Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dete nije stiglo prosle nedelje da pojede piletinu pohovanu u bademu, pa je donela kuci..ja odvratnije nesto u zivotu probala nisam..dzule je pojela, kad je iz nasih tanjira i gumu bi pojela
zato moram da kuvam svaki dan, stvarno mi je zao da jede grozote, ionako ceo dan provede pod vestackim svetlom i klimom..barem da jede normalnu hranu

radi u kancelariji i naručuje restoranima?

pa šta će, jedino da nosi paketiće od kuće tu i tamo

pa to
imaju neke ketring kombinacije koje im dostavljaju spremljene obroke, ali ako je sve kao ova piletina, to stvarno ne lici ni na sta
jednom je narucila vegetarijanski obrok, a oni su joj doneli obareni pirinac i isecene komade svezeg paradajza pored
mene bi bilo sramota da se reklamiram kao ketering firma da sam na njihovom mestu

kopija sarme od jagnjeceg kompletica...ovo je ovciji kompletic. bila u butiku sjenickog mesa i sira i ceo komplet ovciji 160 dinara, ne ide na kg, nego na komad. ..a komad 1,6kg :eek:. ali nema maramicu, pa sam uredila sve kao za sarmu od kompketica i samo zapekla. ono na vrhu belo je malo parcence maramice. ali dzabe, a uopste nema jak ukus, skoro se i ne provaljuje da je ovcica....a najlepsi i jesu iz tog kraja. mljac mljac :mrgreen:

Pogledajte prilog 509618

- - - - - - - - - -

a kasnije cu dzemic od sljiva...nasla sam madzarku. ne pravim za sebe, nego za srecicu :zaljubljena:

kopija sarme od jagnjeceg kompletica...ovo je ovciji kompletic. bila u butiku sjenickog mesa i sira i ceo komplet ovciji 160 dinara, ne ide na kg, nego na komad. ..a komad 1,6kg :eek:. ali nema maramicu, pa sam uredila sve kao za sarmu od kompketica i samo zapekla. ono na vrhu belo je malo parcence maramice. ali dzabe, a uopste nema jak ukus, skoro se i ne provaljuje da je ovcica....a najlepsi i jesu iz tog kraja. mljac mljac :mrgreen:

Pogledajte prilog 509618

- - - - - - - - - -

a kasnije cu dzemic od sljiva...nasla sam madzarku. ne pravim za sebe, nego za srecicu :zaljubljena:

aj ovo malo elaboriraj
zanimljivo izgleda

radis sve kao za sarmu. skuvas kompletic, iseckas ga sto sitnije (ja seckala vruce pa nije bas najsitnije), proprzis luk, pomesas, dodas so, biber, persun, alevu (alevu sam zaboravila). mozes jos malo sve to da proprzis, a i ne moras. napravis preliv od 2 jaja i dodas pavlaku ili mleko, ja stavila kiselo mleko, neko zlatiborsko mislim od 3,2 posto masti i time prelijes kompletic. kad imas maramicu umotas sve to u maramicu, a ako ima dosta maramice mozes da je seckas i uvijas bukvalno sarme (maramica se ne kuva sa kompleticem). ja nisam imala maramicu pa sam samo stavila u tepsiju, prelila jajima i kiselim mlekom i zapekla (mislim sa pavlakom je bas jako, a samo jelo je inace jako, narocito kad se mota u maramicu). nije to komplikivano.

jos ja pitala mesara sto tako jeftino kaze on ljudi danas mahom ne znaju sta da spremaju od toga. a secam se na bb su imali kompletice jagnjexe samo oko praznika i kostao je kg kolko i jagnjetina. a u ovom butiku je jagnjeci komplet 300 dinara kg, a ovciji po komadu 160...jbt. moguce da su zbog niske cene ovcijeg kompleta, maramicu prebacili u jagnjeci...al bas me briga i ovako je super.

- - - - - - - - - -

u kompleticu dobije belu i crnu dzigu i srce.

jao sta oni imaju, ja odlepim kad udjem...imaju samo govedinu i jagnjetinu i ovcice, susene ovcije kobaje, govedje sudzuke.....raspametim se kako mi mirise :lol:

imaju ovcije glace za corbicu 80 din kimad i jagnjexe 150 din komad.

meso se kupuje na kg normakno, a ne na polivine i cetvrtine.

- - - - - - - - - -

dal su se pojavile dunje...nisam ih videla. moram da naoravim jednom piletinu s dunjama.

a moram i lizebab da potrosim tikvice

sve su to divni recepti iz vkn ili patinog kuvara :lol:

mene zanima da mi kazu ovi iz bosne, koji to kajmak ideu jelo koje se zove kvrgusa. nasla sma to jelo i imam pik da ga jedno pravim, ali sam citala da ne ide ovaj kajmak obicni nego neka druga vrsta, kao neki mladi kajmak, ali ne kontam uopste koji i kakav, jer na netu kazu da vise lici na neki krem, a ne na kajmak. pa ako neko zna koji kajmak ide.

kvrgusa je jelo iz bosna i pravila bih kad zahladi, jer mi je bas zimsko jelo.

Drugari, potrebna su mi vaša iskustva vezana za pekarice za hleb, na šta da obratim pažnju prilikom izbora, šta je bitno i tako to.
Otkako su zatvorili novosadski Hleb mi hleb u kući nismo pojeli, rernu ne uključujemo zbog malog električara i kao jedino rešenje mi preostaje pekarica, pa bi mi bilo kakva smernica puno značila.

Da ima dve lopatice za mesanje, "prozor" da mozes pratiti sta se desava sa hlebom, vadljiv kalup, opciju sa odlozenim pocetkom rada, odabirom velicine hleba, stepena zapecenosti, zadrzavanja toplote,...sa 3 god garancijom...
Prati akcije u lildu kad bude, mozes ga kupiti za manje od 6000din..

mene zanima da mi kazu ovi iz bosne, koji to kajmak ideu jelo koje se zove kvrgusa. nasla sma to jelo i imam pik da ga jedno pravim, ali sam citala da ne ide ovaj kajmak obicni nego neka druga vrsta, kao neki mladi kajmak, ali ne kontam uopste koji i kakav, jer na netu kazu da vise lici na neki krem, a ne na kajmak. pa ako neko zna koji kajmak ide.

Sad videh da si pronasla da ide mlad kajmak...:lol:
Mozda da pitas na pijaci....

Poslednja izmena:
tog mladog sto mu curi mleko skoro da nema vise u prodaji. bez veze.

mozda je to mileram

- - - - - - - - - -

tog mladog sto mu curi mleko skoro da nema vise u prodaji. bez veze.

ja inace kupujem samo mlad kajmak
i to je onaj koji oberu bukvalno dan ranije ili tog jutra pre nego sto donesu na pijacu
i sloze mi u cinijicu onako naborane redove kajmaka i na dnu je to gusto mleko

imaju ovcije glace za corbicu 80 din kimad i jagnjexe 150 din komad.

meso se kupuje na kg normakno, a ne na polivine i cetvrtine.

- - - - - - - - - -

dal su se pojavile dunje...nisam ih videla. moram da naoravim jednom piletinu s dunjama.

a moram i lizebab da potrosim tikvice

sve su to divni recepti iz vkn ili patinog kuvara :lol:

Рано је за дуње, оне буду тек у октобру...

To je kajmak sa kiselog mlijeka,mozes pavlaku neku masniju da stavis nece ti pokvariti kvrgusu.

jagnjeća sarmica je vrh:ok:

- - - - - - - - - -

jel tako dečko ? :D

- - - - - - - - - -

:zaljubljena:
jel to radnja u zemunu?

danas cu corbu od leblebija i tikvica
ispeci cu krmenadle na gus tiganju
i treba mi pomoc sta da radim sa blitvom, a da bude ukusan prilog..da li imate neku ideju, imam 5 vezica blitve

dete mi sutra brani master, na poslu je prebukirana..po kuci hodam na prstima tiho da ni sebe ne cujem.ova nedelja nam je napeta, zato mi treba ideja za ukusan hranljiv obrok koji ne razdrazuje :)

Ја обожавам барену блитву са коцкицама бареног кромпира, белим луком, маслиновим уљем и лимуновим соком...мада то боље иде уз рибу, али и свиња се неће бунити.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back