- Poruka
- 19.911
Jurim odmah tamoJelke se kače na pu, prva ili na novoj nininoj leksikon temi![]()
Sad cu da provirim u svescicu.Molim recept za išlere i krancle ?
Sta zoves „krancle“, da znam sta da pogledam?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jurim odmah tamoJelke se kače na pu, prva ili na novoj nininoj leksikon temi![]()
Sad cu da provirim u svescicu.Molim recept za išlere i krancle ?

To je i najbitnije.Ja nemam pojma šta ću da spremam za ng, ništa nisam smislila. Znam samo da dolazim kući![]()

Jurim odmah tamo
Sad cu da provirim u svescicu.
Sta zoves „krancle“, da znam sta da pogledam?![]()

To je pravljeno od smese za Lincere. Oni klasicno imaju one 3 rupice, ali ja nemam modlice za taj oblik, pa koristim ove moje.Ove dubljene zvezdice i srca, kao vanilice![]()
Ne znam šta misliš pod smislenaOve dubljene zvezdice i srca, kao vanilice
E, a pravimo klincu rođ u igraonici, pošto se ove god naišao po rođendanima, pa ne znam kakvu tortu da mu napravim, da bude smislena za taj poduhvat.

Ovde najcesce prave Sacher tortu. Ne moras da je drzis u frizideru, cokoladna je, nema zezanja sa filom, a dovoljno je cvrsta da na nju mozes svasta da stavis i da pises po njoj bez problema.Ove dubljene zvezdice i srca, kao vanilice
E, a pravimo klincu rođ u igraonici, pošto se ove god naišao po rođendanima, pa ne znam kakvu tortu da mu napravim, da bude smislena za taj poduhvat.
Laznu ili pravu?Ovde najcesce prave Sacher tortu. Ne moras da je drzis u frizideru, cokoladna je, nema zezanja sa filom, a dovoljno je cvrsta da na nju mozes svasta da stavis i da pises po njoj bez problema.

Pravu, normalno.Laznu ili pravu?

Sta je laz? Sta je istina? I ko smo mi da sudimo o tome?Лажна је права!
![]()
jbte pa uzmi slamkuTo je pravljeno od smese za Lincere. Oni klasicno imaju one 3 rupice, ali ja nemam modlice za taj oblik, pa koristim ove moje.
300g glatkog brasna, 200g putera, 80g secera u prahu, 60g mlevenih badema, pola rendane limunove korice, 2 zumanca.
180 stepeni, desetak minuta.
Ta prhka testa, kao i isleri, se dobro umese rukom i stave u frizider bar na sat vremena. Kad ih posle izvadis obicno moras da sacekas neko vreme da bi mogla da ih rasklagijas, jer budu tvrda.
Razvaljam ih na oko 3 do 5mm, vadim modlicom, na jednom delu tu rupicu izbusim (pazi sad) poklopcem od stare penkale.
Te koji idu gore kad su gotovi pospem secerom u prahu. Sastavljam ih marmelaom. Tu se ne vidi, ali svaki oblik ima drugaciju marmeladu.
ima slamki razlicitih velicina ?Premale su. Gledala sam i po radnjama. Nista mi to ne odgovara. Proporcije su samo sa penkalom onakve kakve trebaju biti.
Okp.
Ovo sad ide u rernu na 120 stepeni da lagano pusta sokove, jer mi treba puno sosa, a posle ide hrskava zavrsnica.
Pogledajte prilog 1072562
ja bih taj komad samo prvo na ringli zapkela sa svih strana kratko sa se formira korica, a onda ubacila u rernuPremale su. Gledala sam i po radnjama. Nista mi to ne odgovara. Proporcije su samo sa penkalom onakve kakve trebaju biti.
Okp.
Ovo sad ide u rernu na 120 stepeni da lagano pusta sokove, jer mi treba puno sosa, a posle ide hrskava zavrsnica.

Premale su. Gledala sam i po radnjama. Nista mi to ne odgovara. Proporcije su samo sa penkalom onakve kakve trebaju biti.
Okp.