Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Išleri: 180g putera, 100g secera, 100g mlevenih lesnika, 200g brasna, 1 zumance. Dobije se oko 60-70 keksica. Ja ih ne sastavljan filom od jaja, kako je u originalu, vec nugatom. Kupim u tubi, brze mi je i ukusnije.

Ja nemam pojma šta ću da spremam za ng, ništa nisam smislila. Znam samo da dolazim kući :lol:
To je i najbitnije. :)

Moji opet traze sladoled tortu, a ja sam kupila pire od kestena i mislila sam da pravim neku kombinaciju: kesten, slatka pavlaka, cokolada, Baileys. To je trebalo za ovaj kat. Bozic, ali avaj. :D
Sad sam napravila kao neki chesecake od mascarpone sira, nutele, cimeta, slatke pavlake, a kora je od mlevenog keksa, lesnika i putera. Nasla nesto na netu, pa zbrzila. Previse kolaca sam napravila.
Sto kila cu imati kad se zavrse ovi praznici, zakljucno sa nasim Bozicem.

Poslednja izmena:
Ovo me podsetilo na naše intelektulane diskusije na temi :rotf:

Prilozi

• Screenshot_20211223_135907.jpg
    Screenshot_20211223_135907.jpg
    127,1 KB · Pregleda: 32
Ove dubljene zvezdice i srca, kao vanilice :D
To je pravljeno od smese za Lincere. Oni klasicno imaju one 3 rupice, ali ja nemam modlice za taj oblik, pa koristim ove moje.
300g glatkog brasna, 200g putera, 80g secera u prahu, 60g mlevenih badema, pola rendane limunove korice, 2 zumanca.
180 stepeni, desetak minuta.

Ta prhka testa, kao i isleri, se dobro umese rukom i stave u frizider bar na sat vremena. Kad ih posle izvadis obicno moras da sacekas neko vreme da bi mogla da ih rasklagijas, jer budu tvrda.
Razvaljam ih na oko 3 do 5mm, vadim modlicom, na jednom delu tu rupicu izbusim (pazi sad) poklopcem od stare penkale. :D
Te koji idu gore kad su gotovi pospem secerom u prahu. Sastavljam ih marmelaom. Tu se ne vidi, ali svaki oblik ima drugaciju marmeladu.

E, a pravimo klincu rođ u igraonici, pošto se ove god naišao po rođendanima, pa ne znam kakvu tortu da mu napravim, da bude smislena za taj poduhvat.
Ne znam šta misliš pod smislena :lol:
Deci je torta najmanje bitna, osim za duvanje svećica. Retko koje dete ostane da sedi i pojede parče, najviše se torte baci od dece. Njemu će verovatno biti bitno da na torti budu neki crtani junaci ili bilo šta što on voli. Napravi mu tortu sa brojevima, nakači sve svećice /brojeve na nju :lol: :heart:

E, a pravimo klincu rođ u igraonici, pošto se ove god naišao po rođendanima, pa ne znam kakvu tortu da mu napravim, da bude smislena za taj poduhvat.
Ovde najcesce prave Sacher tortu. Ne moras da je drzis u frizideru, cokoladna je, nema zezanja sa filom, a dovoljno je cvrsta da na nju mozes svasta da stavis i da pises po njoj bez problema.

Ovo mi je simpaticno, jer je domaca radinost. Cokoladni mikado stapici koji glume ogradu, M&M bombonice kao cvece, konjic igrackica i svecice, i dosta.
0E76D8AC-739A-44F0-81F6-4A0D636C2B93.jpeg

Laznu ili pravu?
Pravu, normalno. :malav:
Mora da se pazi zbog mogucih alergija na orahe i tako to. :malav:

I sad mi gore upade nesto sto sam pisala, pa se predomislila, ali ostalo da stoji u poruci. :lol:

To je pravljeno od smese za Lincere. Oni klasicno imaju one 3 rupice, ali ja nemam modlice za taj oblik, pa koristim ove moje.
300g glatkog brasna, 200g putera, 80g secera u prahu, 60g mlevenih badema, pola rendane limunove korice, 2 zumanca.
180 stepeni, desetak minuta.

Ta prhka testa, kao i isleri, se dobro umese rukom i stave u frizider bar na sat vremena. Kad ih posle izvadis obicno moras da sacekas neko vreme da bi mogla da ih rasklagijas, jer budu tvrda.
Razvaljam ih na oko 3 do 5mm, vadim modlicom, na jednom delu tu rupicu izbusim (pazi sad) poklopcem od stare penkale. :D
Te koji idu gore kad su gotovi pospem secerom u prahu. Sastavljam ih marmelaom. Tu se ne vidi, ali svaki oblik ima drugaciju marmeladu.
jbte pa uzmi slamku 😆

Premale su. Gledala sam i po radnjama. Nista mi to ne odgovara. Proporcije su samo sa penkalom onakve kakve trebaju biti.
Okp. ❤️

Ovo sad ide u rernu na 120 stepeni da lagano pusta sokove, jer mi treba puno sosa, a posle ide hrskava zavrsnica.
Pogledajte prilog 1072562
ja bih taj komad samo prvo na ringli zapkela sa svih strana kratko sa se formira korica, a onda ubacila u rernu

cerka je danas na poslu, posle kolektivno idu da obeleze kraj godine u restoranu i taman sam mislila da danas ne kuvam
onda me zet pozvao i pitao da li hocu da danas zajedno rucamo :lol:
hocu, nego sta cu
ispekla sam krmenadle, spremila salatu od zelene boranije sa belim lukom i limunom, napravila sa jasmim pirincem neki prilog sa celerom i sargarepom i grcku salatu
ovog meseca cuvam sestricevog malenog,svi su ispucali sve slobodne dane i stari g.o.
nisam bila sigurna da ce hteti to da jede, ali se maleni razbio
juce smo imali pastrmku i obareni kelj sa belim lukom i cia semenjem i krompir salatu sa crvenim lukom
sat vremena pre rucka sam mu dala pilecu supu i moj proracun je bio da nece hteti da jede, a on je pojeo vise od mene
na kraju ga pitam svaki put - jel bio lep rucak
a on kaze - nije
kako li bi jeo da jeste bio :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back