Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi sta mislite o ovome:

Ideja za hranu za dorucak da bude ukusna a opet I lepa na oko a laka za napraviti:

Uzeti jednu papriku koja je krupna znaci bas velika da joj je precnik oko 9-10cm pa je onda iseci na kolutove. Bilo koju papriku crvenu, zelenu...

Onda staviti malo veci tiganj na ringlu i sipati malko ulja pa onda staviti recimo tri koluta paprike a da je visina koluta oko 0.5cm znaci kao krug od paprike radijusa oko 9cm I staviti te kolutove u tiganj na rastojanju jedan od drugog!
Onda uzeti jaje I slomiti ga pa sipati u kolut! I tako u sva tri koluta! I prziti ih kao jaje na oko unutar kalupa od paprike tako da dobije jaje na oko oblik paprike. Posoliti jaje po ukusu.
Kada je jaje na oko vec dosta proprzeno I cvrsto vezano za ivice paprike onda kako ko voli moze a I ne mora da okrene na drugu stranu svaku papriku da bi mu jaje bilo bolje proprzeno sa druge strane takodje.

Onda kad je gotovo isprziti u tosteru tri tost hleba pa staviti na njih tost sir dok su vruci da se sir zatopi pa onda na ta tri tost hleba staviti kolutove paprike sa jajetom u sebi!

Pojesti ova tri sendvica sa jogurtom!

I eto imate zdrav obrok sa povrcem, jajima, przenim hlebom I sirom! :)

Ok ovo sam ja izmislio jutros I voleo bih da cujem sta mislite o ideji? :)
Mozda jednog dana probam da napravim ovo kladim se da ce biti ukusno! :D

Daj detaljni recept.

sad sam tek videla
ja kuvam u loncu od 5l pa cu ti pricati za tu meru, nema tacnih mera i gramaze, sve okvirno kod mene :lol:

uprzim kratko dve velike glavice crnog luka, pola glavice belog (cela ako je mali) i iseckane sitno par sargarepa (oko 3,4)
u lonce razmutim onaj kupovni zacin za riblju corbu, kad se sazmuti sipam u lonac
onda ubacim kilo recne ribe (moze i vise, sto vise ribe to ukusnije, mozes i manje al je manje ukusno) mozes jednu vrstu ribe, mozes vise vrsta, ja uglavnom koristim filete iz bezbednosnih razloga zbog kostiju
onda nalijem do pola lonca jer kad krene da vrije stvara se pena prvih par min kuvanja od skroba iz zacina
kad prekine da peni dodam ostatak vode i krckam jedno pola sata (riba se brzo kuva)
pred kraj dodam so, biber, vegetu
na kraju belu zaprsku da zgusnem malo i gotovo

mozes i knedle, rezance il sta volis da dodas

na onom zacinu pise da je za za mnogo manje vode, ali meni je ovako dovoljno, bila bi teska za varenje za mene da pratim razmeru sa kese a i niko mi se nije zalio na ovu razmeru ;) .....a ni po restoranima ne stave vise boli ih uvo da trose :lol: posto mi ispadne jacina ista ko u restoranu

ti isprobavaj pa sama odluci koja ti jacina i odnos zacin/voda/riba odgovara

Poslednja izmena:
sad sam tek videla
ja kuvam u loncu od 5l pa cu ti pricati za tu meru, nema tacnih mera i gramaze, sve okvirno kod mene :lol:

uprzim kratko dve velike glavice crnog luka, pola glavice belog (cela ako je mali) i iseckane sitno par sargarepa (oko 3,4)
u lonce razmutim onaj kupovni zacin za riblju corbu, kad se sazmuti sipam u lonac
onda ubacim kilo recne ribe (moze i vise, sto vise ribe to ukusnije, mozes i manje al je manje ukusno) mozes jednu vrstu ribe, mozes vise vrsta, ja uglavnom koristim filete iz bezbednosnih razloga zbog kostiju
onda nalijem do pola lonca jer kad krene da vrije stvara se pena prvih par min kuvanja od skroba iz zacina
kad prekine da peni dodam ostatak vode i krckam jedno pola sata (riba se brzo kuva)
pred kraj dodam so, biber, vegetu
na kraju belu zaprsku da zgusnem malo i gotovo

mozes i knedle, rezance il sta volis da dodas

na onom zacinu pise da je za za mnogo manje vode, ali meni je ovako dovoljno, bila bi teska za varenje za mene da pratim razmeru sa kese a i niko mi se nije zalio na ovu razmeru ;) .....a ni po restoranima ne stave vise boli ih uvo da trose :lol: posto mi ispadne jacina ista ko u restoranu

ti isprobavaj pa sama odluci koja ti jacina i odnos zacin/voda/riba odgovara

:cmok2: Veliko hvala :heart2: si.

Јуче ручак из пицерије.

Није било времена за кување.

Пеглали смо паприку :mrgreen:

Данас да је сместимо у тегле, па да се крцка полако целе зиме :heart:

- - - - - - - - - -

Е, а данас запечена боранија са млеком, јогуртом и јајима.

juce rostilj danas bundeva
07-1.jpg

Danas za ručak meni kajgana od 1 jajeta sa malo šunke i mladog luka, na kraju preliven sa malo pavlake. Maleckoj špagete bolonjeze, a suprugu 6 jaja na oko.
Večera - ja supa, malecka poli dinosaurus a la mama, suprug verovatno neko meso :aha:

razmisljam dal da napravim reprizu jucerasnjeg rucka, ali sa budjavim sirom, umesto parmezanom ili da izvadim onu corbu sa povrcem i piletom iz zamrzivaca. :think:

- - - - - - - - - -

i naravno pomfrit bih przila kako je bog zapovedio u dubokom ulju. :mrgreen:

Помфрит није здрав ако се не пржи у дубоком уљу :mrgreen:

Помфрит није здрав ако се не пржи у дубоком уљу :mrgreen:

:zcepanje:

kada je pomfrit u pitanju uvek o tome vodim racuna da bude najzdravija varijanta, zato ne znam sta mi bi da ga juce pecem u rerni. :huh:

- - - - - - - - - -

meso mozes i u susam da uvaljas, mozes malo karija da dodas, suvih zacina...kako volis

cuti, cuti....pravicu reprizu rucka sa 2 kg pileta na kraju. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back