Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rodjus je mom muzu a ova mu je omiljena. Tj tu mu je majka uvek pravila i bas je voli.
Za tebe divka nije, idu jaja hehe...

Ovako. Ruska torta
Napravite obican patispanj od sest jaja.
Ja sam od pet. Znaci pet jaja, pet kasika secera, pet brasna. Kolko jaja tolko svega drugog.
Umutite prvo belanca sa secerom pa onda dodate zunanca pa brasno. Ja dodam na pet jaja i pet kasika vruce vode. Bude lepsi patispanj.
Pecete ga klasicno ko i svaki i prerezete na dva dela tj dve kore.

Fil.
Osam zumanaca izmesate sa 300 g secera i 300 ml mleka pa kuvate na pari ili direkt u teflonskoj sepi ali stalno mesajuci i tek da baci 3-4 puta kljuc a ne da se zgusne... Skinete sa vatre i u toplo dodate zelatin jedan. Spremite ga po uputstvu.
Ohladite na sobnoj temperaturi.
Spremite 3-4 vrecice slaga sa mlekom pa sjedinite sa zutim filom.
Ja nisam koristila slag vec oko pola litre slatke pavlake. Zato sam i secer smanjila u zutom filu na 200 g i jedan vanilin secer.

E sad redjanje u kalup. Moj je 26 i knap je. Poredjate kolutove ananasa pa preko oko cetvrtinu ili trecinu fila. Pa pola kore i ostatak fila i ananas na kockice. Ja sam seckala moje kolutice pa stavim malo fila malo njih pobacam i tako do.kraja. I onda druga polovina kore gore i u frizider na cetiri do pet sati bar. Okrenete je.naopacke i servirate da onaj dole ananas u kolutovima bude gore.
Posto sam knap bila sa vremenom i sa klincima, nasa tortica se hladila samo tri sata ali je vrh. Neki su bome i po dva parceta jeli.
Jako je kremasta i lagana i nije slatka. I ne osete se jaja

- - - - - - - - - -

Inace nas iznenadila moja mama. Dosla na rodjus. Nismo je ni ocekivali. Dosla iz srbobrana samo zbog torte, tako kaze hehehe. I najede se zena i ode kuci .... Pa ona je show

A rodjus bio strava. I moja mama mu.donela poklone. Od nas dobio kutiju cigara. Belgijsko pivo hehe. Crnu cokoladu omiljenu iiiiii najbolje za kraj narucnu kod gravera plocicu za ulazna vrata sa nasim imenima i.prezimenom i onako svi mi.nacrtati ko male cica glise. Odusevio se. I jos zvoni neko.na vrata a ono promocia svepsa i tutnuli mu flasu istog. Ne pijemo ga ali ono skroz blesav, veseo dan

- - - - - - - - - -

Znam ja tebe divka, zato i rekoh da nije za tebe... Belanca cuvam. Mozda naprabim onaj sa suvim vocem nemacki kolac. Kako.ga ono.zovu?

A rodjus bio strava. I moja mama mu.donela poklone. Od nas dobio kutiju cigara. Belgijsko pivo hehe. Crnu cokoladu omiljenu iiiiii najbolje za kraj narucnu kod gravera plocicu za ulazna vrata sa nasim imenima i.prezimenom i onako svi mi.nacrtati ko male cica glise. Odusevio se. I jos zvoni neko.na vrata a ono promocia svepsa i tutnuli mu flasu istog. Ne pijemo ga ali ono skroz blesav, veseo dan

- - - - - - - - - -

Znam ja tebe divka, zato i rekoh da nije za tebe... Belanca cuvam. Mozda naprabim onaj sa suvim vocem nemacki kolac. Kako.ga ono.zovu?

komisbrot :)

- - - - - - - - - -

....e kad budes taj pravila pisi recept :)

...mada mi realno ni taj ne treba najbolje mi je da ne jedem ama bas nista od toga...:(

Ja cu danas sladak kupus sa kostima za mene,ima da zaljutim samo tako.moji ce da jededu belo meso s pirincem i salatu.i supu od repa koja je u frizideru u obliku zelatina zbog one zglobne koske.da je vide dok se ne zagreje ne bi je jeli.inace mislila sam da pirinac nalijem pavlakom za kuvanje i karijem,al sad vidim da sam coroskop uzela slatku pavlaku....

Imam siroke domace rezance... valjalo bi ih spremiti sa necim...
Насуво с маком да се осладиш ти и децови... може мало и моожоо.
Када су ми га први пут сервирали, са тамо рецимо око 5 година, или који месец више сећам се да сам кмечао до неба да нећу да једем ТО с МРАВИМА!:hahaha:

Imam siroke domace rezance... valjalo bi ih spremiti sa necim...

Nasuvo s krompirom, ofkors, petak je, čemu dileme-

- - - - - - - - - -

Насуво с маком да се осладиш ти и децови... може мало и моожоо.
Када су ми га први пут сервирали, са тамо рецимо око 5 година, или који месец више сећам се да сам кмечао до неба да нећу да једем ТО с МРАВИМА!:hahaha:

Testo s mravima i testo sa žvakama :))))))

Ti babini iz starih svesaka su najbolji. Ovo je sveska majke mog muza. Samo sto ja ne prepisujem. Uslikam fonom hehe
330wk0w.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back