Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
luk, meso, paprika, paradajz na kraju, može i jedno jaje da se umućka i ubaci na kraju da veže sve to, ali se to radi uglavnom kad nema mesa u bećarcu,
u zadnje vreme paradajz je sama voda i korenje, pa izvadim onaj tečni deo sa semenkama, ko će da čeka da sva tečnost uvri na 55C u hladu :)
p.s. i ne ljuštim paradajz, ljskice imaju najviše likopena ( valjda se tako zove )

luk, meso, paprika, paradajz na kraju, može i jedno jaje da se umućka i ubaci na kraju da veže sve to, ali se to radi uglavnom kad nema mesa u bećarcu,
u zadnje vreme paradajz je sama voda i korenje, pa izvadim onaj tečni deo sa semenkama, ko će da čeka da sva tečnost uvri na 55C u hladu :)
p.s. i ne ljuštim paradajz, ljskice imaju najviše likopena ( valjda se tako zove )

Tacno, a semenke imaju i B17, steta sve to baciti. Zato ja paradajz stavim u secko i sitno iseckam pa se ljuskice ne osete. Ranije sam ljustila paradajz jer moji nece da jedu ako ima i ljuskica ali na ovaj nacin dobijem 3u1 - stedim vreme, ostane sve zdravo u jelu a moji pojedu sto mi je najvaznije :D

Inace danas ne kuvam - imam od juce. Spremila sam sebi musaku od tikvica, em pohovala tikvice, pa barila pirina, pa dinstala meso i luk i na kraju sve to "bacila" u rernu. A muzu ispekla cufte i pomfrit. Vise od dva sata sam stajala pored sporeta, bila sam mokra kao da sam izasla iz vode. Ali zato danas uzivanje, a musaka je tako osvezavajuce hladna iz frizidera.
Dobro, kuvacu malo, muzu opet pomfrit, ne voli cufte bez priloga, ali to je samo dva krompira, cas posla cu

Tacno, a semenke imaju i B17, steta sve to baciti. Zato ja paradajz stavim u secko i sitno iseckam pa se ljuskice ne osete. Ranije sam ljustila paradajz jer moji nece da jedu ako ima i ljuskica ali na ovaj nacin dobijem 3u1 - stedim vreme, ostane sve zdravo u jelu a moji pojedu sto mi je najvaznije :D

ma ja se inače ne gnjavim oko tih semenki, al ni paradajz nije kao pre, kupiš jabučar pa em miriše na vrežu, em mesnat em sladak,
ovo sad kao bukovina korenje i sav beo iznutra, lepo se vidi kako su ga polivali hemijom u slojevima, i samo za bećarac to radim,
ne volim kad je vodenast već gust pa samo močkam hleb, kuku meni :rotf:

Muka mi je od vode,muka mi je od sokova,so nmg da jedem i stavicu supicu iz kesice za pet minuta gotovu.Stvarno mi je lose,nmg da verujem da mi je muka od ovde.

Притисак?

Сада можеш да поједеш добро посољен хладан парадајз, пријаће ти и диже притисак.

А и не мораш да куваш...

ma ja se inače ne gnjavim oko tih semenki, al ni paradajz nije kao pre, kupiš jabučar pa em miriše na vrežu, em mesnat em sladak,
ovo sad kao bukovina korenje i sav beo iznutra, lepo se vidi kako su ga polivali hemijom u slojevima, i samo za bećarac to radim,

Zato ja kupujem iskljucivo onaj sitniji, sa tanjom kozicom, obicno bude i jeftiniji a skoro nikad nema tog korenja i kiseliji je

Problem nije u paradajzu, problem je u nama, potrosacima.
Hocemo paradjaz cele godine, a tog paradajza koji ti pominjes ima samo krajem jula, u avgustu i do sredine septembra.

na pijačici kod mene valjda svi preprodavci kupuju kod istog lika na kvantašu,
svi isti, sve cene iste, ma cirkus :D

- - - - - - - - - -

Hocemo paradjaz cele godine, a tog paradajza koji ti pominjes ima samo krajem jula, u avgustu i do sredine septembra.

problem je definitivno u paradajzu, seme o kom ja pričam postoji samo kod onih koji ga gaje za sebe,
ali je i to tačno šta ti kažeš, malo hrane previše ljudi, hiperprodukcija, što mene ne sprečava da kukam za prošlim vremenima :mrgreen:

Nije Sloba kriv - mi smo g*vna. :mrgreen:

Ima istine, ali nije cela istina ovo sto si napisala. Cisto da ispljujem EU i norme koje uvodi. EU je ukinula odredjene sorte povrca (tako i kod paradajza), tako da je vecina onog sto se kupuje po prodavnicama bezukusno s*anje koje samo lici na paradajz. Cherry jedino ima ukus, ovo ostalo smece tesko.
Ko ima seljaka u blizini koji jos fura stare sorte neka se tu malo raspita tj. nabavi. ;)

Danas ne znam sta cu da jedem...muka mi je od ove vrucine, ne kuva mi se nista, a jede mi se kuvano, corbasto, normalno jelo :besan2:

Скувај минестроне, то ти је најлакше - косе макароне, шаргарепа, лук, пашканат и парадајз чорба као основа.

На крају поспеш мало пармезана и побацаш босиљак.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back