Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pečem svinjska rebarca s ruzmarinom.
Napraviću žmuu pire krompir kao prilog, meni će biti dovoljan valov zeleniša :zaljubljena:

Ja gledao juče kako onaj engleski kikirez pravi neku svinjetinu...

Uzme veliki komad (ne znam koji deo tačno haha) zaseče ga površinski na kocke, i onda u te pukotine utrlja marinadu (tucani lovorov list, maslinovo ulje i so) i još dok je u rerni, stavi malo ruzmarina na vrh. Nije delovalo loše, a i jeftino je.

Ja gledao juče kako onaj engleski kikirez pravi neku svinjetinu...

Uzme veliki komad (ne znam koji deo tačno haha) zaseče ga površinski na kocke, i onda u te pukotine utrlja marinadu (tucani lovorov list, maslinovo ulje i so) i još dok je u rerni, stavi malo ruzmarina na vrh. Nije delovalo loše, a i jeftino je.

Ти западњаци вечито са неким маринадама. Не знам чему та потреба да све живо одевају у неке укусе и зачине.

Ти западњаци вечито са неким маринадама. Не знам чему та потреба да све живо одевају у неке укусе и зачине.

Npr. ne volim preterano ukus svinjetine, pa mi ruzmarin dobro dođe.
Ali trpati bilo šta osim soli i začinskih biljaka na meso koje je svakako jako (i masno) mi je već previše.
Krmenadle ili rebra uvek pravim isključivo tako - so i začini, malo vode, folija preko da svinja otpusti mast. Posle skinem foliju, zapečem sa obe strane i gotovo.
Piletinu još manje volim pa sa njom redovno uglavim ili poneku voćku ili papriku, a ako nema ničeg onda skuvam neki sos.
Zapravo jedino meso koje volim su jagnjetina i jaretina, tako su divno blage.

cuj tuca lovor
pa kaj to marmun tuca lovor
kaj to loso er od njega meso gorko
nataknem ga na ***** sa celom famelijom tom gurmanskom tugedr

:lol:

Нервирају ме и пуњене кокоши. И реч "дресинг".

Izvini za "dressing", nije mi pala na pamet srpska rec.

ja onako iz hobija volim da punim kokosi i volim dresing na kraju to ne mogu nikako da se odviknem

:mrgreen:

@tema: krem-corbica od belog luka sa iseckanim krompirom, cevapi i salata...sa sve dressingom. :rumenko:

Ko je ta cepave? Ima i salate.

IMG_8901.JPG

IMG_8900.jpg

IMG_8903.JPG

Oni su jeli krompir kuvani sa ribom iz konzerve,ja pire krompir.

Corbicu medjuvremenu voda u kojoj se kuvao krompir,so,vegeta,malo sirca,njam.
Prejela sam se,nista necu moci uskoro da klopam.
................

Imamo ogromne pecurke,obozavam ih.
.....
Kuvare sa tv ekrana je besmisleno gledati jer nema mesa koliko treba,porcije su male i nebitno je koliko on zvedica onog Mise ima kad platis fensi ime,poluprazan tanjir i ostanes gladan."Jeo" si.

Hrana treba da ima ukus hrane a kojekakvi zacini da se trpaju te ima ukus istih.
Neka jede zacin ko se lozi na to.

Brdo sastojaka koji su nepoznati nama al* fensi jbt nisi full ako ne znas -idiotizam.

Preskupi zacini ako ih i ima kod nas - odheb momentalni.

Hebao ih fenseraj kad kazu "dosadno" jelo.

- - - - - - - - - -

*zvezdica

Ako je pojam marinade ononu maxiju, ideji i sl onda da... Sranje je.
Ali. Postoje divne marinade i divni zacini. Kljuc je da znas kako da ih koristih da jelo budr ukusno. Da ne preteras. Svejedno dal koristis jedan ili dvadeset, zacini su kao suvo zlato...
Uopste ne povezujem sa snobizom.
To krompir i klot meso jeste ok...
Al marinade i zacini mogu sve da podignu na visi nivo ukusa.
Ja volim uglavnom sve, nisam nesto ogranicena po tom pitanju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back