Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nemam mesta u frizideru drzim vodu,,,ogroman je ali nikad mesta nema i sve sto je domace brzo se ukvari...najzalije mi je domacih maslina pokusavala da ih zamrznem ali nije to to... sad sam nasla neki recept za pastu od patlidzana i setim se neke paste od maslina koju je neki lik pravio i skupo prodavao na pijaci u bu...nije hteo da mi da recept, ja pokusavala guglala ali nista ni ne lici na to...i tako nadjem taj recept za pastu od patlidzana, pokusam sa maslinama i ne mogu da verujem kako je bilo prosto...sad imam teglice paste od maslina koje i ne moram da drzim u frizideru...mleko naopako nedelju dana more ti si cudo...mora da imas neki tajni recept i da odrzis masline samo nemoj da ih stavljam u maslinovo ulje ne svidjaju mi se onda

pa da, rekoh ti da ih ima
al nisam probala

e, evo sam nasla taj blog
sjecam se da sam bila odusevljena koliko je pojednostavila to petljanje s korama :lol:
da nisam to procitala nego samo onaj uzas s kesama
vjerojatno bih odustala od pravljenja skroz

http://www.melangery.com/2014/02/russian-monday-medovik-honey-cake.html

a dulche de leche napravis sama, kupis punomasno mlijeko na pijaci
ako si na nbg dacu ti i kontakt kod koga
ja kod te zene uzimam od kako je Ika pocela piti kravlje mlijeko
2,5 litre oko 200 din

Ja sam se plasila da ne ostanu pretvrde korice ako ih previse brasnam prilikom razvijanja, jer testo koje je dato u tom receptu je premekano. I to sa kesama ide ocas posla, samo da znas. :lol:

Ja sam se plasila da ne ostanu pretvrde korice ako ih previse brasnam prilikom razvijanja, jer testo koje je dato u tom receptu je premekano. I to sa kesama ide ocas posla, samo da znas. :lol:

nema nikakve potrebe da se zamlacujem kesama
meni to odmah djelovalo ko strasno smaranje
nisam ni stavljala u frizider, nista sto ova nasa pise
to tijesto je ko plastelin
cak i da ga samo tapkas komadic po komadic kad se ispece nema frke
sve se lijepo sjedini
a brasnjavila nisam uopce
samo na pek papiru razvucem vecinu
stavim obruc i onda popunim rucno do ivica
caskom sam gotova i samo serijski pecem

- - - - - - - - - -

nemam mesta u frizideru drzim vodu,,,ogroman je ali nikad mesta nema i sve sto je domace brzo se ukvari...najzalije mi je domacih maslina pokusavala da ih zamrznem ali nije to to... sad sam nasla neki recept za pastu od patlidzana i setim se neke paste od maslina koju je neki lik pravio i skupo prodavao na pijaci u bu...nije hteo da mi da recept, ja pokusavala guglala ali nista ni ne lici na to...i tako nadjem taj recept za pastu od patlidzana, pokusam sa maslinama i ne mogu da verujem kako je bilo prosto...sad imam teglice paste od maslina koje i ne moram da drzim u frizideru...mleko naopako nedelju dana more ti si cudo...mora da imas neki tajni recept i da odrzis masline samo nemoj da ih stavljam u maslinovo ulje ne svidjaju mi se onda

pa nije do mene
do pasterizacije je
to sam nasla na nekom forumu gdje ljudi samo o tome raspravljaju :lol:
dobro operes flase, uzmes nove poklopce da ti samo za to sluze par puta...
i sipas u ugrijane flase, vadis iz rerne jednu po jednu
kod mene budu obicno 3 one od 0,75
okrenes ih naopacke, pustis da se oladi tako
i frknes u frizider

za masline nemam pojma - kod nas ih na razne nacine konzerviraju
ima i nesto sa solju i zacinima, al nisam to nikad radila
mogu se raspitat

nema nikakve potrebe da se zamlacujem kesama
meni to odmah djelovalo ko strasno smaranje
nisam ni stavljala u frizider, nista sto ova nasa pise
to tijesto je ko plastelin
cak i da ga samo tapkas komadic po komadic kad se ispece nema frke
sve se lijepo sjedini
a brasnjavila nisam uopce
samo na pek papiru razvucem vecinu
stavim obruc i onda popunim rucno do ivica
caskom sam gotova i samo serijski pecem

- - - - - - - - - -

pa nije do mene
do pasterizacije je
to sam nasla na nekom forumu gdje ljudi samo o tome raspravljaju :lol:
dobro operes flase, uzmes nove poklopce da ti samo za to sluze par puta...
i sipas u ugrijane flase, vadis iz rerne jednu po jednu
kod mene budu obicno 3 one od 0,75
okrenes ih naopacke, pustis da se oladi tako
i frknes u frizider

za masline nemam pojma - kod nas ih na razne nacine konzerviraju
ima i nesto sa solju i zacinima, al nisam to nikad radila
mogu se raspitat

ja ih dobijem sa solju i zacinima (beli luk i persun) mada se ukvare i bez

vragana ako imas domace masline samelji ih u blenderu (moraju biti vlazne , ne one suve kao drvo)...na 1,5dl zagrejanog maslinovog ulja istisnes 2-3 cena belog luka da se malo poprzi, dodas oko 500g mlevenih maslina, kasicicu bibera i soli i mnogo persuna sitno seckanog ili ga sameljes sa maslinama pa to przis dok voda ispari...savrseno je za tost ja ovih dana samo to jedem

probala sam ih milion i ni1 mi se varijanta nije svidela...ovo sam slucajno napravila i odusevila se - isti je kao taj koji sam skupo placala u bu... zapravo i mora biti skup od tih 500g maslina budu jedva 3 teglice najmanje (one od kasica za bebe)... te masline dok se prze izgube vodu i kao da plivaju u ulju ali dok se hlade upiju ulje i bude prava pasteta od maslina

Биће ђувеч у ђувечу(овај последњи ђувеч је колоквијални назив за земљану посуду и баш је аша баја, неких 5,5 или чак 6 литара, заборавио сам).
По патином рецепту купус, мрква, першун, целер, паштрнак, празилук, црни лук, белиЈ лук, парадајз, паприке шиље и љуте, кромпир, бамје, шака пасуља, кукуруз, цвекла и можда још нешто од поврћа ако жена нађе, месо овчетина, све се уситни, посоли, добро промеша у вангли, посуда се добро подмасти, садржај вангле успе у ђувеч, налије водом да огрезне, поклопи исто земљаним поклопцем и бања се у рерни једно око 4 сата на 180Ц.
Биће данас и сутра, хлеб кукурузни, салата краставчићи из туршије који ће онако кисели баш боговски лећи на ово издашно јело, десерт компот од дуња, оф корс.

Danas musaka, skoro po klasična...u fil ide jedna trećina mesa, jedna trećina samlevenog plavog patlidžana (iz zamrzivača) i jedna trećina integralnog pirinča (skuvanog), a sve to na jedan upženi crni luk. Dole i gore krompir,i naravno , preliveno jajima i pavlakom.
Mnogo bolje nego klasična musaka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back