ne postoji ni u opisima najbolesnijih pacijenata, jer je nemoguće takvu zbrku osetiti i registrovati...Ovo je, trolovanje, pa, hajde da se igramo "ćorave bake"...
Očigledno je da je postavljaš stari posetilac ovih foruma. Nekada ljudi koriste drugi nik da govore o stvarimo koje neće da asociraju sa nikom gde su izgradili odredjeni imidž. Može biti ispitivanje javnog mnenja iz ko zna kojih razloga? No, kao što već pomenuh, na forume dolaze i ljudi koji su potpuno razbijeni, koji samo čitaju i koji po nekad nadju (delimične) odgovore za svoje nedoumice.

Da ali uzmimo za primer 90e i danas, dve osobe sa identicnom bolescu, danas bi mogo ziveti narednih 50 godina normalno, naravno sa svojim tripovima ali ko ih nema, a pre 20-30 godina bi imo ludacki pogled, ne bi znao za sebe i bio bi ko prepariran... Znaci lekovi su mnogo bolji i doktori vise znaju i tek ce znati, medicina napreduje.....
Neko moje razmisljanje da kod f oboljenja nema neke velike pomoci,ljudi odu na drugu stranu i tu lekovi mnogo ne pomazu sem sto se uspore i spustaju na zemlju.Sa tim prosto mora da se zivi...
Za neke druge bolesti si skroz u pravu,medicina napreduje..

Očigledno je da je postavljaš stari posetilac ovih foruma. Nekada ljudi koriste drugi nik da govore o stvarimo koje neće da asociraju sa nikom gde su izgradili odredjeni imidž. Može biti ispitivanje javnog mnenja iz ko zna kojih razloga? No, kao što već pomenuh, na forume dolaze i ljudi koji su potpuno razbijeni, koji samo čitaju i koji po nekad nadju (delimične) odgovore za svoje nedoumice.
Veoma je opasno za te ljude koji su "potpuno razbijeni" da iščitavaju pisanja nestručnih forumaša... Ne vidim da li se ikada može pomoći čoveku koji je zaista u lošem psihičkom stanju, obzirom da na svakoj temi postoje mnogo oprečnih saveta... Tako da, oni kojima je zaista potrebna pomoć, treba da budu veoma oprezni i da ne veruju svojim očima baš uvek...

Veoma je opasno za te ljude koji su "potpuno razbijeni" da iščitavaju pisanja nestručnih forumaša... Ne vidim da li se ikada može pomoći čoveku koji je zaista u lošem psihičkom stanju, obzirom da na svakoj temi postoje mnogo oprečnih saveta... Tako da, oni kojima je zaista potrebna pomoć, treba da budu veoma oprezni i da ne veruju svojim očima baš uvek...
većina nas pretražuje web kada imamo pitanja na koja nemamo odgovor. Odbacuješ ono što ti nije logično, ili očigledno spam, ali skoro uvek ima da se nadje nešto što pozitivno rezonirala sa nama. Izvor informacije je nebitan. Može da bude od stručnog lica a može i nečije direktno ili indirektno iskustvo.

Ne mora odmah kod psihijatra .Zbog boldovanog sto si napisao treba da odes kod lekara i to kod neurologa.Moguce da imas pritisak na jedan deo mozga zbog kog ti se desavaju stvai koje si opisao ili mozda cak imas i visok krvni pritisak.Ako neurolog kaze da je sve ok i nemas visok krvni pritisak onda ti sleduje psihijatar.

Sa svim ostalim simptomima koje je naveo definitivno je dusevna bolest, mislim da je nemoguce da sve to bude od pritiska.. Uostalom uradice mu oni EEG

Престани да се дрогираш и биће све океј. 🧙‍♂️

Осећања се и рађају из мисли, шта те ту буни? Лош трип не може бити од добрих мисли. Потражи помоћ психолога или духовника.

Prvo ne moj da ideš u Lazu jer tamo drže po 2 meseca iako nisi agresivan. Idi u Palmotićevu.

Ja nisam bio agresivan ali su mislili da sam retardiran i psihotičan pa su me 16 dana drogirali najgorim inekcijama. Hranili me na infuziju, pišo sam u gaće, nisu hteli pelenu da mi daju nego su me presvlačili 3 puta dnevno. Curela mi pljuvacka iz usta.

Đubrad a doktori nemaju pojma. Ništa ne znaju. Tek kad im je majka pokazala moje ocene iz srednje skole shvatili su da nisam retardiran.

To što ti opisuješ može biti uvod u psihozu. I meni je tako u početku mozak trnuo i oči mi se iskolačivale a usta nisam mogao da zatvorim. Znači u Lazu nikako. Samo u Palmotićevu. U Palmotićevoj možeš izborom da ležiš, u Lazi ako oni procene nemaš izbora osim ako imaš da platiš 120.000 dinara i onda ne moraš da ležiš.

***** ti iskorumpiranu državu.

Back