Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
na mene je danas red za rucak iznenadjenja ,ne mogu da se izvucem
pravicu kineske rolnice prolece za predjelo,sa nekim kineksim sosom(to sam kupila polugotovo
za rucak cu pohovati riblje filete (uvaljati filete bele ribe u sledecu smesu:brasno,prasak za pecivo,zacini,2 kasike sirceta,1 jaje,voda i mleko,pa baciti na ulje) za prilog pirinac preko kojeg cu da bacim onaj paprikas od pecuraka sto je stavila youbetterstop,mozda bude i neki listic zelene salate.za desert sladoled od vanile i ruma,vino alzaski rizling a laura pivo:lol:

Ovu poslasticu sam pravila nedavno i..ostala duzna da je napravim nekom.:heart:. super je ..:D
Cokoladni kolac sa visnjama
250gr.keksa pri ber,oko 300-400gr.ociscenjih svezih ili zamrznutih visanja..250 gr.putera,150-200 gr.secera u prahu,5 zumanacas,200 gr.cokolade,2 kesice slaga sa mlekom,2 dcl mleka i kuvana kafa..Umutiti penasto puter,secer u prahu i zumanca pa u to dodati rastopljenu cokoladu.U to dodati umucene 2 kesice slaga i visnje i kasikom lagano sve izmesati.Keks umakati u mesavinu mleka i skuvane kafe i redjati ..nakon prvog reda keksa staviti fila pa keks i na kraju fil..ukrasiti sa rendanom cokoladom...

zovem,svrati :)
sto se vi ne organizujete pa da pravite forumaske ruckove iznenadjenja?da sam tamo ja bih probala

bih ja nego viza me kolje:mrgreen:

forumaski ruckovi iznenadjenja...hm... sta je tu iznenzdjenje: ko kuva, ko dolazi ili ko ce preziveti glavno jelo:lol:?

ja sam danas sprckala bolonjeze na brzinu, vise sam se pomucila oko pirinca i barene piletine za gileta-psa:-) jer mi je nestalo granula. i sva sreca da je hrana ostala bez delica farbe i zida u njoj jer sam gulila spahtlom zid na terasi dok sam kuvala:-| doduse jes nesto krckalo u sosu, ali rekoh sebi to je izmeljana koscica u ml.mesu:mrgreen:

evo jednog leepog recepta za ljubitelje paste! jednostavno brzo jeftino i lako!

3 osobe
Potrebno je:
-kesa testenine, recimo masnice
-2 pavlake
-oko 50 grama sunke, pecenice ili prsute
-pola celera
-vezica persuna (obavezno svez nikako suseni)
-biber, so, vegeta i muskasti orascic (po ukusu dodati zacine)

Priprema:
sipati vodu u serpu, dodati malo ulja i soli, i ostaviti da provri. kad provri sipati testeninu i kuvati je dok ne omeksa skroz.

FiL:
mutiti obe pavlake oko 2-3 minuta, dodati sitno iseckan persun, izrendan celer, meso (koje ste iscepkali ili iseckali na kockice recimo) i zacine po ukusu. sve sastojke dodavati postepeno (npr. doda se persun pa se ponovo muti oko pola min, pa celer, pa opet oko pola min mixxx.... itd). i kad sve to lepo umutite, procedite testeninu, vrnete je u serpu i izlijte fil preko nje i promesajte dobro.

preporucujem:
salata: zelena; ili rendani kupus sa malo bosiljka; ili prolecna(zelena sal, rotkvice, mladi luk).
piće: suvo vino crno/belo, limunada, pivo, ili casa obicne vode sa jednom kafenom k. limunovog soka.
Salatu zakiseliti limunom

PRIJATNO! :rolleyes:

Dajte recept za te rolnice :oops:

A i ovi kučkini višnjasti kolači... njamnjamnjam... :rolleyes:
Evo moji brzinski kolači od juče:
Piškote, pola litre kisele pavlake (može neka sa manje masnoće), konzerva ananasa, šećer u prahu.
Umakati piškote u sok od ananasa pa ređati. Umutiti pavlaku sa šećerom, i umešati isečen na kockice ananas, pa staviti preko piškota. Može malo želatina u pavlaku, onda kao lepše izgleda, ali nama ne smeta da jedmeo kašikom :mrgreen: odgore može šlag, ili čok. glazura, ili ništa :-P

A za ručak svekrva pravila nešto jako lepo, sa belim mesom, pečenom paprikom, pavlako neutralnom i pečenom paprikom :)

imam neko meso koje opet nije pilece i koje stvarno ne volim,ne znam ni kako da spremim svinjske snicle...kako god da ih jedem imaju mi neki jak ukus i najogre mi je kada krenu da me ubedjuju kako moram i to nekada da jedem....pfff,gledacu da dodam tone nekog povrca,samo znam da nemam apsolutno nikavu ideju za danasnji rucak (:

ja sam spremila danas dinstane junece sniclice..

i za preostali prostor na tanjiru dinstanu zutu boraniju, tikvice i paradajz sa karijem i nekim zacinskim travama..i bas je njammmm..

posle cu u pauzi da skoknem do kuce i napravim onaj vocni kolac sa visnjama i testom koje mirise na limun..

jedva cekam..

kolac gotov za 1/2 h ..necu danas ni da jedem ruckic..

imam neko meso koje opet nije pilece i koje stvarno ne volim,ne znam ni kako da spremim svinjske snicle...kako god da ih jedem imaju mi neki jak ukus i najogre mi je kada krenu da me ubedjuju kako moram i to nekada da jedem....pfff,gledacu da dodam tone nekog povrca,samo znam da nemam apsolutno nikavu ideju za danasnji rucak (:

spremi ih u nekom sosu tipa lovacke snicle... ali ja ne znam recept za to:(

A možeš i samo malo da ih prepržiš na ulju, pa poređaš u tepsiju i zaliješ pavlakom, pa odgore još malo sira da se istopi....

Ili isečeš na rezance, umočiš u gustin i spržiš neku kinesku varijantu sa gomilom rezanaca od povrća (paprika, šargarepa, praziluk, kupus...) i soja sosa ;)

u dublju posudu sa drskom:)nasutu maslinovog ulja da pokrije dno,iseckati povecu glavicu crnog luka i to proprziti 2,-3 min u to sasuti 100 grama izdrobljenog belog sira,obavezno mesati jedno 3-5 minuta jeer sir vata za dno :)u sve to izruciti pola kila ociscenih skoljki,mesati jos jedno pet minuta na laganoj vatri,u sve to nasutu paradaiz soka ili kecapa,i naravno dodati vocetera po zelji,sve to lagano mesati jos jedno pet minuta.meni uz ovo ne ide salata

da, obavezno suvo crno vino

za predjelo,
prepecen hleb,tanki fileti susenog lososa , sitno iseckani crni luk i obavezno svez biber

brzo lako ali hebitacno :)
pozdrav

u dublju posudu sa drskom:)nasutu maslinovog ulja da pokrije dno,iseckati povecu glavicu crnog luka i to proprziti 2,-3 min u to sasuti 100 grama izdrobljenog belog sira,obavezno mesati jedno 3-5 minuta jeer sir vata za dno :)u sve to izruciti pola kila ociscenih skoljki,mesati jos jedno pet minuta na laganoj vatri,u sve to nasutu paradaiz soka ili kecapa,i naravno dodati vocetera po zelji,sve to lagano mesati jos jedno pet minuta.meni uz ovo ne ide salata

da, obavezno suvo crno vino

za predjelo,
prepecen hleb,tanki fileti susenog lososa , sitno iseckani crni luk i obavezno svez biber

brzo lako ali hebitacno :)
pozdrav
Zvuču odlično, probaću. Samo taj sir... meni to nekako ide odgore..

ovog puta ne hrskave bolinjeze od juce :) izgleda da je zid upao u spagete ne u sos :D

sutra spremam tikvice punjene ali ne klasicno, nego sa mileramom, srebrncem, slaninicom, tikvicama, sargarepicom i zapecene sa dimljenim kackavaljem :) i neki krompir za prilog... ali sutra mi je rucak tek posle 9 uvece :( dok dodjem do kuce...

Danas spremam argentinski cevap...znate ono bvkovi,Marko Kraljevic,buzdovan.....:lol:

Imala sam neki recept koji je bio malo komlikovaniji al' nadjem na netu jednostavnije,i odlicno je...a najvaznije brzo se sprema...Prilog - kuvan krompir pospe se sjeckanim pershunom,i prelije maslinovim uljem...i salata od sochiva(letje)...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back