Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je losos najboji na grilu ili u mikrotalasnoj..
znaci..komadi lososa sa zacinom..malo crnog luka na kolutove,1-2 cena belog luka,biber,lovorov list,limunov sok,maslinovo ulje i belo vino..to sve u mikrotalasnu u pokrivenoj posudi 18-20 minuta..servirati uz neku salatu..zelenu na primer..nista drugo nije potrebno.:)..osim,Njega i rashladjenog vina..;)

borac,daj recept za bajadere ;)
mm ih obozava,mogla bih da ga iznenadim

Hoćem. :)
Evo:
ušpinovati 1kg šećera (da bude malo ređe nego kao za slatko), pa skloniti sa vatre, umešati 250 gr putera (može i margarin, ali ja preferiram puter), 300 gr mlevenih lešnika (ili oraha, oljuštenih badema - ko šta voli) i, otprilike, isto toliko mlevenog keksa. Bitno je da masa bude žitka - ni suviše gusta, ni suviše retka. Masu, dok je vruća, sipati u pleh i ostaviti da se prohladi.
Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuvanje sa 100 g putera, kašičicom kakao praha i pola kafene šoljice ulja. Kada se čokolada otopi, preliti njome smesu u plehu.
Staviti u frižider i pustiti da se dobro stegne, najbolje nekoliko sati pre služenja, tj. ždranja (ko izdrži da sačeka!:lol:).
Seći u kocke ili štangle, ili komadati prstima.

Hoćem. :)
Evo:
ušpinovati 1kg šećera (da bude malo ređe nego kao za slatko), pa skloniti sa vatre, umešati 250 gr putera (može i margarin, ali ja preferiram puter), 300 gr mlevenih lešnika (ili oraha, oljuštenih badema - ko šta voli) i, otprilike, isto toliko mlevenog keksa. Bitno je da masa bude žitka - ni suviše gusta, ni suviše retka. Masu, dok je vruća, sipati u pleh i ostaviti da se prohladi.
Na pari otopiti 200 gr čokolade za kuvanje sa 100 g putera, kašičicom kakao praha i pola kafene šoljice ulja. Kada se čokolada otopi, preliti njome smesu u plehu.
Staviti u frižider i pustiti da se dobro stegne, najbolje nekoliko sati pre služenja, tj. ždranja (ko izdrži da sačeka!:lol:).
Seći u kocke ili štangle, ili komadati prstima.
e samo mi cokolada fali,inace bih odmah krenula,izgleda jednostavno
sutra cu to,i hvala ;)

Joj ljudi ja ne volim nista sto je kuvano u vinu..muka mi je od tog ukusa...
Al sad sam nasla koga cu da smaram za recepte...jelte George jel vi to kuvate iz zadovoljstva ili ste profi?

:DBez persiranja..vidis..tu skolu sam zavrsio..ali nikad me nije zanimao rad s hranom..nista vise do licnog experimentisanja..uzivanja u spremanju hrane sebi i pojedinim osobama.

nego kad smo kod recepata.
Jedno pitanje i molba
da li ima neko neki dobar za plodove mora.
ovo sta mi draga pravi meni se bas nesto ni ne svidja (a sad ne bih da zvucim "balkanski:" ali sto je moja mama to pravila dobro) :D :D :D

imam ja,imam ja : )
elem,ja ih pravim sa spagatema u sosu u koji stavim paradjz i belog vina malo...dakle probarim,izdinstam(pojma nemam kako se to zove) plodove u malo vode,malo malo ulja,belog luka i ostalih zacina,dodam bosiljak,pa paradjz(ja stavljam tomatino) pa belog vina i pustim da se sve to krcka i nekada dodam malo,kasiku najvise pavlake...vamo obarim makaorone sa bosiljkom i tako...a postoji i odlcina salata od plodova mora ali ne znam kako se pravi...

nego kad smo kod recepata.
Jedno pitanje i molba
da li ima neko neki dobar za plodove mora.
ovo sta mi draga pravi meni se bas nesto ni ne svidja (a sad ne bih da zvucim "balkanski:" ali sto je moja mama to pravila dobro) :D :D :D

Tajno pitaj mamu za recept, pa kaži: draga danas ja kuvam, ti se odmori (samo drugačije serviraj da se ne doseti). Možda će joj se dopasti, pa kad te pita odakle ti recept, kaži: ma, ja to nešto smućkao... Ipak joj reci recept da ne moraš stalno ti ...

Što volim kad svi kuvate :D
Lignje iseći na koklutove i propržiti na malo masl. ulja.
Patlidžan iseći na kocke, posoliti pa zatim iscediti. Ubaciti pored lignji. Zatim dodati šampinjone, kad ispari voda dodati mešavinu kineskog povrća. Pržiti još nekoliko minuta. zaliti sa malo soja sosa i začiniti belim lukom.

Napraviti palentu, raširiti je na podmazan pleh, na nju staviti neki tvrdi sir, preko sira pavlaku i odgore povrće i lignje iz tiganja. Malo zapeći u rerni.

pa ajde alice kazi,cekamo te ko patkovo drugo pitanje :(
ne znam ni ja sta je a sve se nadam da ce parka da se obruka pa cutim
nego borcice bajadera se hladi u frigo,sve sam otprilike,nisam znala ni kako izgleda secer za slatko,nit imam vagicu al cini mi se da nije lose
a za rucak omlet s sampinjonima,pa ne moze i jare i pare radnim danom

pa ajde alice kazi,cekamo te ko patkovo drugo pitanje :(
ne znam ni ja sta je a sve se nadam da ce parka da se obruka pa cutim
nego borcice bajadera se hladi u frigo,sve sam otprilike,nisam znala ni kako izgleda secer za slatko,nit imam vagicu al cini mi se da nije lose
a za rucak omlet s sampinjonima,pa ne moze i jare i pare radnim danom

svashta nema tu bruke
kulinarstvo je umetnost i sve je dozvoljeno :)
moram reci zaboravih recept, nemam ga tu pred sobom... kada dodjem kuci chim budem u prilici poslacu ti na pp ako te zanima.
Recept je jednostavan a zaista je izvanredna pita uz kafu :)

od ovoga nista brze i prostije... deca obozavaju.
skuva se (integralna, ko voli) pasta, posoli, doda se konzerva - dve tunjevine, maslinovo ulje (moze i ne mora, opet po ukusu) i kecap.
sve se promesa i gotovo. :-)

ovo je osnovno, uglavnom jedemo tako, ko voli moze da doda fetu, luk, kackavalj, svez paradajz,...

Šareni rizoto. Integralni (ili drugi) pirinač, kuvan u malo posoljene vode (da svu upije), grašak, šargarepa na kolutove, crni luk na rebarca (ili bilo koje drugo povrće po želji) kratko proprženo na malo ulja (ili kratko obareno) sve pomešati i začiniti soja sosom i uljem po želji (ako je povrće bareno). Brzo se spremi, pogotovo ako je pirinač beli. Još je brže ako se uzme zamrznuta mešavina za rusku salatu ili supu, sve je već isečeno i izmešano, a zamrznuto povrće se brže skuva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back