Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Medeno srce po Parkinom receptu.
medeno srce 1.jpg
medeno srce 2.jpg

Kruela, moja baka je pravila identičan kolač kao što je to medeno srce, i nije stavljala nikada cimet. Ali to onda nije medeno srce.

Mislim, možeš da izostaviš cimet, ako ga ne voliš, ali to onda neće podsećati na medeno srce. Na onaj keks što se kupuje pod tim imenom.

Ocajna domacica danas kuva sladak kupus.
A u slatkom kupusu svinjski but.
Za koji sam morala da se posvadjam u Maksiju :roll:
Trazila sam nesto mekano jer dete nema zube i nece da jede ako je zilavo ( cenim da je to dosta razuman zahtev) a onda mi je mesar (za koga procenjujem da nema dece ) pocelo da mi drzi prodiku da razmazujem dete i da tako rpavim sebi jos veci problem jer joj dajem sansu da bira sta ce da jede ...sa sve onim ...da vidim sto ne bi jela kad ne bi bilo nista drugo. :confused:

Cutala ja cutala i onda mi prslo....morala sam da mu naglasim da se radi o MOM detetu i da samim tim NJEGOVO misljenje nije relevantno , i da je njegovo da mi izabere mekano meso koje ce lepo da se raskuva a ne da mi daje lekcije o roditeljstvu jer da je ucio skole ne bi bio mesar nego hirurg.

Dzaba sto sam sve to ispljunula uz opste odobravanje ostalih u redu kad sam izasla ljuta i pod sumnjom da mi je dao neko najtvrdje meso koje je imao.
Evo ga sad kuvam uz kupus i molim boga da nije tako jer cu da se vratim tamo i da mu se nahebem mile majke.

Uz rucak sam mislila pudin na nacin kako je domacica opisala...u mikrotalasnoj.
Dete trazilo.
Ne znam dal da joj spremim ...sta ona meni tu izvoljeva ! :evil:

bem li ga Mirka,pa ja bi samo ručicama onako preko pulta mlatila šamarčinu drzniku..bogte vido,danas već svako sve sme da komentariše...joj što ne volEm,kad se prave pametni neki...još si se ti dobro držala naspram mene koja bi fizički nasrnula,pa bi još on tužio mene...hihihi..i sve to počinje kod običnog svinjskog buta...nego sa tim slatkim kupusom mi dala ideju za sutra šta ću da kuvam...eve ti ga na,kad si morala da ovo napišeš,sad ću morati da te kopiram sa sutrašnjim ručkom...a neka Nanini zubići što pre izrasti,pa da može da gricka sve mišić..

Ne obazirem se ja bas preterano na komentare po ulici.
Onako trudim se da mi na jedno udje a na drugo izadje.
Al ovo i nije bio komentar, ovo je bilo klasicno soljenje pameti.
Koje pri tom slusa moje dete i pita me sta kaze ovaj covek.
-Kaze da te posaljem kod njega na prevaspitavanje ako neces da jedes , kazem joj ja :mrgreen:
On zanemeo, ona zanemela...a ja se mislim TO Mirka dve muve jednim udarcem.

Al stoji ono sto sam napisala....ipak sam se iznervirala i ipak sam dosla u iskusenje da mu odgovorim i da ga spustam sto mi nije bila namera.
Htela sam samo mekano meso.

u mirka, ja bih popizdela, mene tako pre par meseci mesar napljuvao jer sam tražila neku spec džigericu, pita me o šta će mi, ja kažem za mačku, kaže on meni "ajde bre kako te nije sramota da kupuješ za mačke, kolko imaš godina, što ne radjaš decu, bolje bi ti bilo", tim rečima, ja sam popizdela, prvo sam zanemela a onda sam se drala kao manijak

...uh ima svega narocito u Maxiju...u onom na BB..radi jedan nadrndani
mesar, ako je i Mirka naletala na istog sve mi je jasno....drndos najstrasniji,
ja ga nedavno lepo zamolim da mi pileca prsa isece na snicle, jer ako nista
drugo on ima mnogo ostriji noz i moze to tanje nego ja kod kuce..nigde bas
ni jedne musterije trenutno, sto je cudo za tu prodavnicu koja radi 7/24...ali
mi je mrtav ladan rekao da nece...nije mu to posao...aaaaa...nisam ni
kupila....kreten...

..sto se tice slatkog kupusa, ja sam ga cesto kuvala svojoj deci i sebi naravno,
volimo bas..i pokazalo se kao najlepse i najmekse meso za kupus su teleca
rebra onako mesnata, fina, em kost da lepsi ukus kupusu, em se meso prosto
topi...tako da ako naletite na svezu teletinu i ako imaju rebra probajte, mekse
od bilo kog drugog...provereno...

Meni jednom kasirka u Familiji odrzala predavanje zato sto nosim sopstveno dete u slingu, kao navikavam ga na nosenje, bolje da ga stavim u kolica, razmazicu ga, stradace mi kicma...sta, bre, tebe zabole za moje razmazeno dete i moju kicmu!? :roll:

@tema
I dalje ne kuvam nista, izvukla sarme od NG iz zamrzivaca.
Juce sam pravila picu, da odmorimo od pecenja.

u mirka, ja bih popizdela, mene tako pre par meseci mesar napljuvao jer sam tražila neku spec džigericu, pita me o šta će mi, ja kažem za mačku, kaže on meni "ajde bre kako te nije sramota da kupuješ za mačke, kolko imaš godina, što ne radjaš decu, bolje bi ti bilo", tim rečima, ja sam popizdela, prvo sam zanemela a onda sam se drala kao manijak

ja slično doživljavam non stop i to čak i od kolega - kako možeš da daješ tolike pare kučićima za hranu...pa da im svaki dan kuvaš...
ma da li iz njihovog džepa dajem, da li njihovo vreme trošim na kuvanje....

inače prošle godine oko Svetog Jovana jedva sam izvukla glavu u lokalnoj mesari kupivši dve poslednje juneće noge na Baju i Donu a nije ostalo nekima za pihtije...ja sam inače naravno čutala, naručila svinjske i juneće noge kao i ja sam potencijalni kuvar pihtija i kad sam uzimala kesu javi se komšinica iz reda onako kao kroz zezanje a to li je za one tvoje kučiće...i tako je počelo-

Meni jednom kasirka u Familiji odrzala predavanje zato sto nosim sopstveno dete u slingu, kao navikavam ga na nosenje, bolje da ga stavim u kolica, razmazicu ga, stradace mi kicma...sta, bre, tebe zabole za moje razmazeno dete i moju kicmu!? :roll:

@tema
I dalje ne kuvam nista, izvukla sarme od NG iz zamrzivaca.
Juce sam pravila picu, da odmorimo od pecenja.

Sećam se, i mene su svojevremeno neke prodavačice opominjale zbog toga. A to je mnogo zgodnije nego kolica kad su kraće relacije i teže pristupačni tereni. Koliko sam ukapirala, ti si u Zemunu... pa zdrndaj se kolicima niz one stepenice u Familiju.... baš je nezgodno...

Ja baš imam lepo iskustvo sa mesarima u Maxiju u mom kraju, naročito je jedan uvek dobro raspoložen za priču i komentare... meni to simpatično, verovatno neke nervira. A ja se uvek pitam da li su oni bolje plaćeni od ostalih radnika pa su tako dobre volje. Ali eto sudeći po vašim iskustvima - verovatno je on takav po prirodi.

Sećam se, i mene su svojevremeno neke prodavačice opominjale zbog toga. A to je mnogo zgodnije nego kolica kad su kraće relacije i teže pristupačni tereni. Koliko sam ukapirala, ti si u Zemunu... pa zdrndaj se kolicima niz one stepenice u Familiju.... baš je nezgodno...

Ja baš imam lepo iskustvo sa mesarima u Maxiju u mom kraju, naročito je jedan uvek dobro raspoložen za priču i komentare... meni to simpatično, verovatno neke nervira. A ja se uvek pitam da li su oni bolje plaćeni od ostalih radnika pa su tako dobre volje. Ali eto sudeći po vašim iskustvima - verovatno je on takav po prirodi.

...jesu..i to duplo vece plate imaju od ostalih radnika....al to im ne daje pravo da
budu bezobrazni...mada srecom nisu svi takvi....

U stvari sam htela da napišem kakve sam sve baklave našla, kao što sam obećala, a onda sam morala malo da se umešam u razmenu iskustava sa mesarima i ostalim....

Bio (verovatno prošle godine negde u ovo vreme) dodatak u Blic ženi "15 recepata za baklave za badnje veče... pa ovako kaže:
1. "pistaći boščaluci" (kore, pistaći),
2. "rolat sa bademom" (lisnato testo, pečeni badem, mlevene suve kajsije),
3. "mak bak" (kore, mak, mleveni orasi, belo suvo grožđe)
4. "grčka baklava" ( kore, orasi, maslaci) - to je ova klasična, samo savijana u trouglove
5. "galina baklava" (kore, orasi mleveni i seckani, seckani lešnici, seckani bademi, suvo grožđe, med, sok od pomoranže i limuna)
6. "kikiriki savijača" (kikiriki, lisnato testo, suve smokve, džem od kajsije
7. "egipatska baklava" (orasi, lisnato testo)
8. "kokos kocke" (kore,kokosovo brašno, jogurt...)
9. "stambolske pitice" (kore, seckani orasi, slatko od divlje smokve ili suve smokve, orasi, susam, griz..)
10. "turska baklava" (orasi, maslac, kore, suvo grožđe, muskatni oraščić)
11. "šeri san" (višnje, kore, griz, jogurt)
12. "baklava sa suvim šljivama" (kore, suve šljive, orasi, med, maslac)
13. "komiška baklava" (kore, orasi, griz, prezle, suve smokve, urme, suvo grožđe)
14. "prečanski rombovi" (kore, orasi, lešnici, mleveni keks,....)
15. "marokanski kolač" (kore, pistaći,puter...)
Napisala sam karakteristične sastojke za pojedine baklave. Naravno, svuda ide dosta šećera za sirup za prelivanje, puter, limun...

Vole naši ljudi da komentarisu sve i svašta. Šta koga briga da li kupuješ za sebe ili za kuče. Pošteno platiš koliko košta....

....ma to je nas svet, takav....
....jednom prilikom kupovala ja ona teleca rebra za sladak kupus i posto su ona
poprilicno dugacka...ja kazem samo dva...i dozivim najgori moguci pogled pun
omalovazavanja..kao ono..samooooooo tako malo....e tad sam jedini put pukla
i pitala ga hoce li da mi spakuje jedno 3-4kg teletine onako za poneti ako mu vec
smeta sto kupujem samo toliko..zavezao je iz momenta....

Ima lift, izlazi tacno iza kase, ali me bas briga da ulazim u robnu kucu, pa da idem liftom u prodavnicu samo zbog kolica.
Nosim svoje dete i nemam nameru nikom da se pravdam zbog toga! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back