Sta ljudi misle kad kazu da su duhovni?

Mnogi koji misle za sebe da su duhovni, produhovljeni, odnosno produhovljeniji od vecine drugih su, zapravo, samo istripovani i iskompleksirani likovi koji pokusavaju da sebe uzdignu u necemu sto nije merljivo, posto su u svim drugim merljivim stvarima daleko ispod proseka :)
I to je to.

Tu ljudsku sklonost masovno koriste religije da privuku sledbenike, obecavajuci im da "carstvo nebesko pripada sirotinji i ubogima", i slicnim forama :D

Mudro, nema sta :D

Brate prekrstim se kad god prodjem bmvejom pored crkve.
Idem na slavu i kod kize i kod micka i kod cele ekipe a slavim i ja pa svi dodzu i ponapijamo se dodaske
tetoviro sam krst i ostrog na ledza
Svakom kupcu svoje robe (odlicna je udara samo tako) kazem da treba biti dobar covek, da pomisli na boga dok se radi
Stvarno sam vernik i duhovan covek jel tako
Kazi da jeste da tio ne izbijem te lepe zube, ... jedna

Mnogi koji misle za sebe da su duhovni, produhovljeni, odnosno produhovljeniji od vecine drugih su, zapravo, samo istripovani i iskompleksirani likovi koji pokusavaju da sebe uzdignu u necemu sto nije merljivo, posto su u svim drugim merljivim stvarima daleko ispod proseka :)
I to je to.

Tu ljudsku sklonost masovno koriste religije da privuku sledbenike, obecavajuci im da "carstvo nebesko pripada sirotinji i ubogima", i slicnim forama :D

Mudro, nema sta :D
Znači ti misliš za sebe da nisi duhovan?

Back