Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZD jesi koristila nekad boje za hranu u prahu, u kesicama
domace proizvodnje
jesu sigurne one tipa da ne otrujem djecu?

meni nije problem da ih doziram, znam s pigmentima
jedino me to sa sigrunoscu brine

Ono što ja znam je da su ove koje su na tržištu bezbedne. Pre nekoliko godina je SPM Stamenković iz NIša povukao svoju pink boju, jer je sadržala neke nedozvoljene supstance. Do dana današnjeg je nisu vratili u prodaju. Ja sam mojoj deci bojila torte bojama u prahu, sada bojim nekim novim klincima, i do sada nikog nisam otrovala. :) Ako ti to nešto znači.

Ono što ja znam je da su ove koje su na tržištu bezbedne. Pre nekoliko godina je SPM Stamenković iz NIša povukao svoju pink boju, jer je sadržala neke nedozvoljene supstance. Do dana današnjeg je nisu vratili u prodaju. Ja sam mojoj deci bojila torte bojama u prahu, sada bojim nekim novim klincima, i do sada nikog nisam otrovala. :) Ako ti to nešto znači.

naravno da mi znaci
prvo, x puta su jeftinije od onih wilton u gelu i tecnih
drugo, najstrasnije me mrzi da idem na cukaricku padinu po to
i trece, ako ti kazes da su dobre onda su dobre :lol:

ja nasla neke - mip market
isprobacemo ih na narednoj turi plastelina
taman da vidim koliko su jaki pigmenti

Treba mi detaljno uputstvo kako se prave i kuvaju sarmice od zelja. Volim ih, a nikada nisam pravila. U voćnjaku zelje naraslo kao ludo, idem sada da naberem, da sutra pravim sarmice. Ali mi treba recept.

To kuva moja mama, međutim, ona je sklona improvizacijama, a ja bih bar za početak volela da imam neke konkretne smernice. Hvala.

:D

Ne znam kod nas dvoje je sve tako....
Radimo dva posla zajedno vec 7 god...pa je spremanje rucka zajedno nekako rutina :lol: Ocu da kazem navikli smo da sinhrono radimo sve

Lep ti ruckic mljac

...jeste bas je bio lep...ostalo rize i za sutra, pa cu verovatno uzeti neku ribu sutra uz to, videcu, zavisi u koje vreme odem na pijacu...

...to je mnogo, mnogo lepo, uglavnom je to on lezi ona radi, u 90% slucajeva tako...i jako se obradujem i bude mi milo kad cujem da
mladi ljudi uspeju da se dogovore i tako rade sve zajedno...samo neka vam traje sto duze...:ok:

...jeste bas je bio lep...ostalo rize i za sutra, pa cu verovatno uzeti neku ribu sutra uz to, videcu, zavisi u koje vreme odem na pijacu...

...to je mnogo, mnogo lepo, uglavnom je to on lezi ona radi, u 90% slucajeva tako...i jako se obradujem i bude mi milo kad cujem da
mladi ljudi uspeju da se dogovore i tako rade sve zajedno...samo neka vam traje sto duze...:ok:
Faja :zag:

E u mom velikom maksiju sredom i subotom stize pastrmka. Mnogo je lepa. Sjajna sveza okice joj se cakle i koza. Ne lazu stvarno je sveza
E sad ne znam dal je to dan za sve maksije ili samo za taj....proveri u svom nekom velikom
Ne znam dal je volis....ja je volim nije masna nema neki jak ukus i miris...lagana mi je neutralna
Nisam pratila ostale sveze ribe kad im stizu, jer ostalo je nesto fensi skupo sto ne uzimam...a od ovih jeftinih svezih pored pastrmke imaju i sarana svezeg al ne uzimam ga pa ne znam kakav je

Faja :zag:

E u mom velikom maksiju sredom i subotom stize pastrmka. Mnogo je lepa. Sjajna sveza okice joj se cakle i koza. Ne lazu stvarno je sveza
E sad ne znam dal je to dan za sve maksije ili samo za taj....proveri u svom nekom velikom
Ne znam dal je volis....ja je volim nije masna nema neki jak ukus i miris...lagana mi je neutralna
Nisam pratila ostale sveze ribe kad im stizu, jer ostalo je nesto fensi skupo sto ne uzimam...a od ovih jeftinih svezih pored pastrmke imaju i sarana svezeg al ne uzimam ga pa ne znam kakav je

..moguce da imaju jos negde meni daleko cak do grada da idem i nosam se posle po gradu sa ribom, a volim to su oni fini porcijasi po 300-400g....ima na Vidikovcu veliki maxi mislim da i oni
imaju ribu, a ima i velika ribarnica bas prometna...kod njih kad god sam sta kupila bilo je sveze i fino...i sto je meni vazno lepo ocisceno...

Treba mi detaljno uputstvo kako se prave i kuvaju sarmice od zelja. Volim ih, a nikada nisam pravila. U voćnjaku zelje naraslo kao ludo, idem sada da naberem, da sutra pravim sarmice. Ali mi treba recept.

To kuva moja mama, međutim, ona je sklona improvizacijama, a ja bih bar za početak volela da imam neke konkretne smernice. Hvala.

pa nema sta
operes zelje, iseces onu zilu debelu koja ide kroz sredinu lista i na par sekundi svaki blansiras u kljucaloj vodi
izdinsstas meso na luku belom i crnom, zacinis, dodas i izmesas sa malo pirinca
smotas sarmice , ja izmedju naseckam sitno krompir i nalijes vodom koju isto zacinis
kuvane su kad se skuva krompir..mi je jedemo sa kiselim mlekom obavezno

Kod mene na pijaci se nisu proslavili za te sveze ribe...pa se ja prebacila na maxi i bas sam zadovolja....
Pa to proveri kod tebe u kraju dal je isti dan....ne da vuces iz mog nepotrebno...
Ako su ti ok u ribarnici sa svezinom onda super

..da ova pijaca ce bas velika i posecena i onda im prodje sve brzo imaju veliki izbor i sveze i smrznute ribe...a nekad je u maxi stizala isporuka sveze ribe iz Tivta
i bila je odlicna, brancini su im bili fenomenalni i muslje savrsene...ali je to izgleda prestako od kad je kupio ovaj Deleze...ne znam...

- - - - - - - - - -

ovo je bas limunasto - 2 limuna, sok i kora ;)

...opa bas pravi limun kolac :)

- - - - - - - - - -

...ja sam sad sebi napravila sok, pola nara, pola limuna, jedna velika zlatni delises jabuka i djumbir, puna casa soka...:)

..da ova pijaca ce bas velika i posecena i onda im prodje sve brzo imaju veliki izbor i sveze i smrznute ribe...a nekad je u maxi stizala isporuka sveze ribe iz Tivta
i bila je odlicna, brancini su im bili fenomenalni i muslje savrsene...ali je to izgleda prestako od kad je kupio ovaj Deleze...ne znam...

- - - - - - - - - -

...opa bas pravi limun kolac :)

- - - - - - - - - -

...ja sam sad sebi napravila sok, pola nara, pola limuna, jedna velika zlatni delises jabuka i djumbir, puna casa soka...:)

super, uzivaj
i prestani da zlostavljas sebe onim maslacicma :P
da to sve stvarno radi svi bismo bili super zdravi ;)

pa nema sta
operes zelje, iseces onu zilu debelu koja ide kroz sredinu lista i na par sekundi svaki blansiras u kljucaloj vodi
izdinsstas meso na luku belom i crnom, zacinis, dodas i izmesas sa malo pirinca
smotas sarmice , ja izmedju naseckam sitno krompir i nalijes vodom koju isto zacinis
kuvane su kad se skuva krompir..mi je jedemo sa kiselim mlekom obavezno

Hvala. Našla sam na Kulinarici recept koji je postavila botox. To je to. Sutra pravim i kuvam. :jede:

super, uzivaj
i prestani da zlostavljas sebe onim maslacicma :P
da to sve stvarno radi svi bismo bili super zdravi ;)

..pa kupila sam dve kutije caja, i picu bar da to sve popijem i do skenera u maju kad imam zakazano, ako bude srece pa nalaz bude dobar onda vise necu piti i muciti se,
a ako ne onda nemam pojam inace sta cu..tako da pravo da ti kazem u velikom sam haosu u glavi zbog toga..al nekako se drzim...:heart:

..pa kupila sam dve kutije caja, i picu bar da to sve popijem i do skenera u maju kad imam zakazano, ako bude srece pa nalaz bude dobar onda vise necu piti i muciti se,
a ako ne onda nemam pojam inace sta cu..tako da pravo da ti kazem u velikom sam haosu u glavi zbog toga..al nekako se drzim...:heart:

to je prirodno, svako bi bio u panici

rekla sam ti vec, uostalom, sta je za tebe lijek ;)

Mogu ti reci da to danas nije slucaj.
Gledam oko sebe, u vecini oboje ucestvuju.
I to je zaista jedino normalno.

- - - - - - - - - -

Danas bili siroki rezanci sa pecenicom i sirom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back