Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce je, moguce...

Inace, ne zaboravi da je vecina peciva iz pekara isto djubre, ne toliko, ali ipak jeste, samo malo vise nasminkano i boljeg mirisa i ukusa.
To vazi i za sve griclalice tipa cipsa, smokija i sl.
Ja smoki voleeem :zaljubljena:, ali je djubre od hrane.

Ja nista iz pekara vise ne jedem zato sto kako se to sprema tamo je strasno..
Od grickalica jedino ponekad volim da jedem cips ali onaj najobicniji bez kojekakvih dodataka za ukus tipa slanina ili cili ili sta god.. Mada ni taj najobicniji nije bas savrsen ali nije toliko los ipak je to samo krompir naravno upropascen sa kojekakvim konzervansima i sl..

E kad se svi sećaju, ja kao mali nisam mogao da podnesem bundevu, a ne mogu da je podnesem ni dan danas. Smeta mi miris... ali zato nisam voleo ni dinju, a nju danas jedem bez problema. Da li su sad drugačije dinje, ne znam, pre su bile nekako narandžaste, a sad su bledozelene, možda je i to u pitanju - mislim da nisu više iste.
Dinja i dan danas postoji ta narandzasta, i ja je ne obozavam.. A ta bledo zelena je fantasticna i zove se ananas-dinja. To je nesto modifikovano ;)

Да навалимо :sad2:

To je samo u glavi, trazis taj miris zemlje i u zacinjenoj cvekli.
Tako i moja mama, ne voli cveklu i maslinovo ulje zbog mirisa.
Ja umesim hleb sa maslinovim uljem ili isprzim pliece belo na malo maslinovog ulja i ona jede i ne primecuje.:zloca:
A kad joj kazem, onda zagrize i kaze, ne mogu mirise mi :lol:
Cveku ne mogu da sakrijem nikako.

- - - - - - - - - -

Pecena svekla??:eek:
Jos samo da cujem za peceni krastavac i onda sam sve cuo :eek: :eek:

Da, ja je zamotam u foliju i pecem u rerni.
Ukusnija je 10 puta i zdravija jer svi sokovi ostanu u njoj.

Dinja i dan danas postoji ta narandzasta, i ja je ne obozavam.. A ta bledo zelena je fantasticna i zove se ananas-dinja. To je nesto modifikovano ;)
Мени не смета, али...
Ма колико теби била неомиљена, дај јој тамо на следеће лето кад пристгне, бебирону... изненадићеш се како једе... ко гусеница!

Ne mora da znaci.
Mom bivsem muzu je omiljena hrana bila alpska salama u cosku od belog hleba i slatko mleko.
Moja kuvana hrana se vecinom zaobilazila (citaj bacala)
A odrastao pored majke domacice koja je kuvala sjajno i redovno.
Svega ima na ovom svetu. :neutral:

mozda je ostao zeljan alpske, jer mu nisu davali kao nesto nezdravo. nije nemoguce.

a sto se tice cvekle, ne mirise svaka na zemlju, nekada mirisu, nekada ne. nemam pojma od cega to zavisi.

ja bih sa dspremala ono sto je cru pomfrit u rerni i pile, ali ne znam kako da napravim pile dal se komadici stavljaju kao pohovani ili kako. dok dodje cru da kaze bice na kraju nesto drugo za rucak. inace gledma u zamrzivac, pa ja tamo imam gomilu zamrznute hrane, kao sve za sutra, sutra i zvarsi u zmarzivacu. :huh:

- - - - - - - - - -

Pecena svekla??:eek:
Jos samo da cujem za peceni krastavac i onda sam sve cuo :eek: :eek:

imas jelo od svezih krastavaca, kada se oni kuvaju. zaboravila sam recept...krastavci budu ko tikvica kada se skuvaju. :mrgreen:

mozda je ostao zeljan alpske, jer mu nisu davali kao nesto nezdravo. nije nemoguce.

a sto se tice cvekle, ne mirise svaka na zemlju, nekada mirisu, nekada ne. nemam pojma od cega to zavisi.

ja bih sa dspremala ono sto je cru pomfrit u rerni i pile, ali ne znam kako da napravim pile dal se komadici stavljaju kao pohovani ili kako. dok dodje cru da kaze bice na kraju nesto drugo za rucak. inace gledma u zamrzivac, pa ja tamo imam gomilu zamrznute hrane, kao sve za sutra, sutra i zvarsi u zmarzivacu. :huh:

- - - - - - - - - -

imas jelo od svezih krastavaca, kada se oni kuvaju. zaboravila sam recept...krastavci budu ko tikvica kada se skuvaju. :mrgreen:

Evo me stizem
pogledaj ovde imas tu negde i pomfrit
http://www.zloprase.com/glavna-jela/pileci-komadici-chicken-nuggets-iz-rerne/

evo kako ja spremam grašak: stavim malčice ulja i naspem vode u šerpu taman da malo prekrije grašak, dodam seckanu šargarepu,crni luk, od začina so, biljni začin, alevu papriku i mirođiju, ukoliko voliš meso možeš i da naseckaš meso i staviš u šerpu, ostaviš je polupoklopljenu, onda na tihoj vatri sve to dinstaš dok ne omekša, dosipajući vodu kad je to potrebno. Da bi bilo malo gušće možeš da razmutiš kašiku brašna u malo vode i sipaš u to i pustiš da se krčka.

mozes kako god oces da ga spremas, grasak je uvek ukusan.

mozes i bez krompira i sargarepe. proprzis crni luk na ulju i stavis meso odozgo, posto se smrznuti grasak kupovni brzo kuva (ne znam dal taj koristis) i dodas grasak posle nekog vremena, so, biber...posle, pred kraj, mozes da ga zaprzis sa brasnom, uljem i alevom ili da dodas samo alevu da dobije boju i malo dodatnog ukusa, i da mirodjija se cesto dodaje grasku.

mozes kako god oces da ga spremas, grasak je uvek ukusan.

mozes i bez krompira i sargarepe. proprzis crni luk na ulju i stavis meso odozgo, posto se smrznuti grasak kupovni brzo kuva (ne znam dal taj koristis) i dodas grasak posle nekog vremena, so, biber...posle, pred kraj, mozes da ga zaprzis sa brasnom, uljem i alevom ili da dodas samo alevu da dobije boju i malo dodatnog ukusa, i da mirodjija se cesto dodaje grasku.

Ovako ja kuvam grasak :ok:

Pre nekoliko nedelja ja se oprobao da kuvam grasak sa junecim mesom.. Zato sto par dana pre toga komsinica mi je dala iz restorana juneci grasak sto joj je preteklo. I sad daj ja kao da napravim da bude isto kad ono.. ni blizu...
Ima li neko predstavu kako da spremim ovo jelo a da bude super??
Evo kako sam ja skuvao i nije valjalo
U serpu malo sipao ulja i ubacio luk i prodinstao dok nije dobio zlatnu boju..
Zatim dodao oko 500gr juneceg mesa iseckanog na kocke i tako proprzio sa lukom jedno 2minuta pa sam zatim dodao oko 2 litra vode i sargarepu belu i narandzastu i cekao dok nije prokljucalo pa onda kuvao u kljucaloj vodi oko sat vremena dok sva voda skoro nije isparila i ostao onako gust grasak s mesom. Zatim sam dodao zaprsku od brasna i ulja i aleve paprike i dodao malo mirodjije i to sve lepo izmesao i kuvao jos 10min
Sve je izgledalo super u pocetku ali onda problem!
Meso je bilo nekako tvrdo a ne mekano kao iz restorana i grasak je bio tvrd i svetlo zelene boje kao da je jos svez a ne mekan i onako raspadnut i tamno maslinaste boje kao iz restorana..
A tecni deo jela iako ga je bilo malo bio je redak a ne gust kao iz restorana i tecni deo je bio bljutav bez posebnog jakog ukusa..

Eto to vam je moja avantura sa tim jelom i ne mogu da verujem da nije ispalo kao u restoranu! Havarija! Na kraju sam ipak pojeo celu serpu za par dana i eto ne znam da li ikad da probam ovo opet

Pre nekoliko nedelja ja se oprobao da kuvam grasak sa junecim mesom.. Zato sto par dana pre toga komsinica mi je dala iz restorana juneci grasak sto joj je preteklo. I sad daj ja kao da napravim da bude isto kad ono.. ni blizu...
Ima li neko predstavu kako da spremim ovo jelo a da bude super??
Evo kako sam ja skuvao i nije valjalo
U serpu malo sipao ulja i ubacio luk i prodinstao dok nije dobio zlatnu boju..
Zatim dodao oko 500gr juneceg mesa iseckanog na kocke i tako proprzio sa lukom jedno 2minuta pa sam zatim dodao oko 2 litra vode i sargarepu belu i narandzastu i cekao dok nije prokljucalo pa onda kuvao u kljucaloj vodi oko sat vremena dok sva voda skoro nije isparila i ostao onako gust grasak s mesom. Zatim sam dodao zaprsku od brasna i ulja i aleve paprike i dodao malo mirodjije i to sve lepo izmesao i kuvao jos 10min
Sve je izgledalo super u pocetku ali onda problem!
Meso je bilo nekako tvrdo a ne mekano kao iz restorana i grasak je bio tvrd i svetlo zelene boje kao da je jos svez a ne mekan i onako raspadnut i tamno maslinaste boje kao iz restorana..
A tecni deo jela iako ga je bilo malo bio je redak a ne gust kao iz restorana i tecni deo je bio bljutav bez posebnog jakog ukusa..

Eto to vam je moja avantura sa tim jelom i ne mogu da verujem da nije ispalo kao u restoranu! Havarija! Na kraju sam ipak pojeo celu serpu za par dana i eto ne znam da li ikad da probam ovo opet

al' ga trolujes. :mrgreen:

bolje probaj jelo sa kuvanim krastavcima. :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back