Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
puno je lakse radit s tim svjezim
a nema veze koji je dzem

ima jos jedna dobra fora
pomijesaj krem sir i malo secera
pa stavis to, a zatim voce

e pa ne znam gde mi je taj recept sa sirom,mozda sam i ovde kacila,za 5 min su napravili 4 razlicita uskusa ,jedan je bio i sa tim sirom i valjda sumskim vocem
inace kad kazem da cu da pravim kolace svi pobegnu u svoje sobe,lupaju vratima i unapred se deru,ja necu da idem u prodavnicu.puna mi kuca svega,al u zivotu nisam pravila neki kolac a da sam sve sto treba imala:lol:

e pa ne znam gde mi je taj recept sa sirom,mozda sam i ovde kacila,za 5 min su napravili 4 razlicita uskusa ,jedan je bio i sa tim sirom i valjda sumskim vocem
inace kad kazem da cu da pravim kolace svi pobegnu u svoje sobe,lupaju vratima i unapred se deru,ja necu da idem u prodavnicu.puna mi kuca svega,al u zivotu nisam pravila neki kolac a da sam sve sto treba imala:lol:

to ti se stavlja ko osnova u razna ta tijest lisnata
taj sir se istop bukvalno i veze nemas sta jedes ; )

ja vise ne znam gde da kupim pile a da ne smrdi :fdlan: aman

..ja kupujem kod mene preko puta....svako drugo jutro im stize sveze meso...ne drze velike kolicine i brzo se proda...jos nisam nikad naisla na ta neka ustajala mesa....danas kupila
dzigu, otvorio predamnom...posle isla za neki sir vidim otvara bubce, to odavno nisam videla da imaju pa uzela...

...retko je u Maxiju ako je na prometnom mestu meso pokvareno, to u nekim naseljima gde je promet manji, ali tu kod tebe bas neverujem da se pravi od pokvarenog ili u kriticnom
periodu....

..ja kupujem kod mene preko puta....svako drugo jutro im stize sveze meso...ne drze velike kolicine i brzo se proda...jos nisam nikad naisla na ta neka ustajala mesa....danas kupila
dzigu, otvorio predamnom...posle isla za neki sir vidim otvara bubce, to odavno nisam videla da imaju pa uzela...

...retko je u Maxiju ako je na prometnom mestu meso pokvareno, to u nekim naseljima gde je promet manji, ali tu kod tebe bas neverujem da se pravi od pokvarenog ili u kriticnom
periodu....

nenene ne ustajale
nego od koncentrata i ostalig g kojima ih kljukaju
smrdi kad se termicki obradjuje

nenene ne ustajale
nego od koncentrata i ostalig g kojima ih kljukaju
smrdi kad se termicki obradjuje

...e to nemam pojma, meni ne smrdi, nemam ja problem sa tim, pa i po selima hrane pilice koncentratom,nema sanse da ga odgaje bez svog tog sranja...nisu ni pilici sto su nekad bili...jedino
kad ih odgaje do neke kilaze onda ih kao malo preciste prekrupom pa su nesto bolji...ali je sve to odraslo na antibioticima, ribljem brasnu i tako kojecemu....

treba bataliti prodavnice samo naci proverene mesare ili sa sela opet po preporuci,a nije ni zgoreg malo prorediti mesiste

...pa ko moze da nadje nekog ko hoce da proda, zakolje, uredi, tranzira...i ima uslov da to transportuje iz sela....onda je skroz ok....

- - - - - - - - - -

treba bataliti prodavnice samo naci proverene mesare ili sa sela opet po preporuci,a nije ni zgoreg malo prorediti mesiste

- - - - - - - - - -

svaka pijaca puna ih je

...nema kod mene na pijaci, samo jedna mesara Agrimes ili tako nesto....u celom naselju imao 4 marketa Aman i to je to...

verijem da je prva stvar koju mali mesari nauce u skoli ,kako komad mesa uhvatiti tako da kad ga pokazes musteriji,pokazujes mu onu super stranu,ono sto ne valja,stoji mu u saci.e samo ja sad svaki put kazem,molim vas okrenite ga da ga vidim.aha...necu hvala !

...pa ko moze da nadje nekog ko hoce da proda, zakolje, uredi, tranzira...i ima uslov da to transportuje iz sela....onda je skroz ok....

- - - - - - - - - -

...nema kod mene na pijaci, samo jedna mesara Agrimes ili tako nesto....u celom naselju imao 4 marketa Aman i to je to...
meni na selu se zale kako je kg mesa otkupna ispod 200 din i jagnjetina cak,a ovde u pecenjarama su po 6-7 puta vece cene,i sta ce moraju da prodaju da kupe ono sto nema oko kuce,mislim da bi za par 100tina din sve odradili pa se opet za sveze meso vredi iscimati

Ми ручкамо наше коке и петлове, ћурке и морке, а не бунимо се ни кад родитељи роде са салаша пошаљу гуске, патке, товне голубЕ и куниће, подмладак не кољемо, месо се све раздваја на снопиће и има мирис и укус меса, џерсејке и браме, пре сам имао амрок, њу хемпши, голошијане... живина за испуст једу све ко свилене бубе.
У зору их похватам у кокошињцу спакујем у јутане џакове и оставим на двориште једној ђарМици која их покоље, доцније дође жена која је исто мека ко и ја па њих две заједно уреде живину.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back