Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nisi ti vidjela kad moja pokojna baba pravi pitu za dorucak
to bez tri pune tepsije ne ide
mater je ista takva
tepsija bureka, tepsija sirnice i mala tepsija krompiruse
a ne slazu ovako nego gusto
da pita ostane socna i ne sparusi se
Код мене у кући је све било швапски минимално. Направи реформ торту коју поједемо одмах.

Код мене у кући је све било швапски минимално. Направи реформ торту коју поједемо одмах.

kod babe je u kuci tad bilo pet odraslih ljudi i nas dvije derista
kod nas petoro
ne ostane nista bukvalno poslije ovog rucka ili dorucka
mislim, ok je u burek iz burekdzinice, al baba kad napravi <3

kod babe je u kuci tad bilo pet odraslih ljudi i nas dvije derista
kod nas petoro
ne ostane nista bukvalno poslije ovog rucka ili dorucka
mislim, ok je u burek iz burekdzinice, al baba kad napravi <3

И код нас је било четворо одраслих и два детета која су после израсла. Мојој мајци је мера за колаче била иста као кад нас је било само троје.

Нисмо ми те ствари правили никад. Али штрудле са орасима јесте и те како. Ту је била мајстор.
pa drukcije navike
i strudle
zimi, kad se lozi pec
pa baba napravi strudle
jednu s orasima, jednu s makom i jednu s pekmezom od sljiva

Моја друга баба, она са Цетиња, правила је неке колаче/кексе који су били тврди као камен. Што отац рече - грађевински материјал би могла да производи. Донесемо велику кесу тога у Бг и онда само он једе.

Моја друга баба, она са Цетиња, правила је неке колаче/кексе који су били тврди као камен. Што отац рече - грађевински материјал би могла да производи. Донесемо велику кесу тога у Бг и онда само он једе.
jadnicak navikao u djetinjstvu 😆

jadnicak navikao u djetinjstvu 😆
Strasno, ali je tako
Moj tata je imao macehu koja ga je bas mucila u detinjstvu
Kad je dobio svoju porodicu, redovno je sa nama posecivao dedu
I uvek kad podjemo iz sela maceha bi mu spskovals neki grozno kiseo sir i neki tvrdi i kiseli kajmak koji je samo on mogao da jede
Moja majka bi svaki put htela da baci sa komentarom kako to mozes da jedes, a on joj ne bi dao i odgovorio joj - pa to me podseca na detinjstvo :(

Strasno, ali je tako
Moj tata je imao macehu koja ga je bas mucila u detinjstvu
Kad je dobio svoju porodicu, redovno je sa nama posecivao dedu
I uvek kad podjemo iz sela maceha bi mu spskovals neki grozno kiseo sir i neki tvrdi i kiseli kajmak koji je samo on mogao da jede
Moja majka bi svaki put htela da baci sa komentarom kako to mozes da jedes, a on joj ne bi dao i odgovorio joj - pa to me podseca na detinjstvo :(

Мислим да је поређење неадекватно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back