Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam da li mislis na ovaj kolac ali evo napisacu ga svakako.
Potrebne su piskote, vece pakovanje, dva pakovanja zamrznutog voca, dve pavlake kisele, 200 gr prah secera, ja stavim i jedan vanilin secer, i u mojoj varijanti ide i slatka pavlaka odozgo.
Princip je vrlo jednostavan. Piskote umaces u mleko, ne preterujes, nakon prvog sloja stavis voce, dobro ocedjeno, zatim pavlaku koju si umutila sa secerom (nema potrebe mikserom jer ce samo da se razvodnji, dovoljno je zicom) a onda opet piskote i odozgo umucenu slatku pavlaku. Ja u slatku pavlaku ne dodajem secer ali dodam kesicu Kremfixa da se lepo stegne i bude lakse za secenje.
Kolicine su proizvoljne, ovisi od posude u kojoj to spremas. Ja spremam uvek u plasticnoj posudi sa poklopcem, onoj plicoj a dugackoj, jer se u njoj lepo slozi, lepo sece i vadi a moze da se cuva u frizideru i ne primi miris.

ja samo da kažem da mi je karadjiordjeva bila očajna, ne znam gde sam zeznula stvar, možda u mesu, bilo je žilavo u pm, a tražila sam mladu teletinu : (
pola sam bacila, ma baš bzv... ili ja nisam znala da je spremim tj da je lepo pohujem, ali nije bila živa unutra, samo žilava a teletina valjda treba da bude mekana

Moj savet ti je da teletinu kupujes samo kod proverenih mesara, jer najvecem broju slucajeva ces dobiti junetinu koja je kao djon. Poznato je da najbolja teletina zavrsava na Kosovu i Novom Pazaru, a nama sta ostane. Takodje mozes kada procenis da nije bas neko mlado tele;) da ostavis snicle u mleku da odstoje celu noc.

ja samo da kažem da mi je karadjiordjeva bila očajna, ne znam gde sam zeznula stvar, možda u mesu, bilo je žilavo u pm, a tražila sam mladu teletinu : (
pola sam bacila, ma baš bzv... ili ja nisam znala da je spremim tj da je lepo pohujem, ali nije bila živa unutra, samo žilava a teletina valjda treba da bude mekana

Taro, samo da potvrdim mačkino iskustvo, ako je meso malo starije ostaviš ga u mleku preko noći, i onda dobro izlupaš tučkom za meso...

Deste kuvarice moje...:zag:

Pita mama juče, kako smo se hranili, ja kažem, kuvala nam sveki svaki dan... tek će mm:"A sad se opet vraćamo na paštete i kobaju.":mrgreen:

Ne mogu sve prelistati... ali koliko sutra... ili prekosutra(da se ne lažemo:mrgreen:) ima nešto da zbrčkam... odikla sam se skroz...:rumenko:

ovo jedemo posle rucka
baklava od sljiva :)

Prilozi

• DSCF0414.jpg
    DSCF0414.jpg
    49,7 KB · Pregleda: 19
POVERLJIVA:
svejedno, ako neko ima provereno dobar (i lagan) rp za slane štapiće nek piše il da link

1 margarin
2 dl belog vina
2 kašičice soli
600 g brašna

Ja ovo umesim mikserom, onim spiralnim kukama, uzmem veći najlon i na njega razvučem testo. Umutim viljuškom belance i polovinu premažem preko testa i pospem susamom. Onda preko toga stavim najlon, pa okrenem testo,odlepim najlon, premažem ga onim preostalim belancem, pa pospem nemlevenim makom. Sečem na štapiće željene dužine, uhvatim za krajeve i uvrćem da izgledaju kao feder, i ređam u tepsiju. Pečem na 200 C petnestak minuta.

Poverljiva, testo razvučem na 3 - 4 mm. A ovo za najlon, pazi. Staviš najlon, na najlonu razvučeš testo, premažeš ga belancem i pospeš susamom, pa staviš preko toga drugi deo najlona. Znači, testo ti je između najlona. Okreneš da ti opet najlon bude dole, i sada ona strana testa koja je posuta. Pa odlepiš najlon sa one strane koja nije premazana belancem i posuta makom. To je onaj najlon na kom si razvlačila testo. :)

I kako ništa bez domaćice? Eto, ne znam recept za tiramisu, niti sam to ikada u životu jela. :(

Poverljiva, testo razvučem na 3 - 4 mm. A ovo za najlon, pazi. Staviš najlon, na najlonu razvučeš testo, premažeš ga belancem i pospeš susamom, pa staviš preko toga drugi deo najlona. Znači, testo ti je između najlona. Okreneš da ti opet najlon bude dole, i sada ona strana testa koja je posuta. Pa odlepiš najlon sa one strane koja nije premazana belancem i posuta makom. To je onaj najlon na kom si razvlačila testo. :)

I kako ništa bez domaćice? Eto, ne znam recept za tiramisu, niti sam to ikada u životu jela. :(

nema veze, nasla sam na netu;)
http://www.coolinarika.com/recept/tiramisu-original-recept/

probaj, lako i brzo i jako, jako ukusno:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back