Sta ljudi misle kad kazu da su duhovni?

Šta nije? Ne vidiš ni šta citiraš. Vidiš da piše početak. Ako ne primetiš
siromaštvo duha, nećeš ni početi. Eto zato se ljudi bave duhovnim
praksama, a ne da bi bili bolji od tebe i ugrozili tvoj tanani ego..
Jos jednom.procitaj
Blagoslovljeni su siromašni duhom, jer njihovo je kraljevstvo nebesko“.
I kakva crna praksa.
Siromasan a spasen

Da krenem.od sebe
Zasto sam ja izabrana da se duhovno probudim, a oni oko mene nisu? Sta me to cini tako posebnom?:p

mora da si woke ili se zezas ;)

nijedan 'duhovnik' nece sebi dati tu titulu vec mi sa strane pokusavamo da prepoznamo i odgonetnemo sta je to nekoga 'mudraca' izdvojilo od ostalih
mozda je to iskustvo i znanje zbog kojeg u pravoslavlju cesto dobiju kompliment 'starac' bez obzira na godine /iako se podudare :)/

Da, jer nije nemoguce da kamila prodje kroz iglene uši 😂😂😂
Isus je malo više vutrio tih dana, pa je davao te nadrealističke izjave.

Ali, kao što tzv. sveti oci tumače ko zna čije spise po sopstvenom nahođenju, tako su i bogataši, pošto su bili u mogućnosti, napravili jednu veliku iglu i terali kamile kroz njene uši.

Bilo je ili to ili da plate da razviju minijaturnu kamilu...prvo se pokazalo kao više cost efficient. Zato i jesu bogataši...i carstvo nebesko ih je puno.
Čisto da znaš.

Sve mislim da u nekom od prevoda NZ to prevode sa "siromašni pameću"...Jer ako razmišljaš jelte, uzdrmavaš dogmu,sistem,nalećeš na nelogičnosti i ne veruješ slepo kao oni siromašni pameću
Živjeti će dugo i imati ce mnogobrojno potomostvo je po njima opis Isusa koji je umro i koji nije se dotaknuo žene.
To je krscanstvo izludi zaludi i stisni ih u tor koje ce crkveni oci kontrolirati s ubacenim metaforama po potrebi a kad je ocita metafora pretvore u bukvalno.
Lako je ovce koje nisu u dodiru s realnosti u tor stisnuti Jevreji su mnogo mudriji zato su ih progonili.

Back