Sawyer Wolf
Zainteresovan član
- Poruka
- 185
Откуд знам, ја од мириса укус и не осетим![]()
Stipajku na nos ili jos diskretnije da niko ne primeti fatu u nos i resen problem
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Откуд знам, ја од мириса укус и не осетим![]()
Stipajku na nos ili jos diskretnije da niko ne primeti fatu u nos i resen problem![]()

Moguce je, moguce...
Inace, ne zaboravi da je vecina peciva iz pekara isto djubre, ne toliko, ali ipak jeste, samo malo vise nasminkano i boljeg mirisa i ukusa.
To vazi i za sve griclalice tipa cipsa, smokija i sl.
Ja smoki voleeem, ali je djubre od hrane.
Dinja i dan danas postoji ta narandzasta, i ja je ne obozavam.. A ta bledo zelena je fantasticna i zove se ananas-dinja. To je nesto modifikovanoE kad se svi sećaju, ja kao mali nisam mogao da podnesem bundevu, a ne mogu da je podnesem ni dan danas. Smeta mi miris... ali zato nisam voleo ni dinju, a nju danas jedem bez problema. Da li su sad drugačije dinje, ne znam, pre su bile nekako narandžaste, a sad su bledozelene, možda je i to u pitanju - mislim da nisu više iste.
Možda ako je pečena cvekla bude drugačije. Meni je mnogo ukusnija tako nego kuvana.
Opere se, stavi u pleh pa u rernu. Brže bude gotova, ai svi sokovi ostanu u njoj, ljuska je štiti od isparavanja.

Да навалимо![]()

Pecena svekla??
Jos samo da cujem za peceni krastavac i onda sam sve cuo![]()
![]()
Мени не смета, али...Dinja i dan danas postoji ta narandzasta, i ja je ne obozavam.. A ta bledo zelena je fantasticna i zove se ananas-dinja. To je nesto modifikovano![]()
Pecena svekla??
![]()
napisala Cru već, a ja pričam samo o nome što sam isprobala,
kad nešto ne znam ili nisam sigurna ja preskočim![]()
Ja sam pocela da je motam u foliju da bih mogla da je gurnem u rernu pored serpe sa nekim jelom sto se dugo pece.
Dve muve jednim udarcem
Ne mora da znaci.
Mom bivsem muzu je omiljena hrana bila alpska salama u cosku od belog hleba i slatko mleko.
Moja kuvana hrana se vecinom zaobilazila (citaj bacala)
A odrastao pored majke domacice koja je kuvala sjajno i redovno.
Svega ima na ovom svetu.![]()

Pecena svekla??
![]()

mozda je ostao zeljan alpske, jer mu nisu davali kao nesto nezdravo. nije nemoguce.
a sto se tice cvekle, ne mirise svaka na zemlju, nekada mirisu, nekada ne. nemam pojma od cega to zavisi.
ja bih sa dspremala ono sto je cru pomfrit u rerni i pile, ali ne znam kako da napravim pile dal se komadici stavljaju kao pohovani ili kako. dok dodje cru da kaze bice na kraju nesto drugo za rucak. inace gledma u zamrzivac, pa ja tamo imam gomilu zamrznute hrane, kao sve za sutra, sutra i zvarsi u zmarzivacu.
- - - - - - - - - -
imas jelo od svezih krastavaca, kada se oni kuvaju. zaboravila sam recept...krastavci budu ko tikvica kada se skuvaju.![]()
Evo danasnjeg rucka, chicken nuggets i pomfrit iz rerne.
Pojele smo sve. Prasici.
Pogledajte prilog 340300
Evo me stizem
pogledaj ovde imas tu negde i pomfrit
http://www.zloprase.com/glavna-jela/pileci-komadici-chicken-nuggets-iz-rerne/

Nikad nisam kuvala grasak.
Kad je provrila voda u serpi sunula sam kesu graska I parce curetine.
Sta dalje da radim?
Kad se to skuva sta?
I za koliko je kuvano?
Treba mi nesto sto ce biti komplet rucak
mozes kako god oces da ga spremas, grasak je uvek ukusan.
mozes i bez krompira i sargarepe. proprzis crni luk na ulju i stavis meso odozgo, posto se smrznuti grasak kupovni brzo kuva (ne znam dal taj koristis) i dodas grasak posle nekog vremena, so, biber...posle, pred kraj, mozes da ga zaprzis sa brasnom, uljem i alevom ili da dodas samo alevu da dobije boju i malo dodatnog ukusa, i da mirodjija se cesto dodaje grasku.

Pre nekoliko nedelja ja se oprobao da kuvam grasak sa junecim mesom.. Zato sto par dana pre toga komsinica mi je dala iz restorana juneci grasak sto joj je preteklo. I sad daj ja kao da napravim da bude isto kad ono.. ni blizu...
Ima li neko predstavu kako da spremim ovo jelo a da bude super??
Evo kako sam ja skuvao i nije valjalo
U serpu malo sipao ulja i ubacio luk i prodinstao dok nije dobio zlatnu boju..
Zatim dodao oko 500gr juneceg mesa iseckanog na kocke i tako proprzio sa lukom jedno 2minuta pa sam zatim dodao oko 2 litra vode i sargarepu belu i narandzastu i cekao dok nije prokljucalo pa onda kuvao u kljucaloj vodi oko sat vremena dok sva voda skoro nije isparila i ostao onako gust grasak s mesom. Zatim sam dodao zaprsku od brasna i ulja i aleve paprike i dodao malo mirodjije i to sve lepo izmesao i kuvao jos 10min
Sve je izgledalo super u pocetku ali onda problem!
Meso je bilo nekako tvrdo a ne mekano kao iz restorana i grasak je bio tvrd i svetlo zelene boje kao da je jos svez a ne mekan i onako raspadnut i tamno maslinaste boje kao iz restorana..
A tecni deo jela iako ga je bilo malo bio je redak a ne gust kao iz restorana i tecni deo je bio bljutav bez posebnog jakog ukusa..
Eto to vam je moja avantura sa tim jelom i ne mogu da verujem da nije ispalo kao u restoranu! Havarija! Na kraju sam ipak pojeo celu serpu za par dana i eto ne znam da li ikad da probam ovo opet

al' ga trolujes.
bolje probaj jelo sa kuvanim krastavcima.![]()