Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ubicu te :lol:
a gde je to?
a dok ne narucim, ti lepo kuckaj recept :)

ima li negde u nasim krajevima da se naruci kineska hrana?

aj, maco, sad si me razočarala....preko puta ''tuš'' marketa ima fast fud čajniz...krenem s posla, naručim, siđem s busa, preuzmem klopu i idem kući....missim, nije to svaki dan, ali nije ni baš retko....volimo kinesku hranu.
evo telefon: 061 110 12 40

sad cu za kaznu da ti napisem jedan recept pa da se ponovo ugojis :mrgreen:

:tongue2:

hvala :D
evo obecanog "niskokaloricnog" recepta :per:

POHOVANE BANANE

napraviti smesu za palacinke ali malo gusce. umakati banane u testo i prziti. posle preliti rastopljenom cokoladom.

jednostavno, a super je.
samo, zbog ovih banana sam se letos opet ugojila :(

hvala :D
evo obecanog "niskokaloricnog" recepta :per:

POHOVANE BANANE

napraviti smesu za palacinke ali malo gusce. umakati banane u testo i prziti. posle preliti rastopljenom cokoladom.

jednostavno, a super je.
samo, zbog ovih banana sam se letos opet ugojila :(

ima i to u ''golden wok''-u...samo što ja ne jedem slatko, osim ako nisu u pitanju čokoladne bananice. :D
p.s. hvala na receptu.

pisi recept za piletinu :)

e pa kad ona neće ja ću
a kao da je ona pisala pošto ima pavlake
ali kisele

piletina se obezkosti (može i samo belo meseo, ali ja stavljam i batake i karabatake ponekad) iseče na trake, začini začinom C, nacedi u nju sok od jedne pomarandže i ostavi da odstoji (može i ujutru pre posla, pa se gurne u frižider i sprema za 20 min po dolasku sa posla, taman dok se supa podgreje i napravi salata). Prži se na zagrejanom ulju uz mešanje i na polovini prženja (posle 10 min) doda se šaka susama, nastavi sa prženjem kad je gotovo doda je pavlaka, onako više od čaše, jer ista ništa pokvarila nije.
Može da se doda i kari (ja lično ne volem, ali ima kome se sviđa). origano (zvani podrigano) a i ne mora.
E pa ugoji se i ti

e pa hvala, ja se vec ugojila :)

evo i tebi nesto za gojenje, pravicu je sledece nedelje, a isprobana je vec hiljadu puta:

TORTA (ne znam kako se zove :think:), dakle

NEZNAMKAKOSEZOVETORTA

KORA: 10 jaja, 10 kasika secera, 10 kasika brasna, 1 vanilin secer

I FIL: u 1/2 l mleka ukuvati 4 zumanca sa 4 kasike secera, 5 kasika brasna, 150 g cokolade i 1 kesicom van. secera. Kada se krem ohladi, dodati 250 g umucenog margarina sa 200 g secera u prahu, 200 g mlevenih oraha, 100 g seckanih oraha, 100 g suvog grozdja i 150 g iseckanih zele bombona.

II FIL: u 1/2 l mleka zakuvati 6 kasika brasna, 7 kasika secera, 1 kesicu van. secera.

kore izdrobiti rukama, pomesati sa oba fila i oblikovati tortu.

Poslednja izmena:
recept za najbolji slatkiš
jedna milka -po mogućstvu od 300 g
jedan šlag u spreju
mrvice za dekoraciju...

mislim ovo pod 2 i 3 uopšte nije nužno, al ajd da se vidi da je nešto rađeno, tj spremano -obolato naprskati šlag na svaku štanglu čokolade i posipati mrvicama

recept za najbolji slatkiš
jedna milka -po mogućstvu od 300 g
jedan šlag u spreju
mrvice za dekoraciju...

mislim ovo pod 2 i 3 uopšte nije nužno, al ajd da se vidi da je nešto rađeno, tj spremano -obolato naprskati šlag na svaku štanglu čokolade i posipati mrvicama

ovo mi deluje komplikovano,je l mozes da objasnis
-koliko slaga?
-cime posipas mrvice
-obilato podrazumeva koliko tacno
-koju milku: od keksa,jogurta,lesnika...?
mileva daj malo preciznije ima nas pocetnica:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back