Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I mene ta brašna skroz zbunjuju :confused:
Prvo sam, kao svaki pravi debil, gledala sliku. Lepo brate nacrtano, kolači il' lebovi. Milina.
Tek, jednom prilikom kad sam istresla sve iz jedne kese i krenula da dopunim iz druge, vidim da se brašno razlikuje.
Gledam jednu, gledam drugu.
Ista slika, drugi text. Oštro-meko :neutral:
E do q.

Ja uopšte ne obraćam pažnju na to oštro - meko. Sve mesim sa istim, uglavnom mekim. Trenutno imam neko kog mi se boja ne dopada, i jedva čekam da ga potrošim. U receptima za princes krofne piše oštro brašno, ja pravim sa mekim, i ne fali im ništa. Tako da zaista ne znam kakva je razlika. Pod rukama ih razlikujem, ali da obraćam pažnju šta piše u receptu, jok...

E sad mi lakše kad Domaćica kaže da nema veze koje je brašno.... ja sam se isto s tim sluđivala....
Jedino uzmem oštro kad pržim ribu pa da umočim. To mi je rekla komšinica koja to fantastično zna da radi... a za ovo mešenje i kolače koje imam.
A uglavnom imam to valjda 500 za hleb, pošto imam onu kućnu pekaru pa sama pravim hleb, onda kupim džak od 25 kg, pa ima za sve. Jedino posebno kupim integralno. Ali ono se razlikuje, ne može da se pogreši

Kod mene kvasac izgleda kao pjena na nes kafi otprilike.
kvasac 2.jpg
kvasac 3.jpg
kvasac 1.jpg

Sad pitanje: Da li sam predugo drzala (10-ak min) ili to zavisi i od proizvodjaca?

ja sam stavljala brašno 500
a dodavala sam prvo jaja pa ulje pa brašno malo po malo i mesila i umesila
a sutra ću prebranac, suve punjene paprike sa orasima i prinčem (ako neko ima neki dobar recept za te suve nek javi, dal da ih pečem ili da ih krčakam, večita dilema, aj ih više volim zapečene, al nikad nisam spremala te suve)
i hoću baklavu, klasičnu
eto

....Tara kako si krenula jos malo pa cu ja poceti tebe da pitam za savete
vezano za kojekakva jela i testa....z:lol:

...a nedavno si bila nevesta i uplasena, i mnogo mi se dopada sad kad te
citam, sta si sve spremala ili se tek spremas da spremis...

...ja planiram da spremim Medeno srce...za sutra ali sam se zeznula i kupila
Menaz cokoladu..a treba posna, pa cu morati ujutro da potrazim neku drugu...
...sve ostalo sprema prijateljica..ribu na dalmatinski nacin + dalmatinsko domace
vino...

Afro, menaž čokolada ti je posna. To što što piše da može da sadrži tragove mleka, prosto moraš da zanemariš, jer proizvođači se tako ograde, pošto je kroz mašine pre te čokolade možda prolazilo nešto što nije posno. Pogoni se peru uglavnom jednom nedeljno, a nekada mora da se odstupi od plana proizvodnje, i da se pravi ono što je u tom trenutku najpotrebnije. Inače, menaž ti važi za posnu čokoladu.

Afro, menaž čokolada ti je posna. To što što piše da može da sadrži tragove mleka, prosto moraš da zanemariš, jer proizvođači se tako ograde, pošto je kroz mašine pre te čokolade možda prolazilo nešto što nije posno. Pogoni se peru uglavnom jednom nedeljno, a nekada mora da se odstupi od plana proizvodnje, i da se pravi ono što je u tom trenutku najpotrebnije. Inače, menaž ti važi za posnu čokoladu.

koliko kosta sat kuvanja kod tebe?:znamiguje: ti zeno znas i kako pogoni funkcionisu.. takva domacica hocu da budem :besna:

...uh Domacice ti si jedno veliko srce..bas si me spasla, em sto ne priznajem
ni jednu drugu osim Menaz, ona mi je bas onako prava za kolace, em sto me
mrzi da trazim tu posnu koja mi je sva "anemicna"...z:)

ima, ima : )
nego kolko da kuvam pasulj za prebranac pre nego što ga stavim u rernu?

....ja pasulj za prebranac operem i potopim u vodu da odstoji preko noci..onda isperem
ujutro i stavim da se kuva....za to vreme iseckam luk na listice...prodinstam ne previse...pa u tepsiju stavim luk, iscedim pasulj u neku serpu..pa ga pesam
sa lukom dodam zacin, alevu papriku, neki list lovora...i prelijem onom vodim,
pa na 180 stepeni dok ne bude onako bas lepo ukrckan....

....ja mislila da ga spremi, ali sam odustala kad se pojavio predlog sa ribom...z:lol:

...p.s....kuvas od prilike dok ne bude onako skoro pa kuvan..to zavisi od pasulja, i zato ga je bolje
potopiti uvece, brze i lepse se skuva, recimo jedno pola sata od pocetka vrenja...

Fala ( ja uopšte ne umem da pročitam tvoj nik :rumenka: )

Pa nešto se raspitam, nešto slučajno saznam, ali prilično se majem po kuhinji, pa me sve oko nje interesuje. z:) Mada, nisam ja takav stručnjak da bih mogla da dajem časove kuvanja. Možda ponešto. z:lol:

__Agata__ Nemam pojma što moj kvasac ovako ne zapeni. Ja mislim da ja nemam strpljenja da čekam toliko, ja čim izgleda kao na onoj slici, smatram da je spreman za dalji rad. I jeste. :znamiguje: Nego, da li si ti tu stavljala i brašno? Tako hoće da peni kada se doda kašika, dve brašna u mleko.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back